2 aylık bilgisayarım boştayken ısınma değerleri
2 ay kadar önce aşağıdaki ürünü satın aldım;
Genel performansından memnunum ancak cihazda sadece Chrome üzerinden YouTube, BluTV falan takılırke fazla ısınıyor ve hemen fan devreye giriyor. Hatta video oynamayıp Chrome'da gezinirken yine yükselip düşüyor.
Ancak bugün bunun cihaz şarjdayken daha çok olduğunu fark ettim. Şarjda değilken 43 derece civarında ancak şarja taktığımda 60-70 derece arasını görüyor ve fan bu yüzden hızlanıyor, ısı düşüyor ama tekrar ısınıyor, fan tekrar çalışıyor. Bu şekilde rahatsız edici bir durum oluşuyor benim için.
Bu tarz bir ısınma durumu normal mi?
AMD 7840hs işlemci var çok da övülüyordu ancak sanırım AMD kaynaklı çünkü aşağıdaki sitede benim gibi sorun yaşayanlar var.
https://community.amd.com/t5/processors/cpu-temp-spikes-when-interacting-with-youtube/td-p/638964
Görsellerin birinde şarjda birinde şarjda değil, performans ayarı hep dengeli olarak ayarlı.
Hp victus 16 boştayken cpu ısınma sorunu
2 ay kadar önce aşağıdaki ürünü satın aldım;
yaşayan birkaç kişi daha gördüm;
Genel performansından memnunum ancak cihazda sadece Chrome üzerinden YouTube, BluTV falan takılırke fazla ısınıyor ve hemen fan devreye giriyor. Hatta video oynamayıp Chrome'da gezinirken yine yükselip düşüyor.
Ancak bugün bunun cihaz şarjdayken daha çok olduğunu fark ettim. Şarjda değilken 43 derece civarında ancak şarja taktığımda 60-70 derece arasını görüyor ve fan bu yüzden hızlanıyor, ısı düşüyor ama tekrar ısınıyor, fan tekrar çalışıyor. Bu şekilde rahatsız edici bir durum oluşuyor benim için.
Bu tarz bir ısınma durumu normal mi?
AMD 7840hs işlemci var çok da övülüyordu ancak sanırım AMD kaynaklı çünkü aşağıdaki sitede benim gibi sorun
https://community.amd.com/t5/processors/cpu-temp-spikes-when-interacting-with-youtube/td-p/638964
Arkadaşlar selam,
laptop arayışına ben zaten oyun oynamıyorum ekran kartı önemsiz diyerek girdikten sonra kafam iyice karışarak oyun bilgisayarlarına yönelmiş şekilde devam ediyorum :D yani şu an geldiğim durumda ara ara oyun oynarım belki ya da ekran kartı gerektirecek bir program kullanırım diye ortalama bir ekran kartlı bilgisayar olarak devam ediyorum.
Fiyat performans olarak hp victus modeli çok önüme çıkmaya başladı. Gönül dell ve lenovo istiyor ancak marka adı fiyat farkına yansıyor ister istemez. yani daha iyi özellikli pcleri daha uyguna alabilmek daha cazip geliyor. hp markasına da oldum olası mesafeliyim ancak genel yorumlarda özellikle 16 serisi için iyi yorumlar okudum.
Şu an ilk sırada olan model bu;
Ancak bunda ssd boyutu ve ekran kartınde ikilemde kaldım. İşlemci çok ön plana çıkıyor bu yüzden sırf işlemci için bile güçlü görünüyor benim için. Bir de kasa rengiyle ekranın çerçeve rengi itici duruyor ama zamanla alışılır belki.
ikinci sıradaki bu;
bu modelde de işlemci bir öncekine göre güçsüz kalıyor ancak ekran kartı ve ssd iyi. Bunlara oranla fiyatı da yükseliyor, bunun kasasını daha çok beğeniyorum.
bu modelde fiyat farkı iyice açılıyor;
ekran kartı ön planda ama ssd yine düşük. ve marka ön plana çıkıyor yine. ancak ilk modelle arasında 12k fark var, buna değer mi hiç emin değilim.
Siride türkçe karakterli isim sorunları
Merhabalar, 14 güncellemesiyle birlikte bu sorunu yaşamaya başladım. Türkçe karakterle başlayan kişileri bulamıyor maalesef, örnek olarak ömeri ara diyorum kişilerinde ömer bulunamadı diyor. Ömeri kardeşim olarak kaydet diyorum hangi ömer diye liste getiriyor. Ömer yılmaz diyorum ömer yılmaz değil de mesela ömer kısacık'ı ekliyor. Sonra kardeşimi ara dersem kişilerinde kardeşim olarak kayıt bulamadım diyor.
Bu sorunu aylar önce apple destek'e açtım. Onlara da dönüş olmuş, gelecek güncellemeyle düzelecekmiş ama 14.5 oldu hala bir düzelme yok.
Bu sorunu benim gibi yaşayan var mı? Çözüm önerilerinize de açığım. Bunun için desteğe yoğun baskı yapsak da güzel olur.
Laptop ekranından nokta çizik ve lekeler nasıl geçer?
|
Hepsiburada iphone 6s fiyatı neden daha uygun?
|
Vodafone freezone konserine bilet arıyorum
|
Kuzenim yanlışlıkla kullanıcıyı silmiş
|
|
Amazonda para biriminin sterlin olması
|
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 340
İkinci El Bölümü Mesajları: 16
Konularının görüntülenme sayısı: 5.791 (Bu ay: 108)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 70 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar