Şimdi Ara

i9 14900 işlemcim 360mm sıvı soğutucu ile boşta 65-70 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

i9 14900k işlemcim yüksüz boşta bile 65-70 derece altına düşmüyor. Cpu sıvı soğutucumun modeli MSI MAG CORELIQUID 360R v2. 360mm. Çok kötü bir soğutucu değil. Termal macunu 3 kere yeniledim, soğutucuyumu tam oturtamadım acaba diye. Thermal Grizzly - Kryonaut macunum bittiği için eskiden kalan dandik cooler master termal macunla montajı yeniledim ama termal macun bu kadar fark ettiremez zaten. Millet 35-45 derece gördüğünü söylüyor sistem boştayken. Ben nasıl 65 in altına düşmüyorum, kafayı yemek üzereyim Montajı yaparken sağa sola hafi kıpırdıyor soğutucunun işlemciye yapışan kısmı mecbur vidalarını sabitlemeye çalışırken, vidalama kısmı çok kaliteli değil muhtemelen.

NZXT kraken 360 360mm sıvı soğutucuya geçsem ciddi fark görürmüyüm acaba. Bu gece 3 kere termal macunu yeniledim. Vidaları sırayla yavaş yavaş sıktım vs. Yok 65-70 altına düşmüyor lanet. Google chrome kullanırken 80 dereceyi görüyor. Cs girince 95 lerde falan geziyor.

Anakartım:

asus tuf gaming z690-plus

Kasa

NZXT H9 flow, içinde 6 adet ekstra nzxt rgb fan var. kasanın hava akışı gayet iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrWrong -- 5 Ekim 2024; 8:27:33 >

• Msi sogutuculari şahsen sevmiyorum. Bazen jelatini çıkarmayı unuttuğum zamanlar oldu benim de. Fakat hersey yolundaysa sogutucu pompasinda problem olabilir belki de biostan mutlaka sogutucu pompasinin rpmine bakin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onami O kullanıcısına yanıt

"AIO pump speed" diye bir rpm gördüm bios monitor altında. cpu sıvı soğutma pompasının rpm bumudur dostum? 4000 rpm gösteriyor. çalışıyor diye yorumladım.

• anlamadığım bir şekilde biraz normalleşti şu an. gece termal macun değiştirip pc format atmıştım. 3 kere termal macun yeniledim olmayınca. 3-4 saat geçtikten sonra pc tekrar açtım. sıcaklık idle da 45 lere inmeye başladı. %30 yük binince chrome falan açılınca mesela yine 70 lere falan geliyo ama 50 derecelere geri geliyor. sabah 70 in altına hiç düşmüyordu cpu boş olsa bile. termal macun değişiminden 5-6 saat sonra etki etmesi diye bir şey yoktur heralde. yine değerlerim diğer insanlara göre biraz fazla ama sabahki kadar absürt değil.

• kaliteli bir termal macunla tekrar değişicem 2 gün sonra. vidaları sıkarken oynatmamaya çalışıcam soğutucu bloğu hava kalmasın arasında diye. 7-8 derece daha düşürebilirsem ideal yerlere gelecek gibi.

• galiba eski cpu varken biostan bazı ayarlarını değiştirmişim işlemcinin. nzxt cam den cpu clock speed sabit 6000 mhz ve çektiği güç sabit 100 watt üstü olduğunu farkedince ayıktım olaya. cpu hep 6000 mhz de çalışıyordu sanırım. sistem boştayken sıcaklığın düşmeme sebebi bu olabilir. bios ayarlarını resetleyince sıcaklık değerleri normale döndü 35-50 derecede takılıyor, sistem boştayken şu an. boş yere macun değiştirip durmuşum muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrWrong -- 6 Ekim 2024; 7:27:42 >
  • bir tık düştü cs2 daki fps im. ama oyun full akıcı oynarken crash edip duruyordu hata vermden format atıncada düzelmemişti. belkide sebebi buydu, bir süre deneyimleyeceğim. overclock için çok kaliteli custom sıvı soğutma lazım. standart 360mm sıvı soğutmalar yetersiz 14900 da.

xmp aktif ettim biostan cpu sıcaklığı etkilenmedi gibi xmp profilinden şu an. performans bi tık iyileşti. ama şu oyundayken crash işinin sebebini bulamıyorum bir türlü. i9 14900 + 4080 ekran kartlı sistemde oyunun kapanması sinirimi zıplatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrWrong -- 6 Ekim 2024; 7:29:3 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Muhakkak islemcimini yoran bir program var. Girev yoneticisinden bakabilirsin. Ayni sorjn bende de vardi. Bende corsair icue kullaniyordum bosta 65 70 leri goruyordu. Icue progrsmi gorev yonetisinden durdurdum.45 dereceye dustu

• İşlemciyi stres testlerine tabi tutarak (örneğin, Prime95 veya AIDA64), sıcaklıkları yük altında test edin. Eğer sıcaklıklar çok yüksekse, soğutma çözümünüzü ve montajınızı tekrar gözden geçirin.
    Boşta olduğunda bile, işlemcinin sık sık yüksek frekanslarda çalışması, yüksek sıcaklıklara neden olabilir. Özellikle yüksek performans gerektiren yazılımlar veya oyunlar açıldığında, işlemci yükü çok yüksek olabilir.

• i9 14900k için bugün Lian Li Galahad II LCD 360mm İşlemci Sıvı Soğutucu aldım bakalım ne kadara performans gösterecek.

MSI MAG CORELIQUID 360R yetmiyor cidden

• quote:

Orijinalden alıntı: triss

i9 14900k için bugün Lian Li Galahad II LCD 360mm İşlemci Sıvı Soğutucu aldım bakalım ne kadara performans gösterecek.

MSI MAG CORELIQUID 360R yetmiyor cidden

Lian Li Galahad II LCD 360mm taktım. 128w/mk sıvı metal ile ister inanın ister inanmayın 33 dereceye düştü. msı 360 mm de 80-90 derecedeydi. inanılmaz memnunum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.