Şimdi Ara

R7 7700X yükte 90 derece oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni sıfır PC topladım AMD Ryzen 7700X ve Cooler Master WL240 sıvı soğutucu. İşlemci yük altındayken 90 derecelerde geziyor acaba sıvı soğutucuda mı sorun var dedim iade ettim gittim tekrar aynı sıvı soğutucudan aldım sıfır. Yine aynı sorunla karşılaşıyorum. Sıvı soğutucunun konumu kasanın yukarısında ve işlemciye iyi bir şekilde monteledim yine ısınıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. bir de msi centerda 5500 mhzde çalışıyor gürünüyor ama benim işlemcim 4.5 ghz

• biosta kontrol ettiniz mi işlemcinin frekans hızını

• ramowarr kullanıcısına yanıt

düşürmem mi lazım yani hızı. ben turbo boost'tur diye düşünmüştüm.

• işlemcinin hızı normal.

o sıcaklık oyunda mı yoksa işlemci benchmark uygulamalarda mı? benchmark ise o da normal, oyun ise biraz fazla gibi.

• shruikan kullanıcısına yanıt

hayır prime95 ile denedim oyunda daha hiç denemedim şuan cyberpunk indiriyorum onda deneyeceğim.

• Cyberpunk olmaz beyefendi hogwarts legacy'de denemeniz lazım. Virüslü değildir indirin 'biyerden' deneyin ultra ayarlarda. Cyberpunkla belli olmaz eski oyun o.
  • Halilbey33 H kullanıcısına yanıt

7700x temel frekans hızını sabit tut, otomatik turbo boostları filan kapat.

• İsgelic İ kullanıcısına yanıt

Eski oyun  

Virüslü değildir indirin 'biyerden'  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 25 Şubat 2023; 16:10:51 >
  • 7000 serisi işlemciler 95 derece çalışacak şekilde ayarlandı yani yaşadığınız durum normal. Sıcaklıkları düşürmek istiyorsanız bios'tan PBO ve CO ayarlamalarını yapmanız gerekiyor.
  • PBO açıksa kapatın biostan. Test için de oyunları değil test programlarını kullanım (aida64 vs..)
  • LGR9 kullanıcısına yanıt

peki 4.5 ghz olmasına rağmen 5.5 almam normal mi

•  

• ben hiç yükte 90 derece almamıştım birşeyler normal değil bilgine

240 lik sıvı soğutucu da düşük gelebilir işlemciye 360 lik alsaydiniz keşke
  • Sistemi siz mi topladiniz ? Thermal macun durumu nasıl sıvı soğutmayı da gözden geçirin bence ya da fan hızlarını yukseltin
  • haktan24 kullanıcısına yanıt
    Evet daha bugün tekrar taktım termal macun kalitelisinden kullanıyorum güzelce yaydim ama ayni
  • Sıvı soğutucu üzerinde hali hazırda gelen termal macun var, onu es geçip işlemciye bir de siz sürmüş olabilirsiniz. Ben bir kere öyle bir hata yapmıştım. 2 kat termal macun yani  

Affınıza sığınarak soruyorum insanlık halidir sıvı soğutucunun işlemciye monte edilen kısmında sticker mevcut onu da çıkardınız değil mi işlemciye değen kısım ?
  • haktan24 kullanıcısına yanıt
    Evet çıkardım :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.