2 ay kadar önce aşağıdaki ürünü satın aldım; yaşayan birkaç kişi daha gördüm; Hp Victus 16 S0021NT Ryzen 7 7840HS 16GB Ram Rtx 4050 6gb Fiyatı https://www.hepsiburada.com/hp-victus-16-s0021nt-ryzen-7-7840hs-16gb-ram-rtx-4050-6gb-512gb-ssd-16-1-inc-fhd-144hz-freedos-7z4n0ea-p-HBCV00004KVBJ2?magaza=HP%20Store%20T%C3%BCrkiyeGenel performansından memnunum ancak cihazda sadece Chrome üzerinden YouTube, BluTV falan takılırke fazla ısınıyor ve hemen fan devreye giriyor. Hatta video oynamayıp Chrome'da gezinirken yine yükselip düşüyor. Ancak bugün bunun cihaz şarjdayken daha çok olduğunu fark ettim. Şarjda değilken 43 derece civarında ancak şarja taktığımda 60-70 derece arasını görüyor ve fan bu yüzden hızlanıyor, ısı düşüyor ama tekrar ısınıyor, fan tekrar çalışıyor. Bu şekilde rahatsız edici bir durum oluşuyor benim için. Bu tarz bir ısınma durumu normal mi? AMD 7840hs işlemci var çok da övülüyordu ancak sanırım AMD kaynaklı çünkü aşağıdaki sitede benim gibi sorun https://community.amd.com/t5/processors/cpu-temp-spikes-when-interacting-with-youtube/td-p/638964 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selim28 -- 22 Aralık 2023; 21:15:32 > |
Hp victus 16 boştayken cpu ısınma sorunu

-
-
Merhaba. Hayatımda ilk defa bir foruma bir şey yazıyorum. Aynı cihaz bende de var. İlk başlarda benzer sıkıntılar bende de vardı. Olayı çözdükten sonra işlemcim boşta hep 30-35 derecelerde çalışıyor. Yük altında ise maksimum 70 gördüm. Sorununun kaynağı büyük ihtimalle chrome ayarları üzerinden donanım hızlandırmayı açmış olman. Bu ayarı kapatıp tekrar deneyebilirsin. Bunun yanında nvidia denetim masasından ayarları güzel biçimde yapman gerek. Hangi ayarları seçeceğin çoğunlukla senin laptopu kullanıs tarzına bağlı fakat arastırma yapabilirsin. Bu ayarları düzenlemek ekran kartının sıcaklığını düşürüyor. Bu da genel olarak cihazın genel sıcaklığına etki ediyor. Bunların dışında işlemcinin driverı üzerinden (adrenalin edition) işlemcin üzerindeki grafik biriminin ayarlarını da kullanımına göre düzenleyebilirsin. Ve belkide en önemlisi bios güncellemesi. Kesinlikle sistem kararlılığını arttırıp sıcaklıkları düşürüyor. Windows search a sistem bilgisi diye aratıp bios sürümünün en son ne zaman güncellendiğini görebilirsin. Ben de güncellemeyi unutmustum zamanında ve güncelledikten sonra çok fark etti. Bios driverı için hp nin kendi sitesini kullanabilirsin.
En önemli şeyi yazmayı unuttum. Kesinlikle turbo boost ayarını kapatmalısın. Nasıl kapatılacağına dair netten arastırma yapabilirsin. Kesinlikle hiç bir yavaşlama olmadığı gibi sıcaklıklar 20 dereceye kadar fark ediyor. Ben de kapalı konumda. Ne fps te bir düşüş oldu ne de laptopta genel bir yavaşlama. Üstüne üstlük bende 17 derecelere kadar sıcaklık fark etti. Her işlemcide turbo boostu kapatmak mantıklı olmayabilir fakat bildiğin üzere kullandığın işlemci çok güçlü bir işlemci. Bu yüzden bunu kapatıp sıcaklık değerlerini tekrar kontrol et. Eğer sıkıntı yaşarsan tekrar aktif edebilirsin.
-
Merhaba bende ilk defa bir foruma bir şeyler yazıyorum :D bende de victus i5 13500h 4050 var bf1 de işlemci 90-95 derece gidiyor ekran kartı sıcaklığı 70 derece civarı ama işlemci neden bu kadar sıcak anlamadım orta ayarlarda oynuyorum omen gamıng hub tan discrebe modunda performans modu ise blanced ve fan max hızda ne yaptımsa sıcaklığı düşüremedim şuan forumda ise işlemci 50-53 arası yardımlarınızı bekliyorum yukarıda dediğin olayı da tam anlayamadım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X