i9 14900 işlemcim 360mm sıvı soğutucu ile boşta 65-70 derece
Selam Arkadaşlar
i9 14900k işlemcim yüksüz boşta bile 65-70 derece altına düşmüyor. Cpu sıvı soğutucumun modeli MSI MAG CORELIQUID 360R v2. 360mm. Çok kötü bir soğutucu değil. Termal macunu 3 kere yeniledim, soğutucuyumu tam oturtamadım acaba diye. Thermal Grizzly - Kryonaut macunum bittiği için eskiden kalan dandik cooler master termal macunla montajı yeniledim ama termal macun bu kadar fark ettiremez zaten. Millet 35-45 derece gördüğünü söylüyor sistem boştayken. Ben nasıl 65 in altına düşmüyorum, kafayı yemek üzereyim Montajı yaparken sağa sola hafi kıpırdıyor soğutucunun işlemciye yapışan kısmı mecbur vidalarını sabitlemeye çalışırken, vidalama kısmı çok kaliteli değil muhtemelen.
NZXT kraken 360 360mm sıvı soğutucuya geçsem ciddi fark görürmüyüm acaba. Bu gece 3 kere termal macunu yeniledim. Vidaları sırayla yavaş yavaş sıktım vs. Yok 65-70 altına düşmüyor lanet. Google chrome kullanırken 80 dereceyi görüyor. Cs girince 95 lerde falan geziyor.
Anakartım:
asus tuf gaming z690-plus
Kasa
NZXT H9 flow, içinde 6 adet ekstra nzxt rgb fan var. kasanın hava akışı gayet iyi.

Dual Channel Hk. Acil bir soru
|
Avea(Turk Telekom 444'lü numara cambazlığı)
|
Ki?isel bütçe yönetim uygulamasy
|