Şimdi Ara

Ryzen 3 3300x anlık 90 dereceye ulaşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba , bugün yeni işlemcim (ryzen 3 3300x) geldi.Öncelikle sistemim ;

GTX 1060 6GB
    16 GB 2666MHz Ram
    Ryzen 3 3300x 3.8 gHz.

Ryzen 3 3300x i ryzen 5 1400 ile değiştirdim.Sıcaklık değerlerine baktığımda afterburner ile oyun içinde 72 civarında başlayıp birden 85-90 derecelere çıkıyor.AIDA64 ile stresse soktuğumda cpu yu 5 dk sonra 71 dereceye ulaşıyor.Prime95 ile stresse soktuğumda 5 saniye sonra bilgisayar kapandı.Yani yaptığım testler arasında bir tutarlılık yok ama afterbuner değerleri daha doğru geliyor çünkü aida64'ten oyun içinde anlık değerlere baktığım 67 derece gösterdi maximum o sırlarda afterburner 85 dereceyi gösteriyordu.Bu arada işlemciyi takarken macunu silip kendi aldığım macunu sürdüm ama macun hiç kaliteli bi macun değildi coolermaster marka yeni bir macun sipariş ettim ve tekrar macunu değiştirmeyi düşünüyorum.Ne yapabilirim acaba? Aklıma yapacak hiçbir şey gelmiyor nasıl düşürebilirim sıcaklığı ?.Şimdiden teşekkür ederim.

Not : ryzeen 5 1400 de bu değerlere hiç rastlamadım ve işlemciyi takarken her şey yerine oturdu montajda bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

• aidatada 71 lerde ıse (5 dakıkadan fazla yapın ) sorun yoktur.macun değiştirmek bir kac derece daha etkılı olabılır.

sıcaklıgı dusurmenın 2 yolu mevcut. ya orta karar bır sogutma alacaksınız yada voltajla oynayacaksınız.

ayrıca afterburner benım pcye mavı ekran verdırıyor. aynı ekran kartı mevcut.

voltajla oynamak ıstersenız ;
    https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-serisi-sicaklik-dusurme-ve-overclock-rehberi--143448748#143448748
  • Boşu boşuna sök tak, macun yenile vs. yapma ryzen 3000 serisi içinden çıkan soğutucular işlemciler için yetersiz.

Undervolt yaparak sıcaklığı düşürebilirsin.

Hwmonitorde ki "package node(0)" sıcaklığı işlemcinin gerçek sıcaklığıdır.
  • Fan hizi nedir bu testler esnasinda? Fan Curve'u siz hangi sicaklikta kac derece calismasini istiyorsaniz ayarladiniz mi? %100 hizda calisirken oyunlarda kac derece oluyor?

1. alternatif > Eger oyunlarda performans sikintiniz yoksa test ortamina sokmayin, fan hizini gerekirse %100 e alip kullanin.
    2. alternatif > Sabit voltaj ve sabit frekans vererek optimum noktayi bulmaya calisin.
    3. alternatif > 12cm fanli kule tipi bir sogutucu alin. 200 liraya Snowman, 250 liraya Dark x124 Freezer, 300 liraya da Arctic Freezer esports, 400 liraya Arctic Freezer esports DUO alabilirsiniz. Parasina gore aldiginiz fayda da artar.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Cpu cooler ve 2 tane kasada fan mevcut.BIOSta kasadakiler çalışmıyor olarak gözüküyor.Cpu fan 2020 rpm ile çalışıyordu.Birazdan fotoğraf atacağım.

edit : öndeki 2 fanında çalışmadığını öğrenmiş oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErenKaranacak -- 10 Haziran 2020; 18:56:54 >
  • Hocam youtube a da yazdınız heralde.
    Siz voltajı 1.3 vermeyeceksiniz 3.8de kullanmak için minimum kaç voltaj gerekiyorsa onu vereceksiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    evet yavaş yavaş düşürüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: acura07

Hocam youtube a da yazdınız heralde.
    Siz voltajı 1.3 vermeyeceksiniz 3.8de kullanmak için minimum kaç voltaj gerekiyorsa onu vereceksiniz.
    1.175 volt verdiğimde testi geçtim ama buradan VDDCR CPU offset voltage ı 1.175 e alamıyorum maximum 0.5 e geliyor.Yani buraları kaça çekersem 1.175e denk gelir aradaki bağlantıyı bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?
    Ryzen 3 3300x anlık 90 dereceye ulaşıyor

• ErenKaranacak kullanıcısına yanıt
    üstte ofset yazan yerı manuele alın ve duz voltaj 1,175 ise onu gırın.
  • Stok soğutucu yetersiz. Aşağıdaki videoda da stok soğutucu ile blender testinde bilgisayarın kapandığı söyleniyor:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 10 Haziran 2020; 20:3:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acura07

üstte ofset yazan yerı manuele alın ve duz voltaj 1,175 ise onu gırın.
    maalesef manuel seçeneği yok offsette biraz daha fazla düşürdüm istemeyerek ve bu değerlere ulaştım ; Ryzen 3 3300x anlık 90 dereceye ulaşıyorRyzen 3 3300x anlık 90 dereceye ulaşıyor

bir diğer sorum ise voltaj düşürmek cpunun performansını düşürür mü ?

edit : aklımda biro soru daha var biraz cahilce olacak ama ryzen 5 1400 ün stock coolerı ryzen 3 3300x'in stock coolerından daha iyi olabilir mi ?

edit 2: 15 dklık stress teste soktum aida doğru değerleri göstermediği için hwmonitorden baktım cpu max 76 dereceyi gördü.Voltage da 1.003-1.014 arasında ama voltajı bu kadar düşürüp aynı performansı almak biraz saçma geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErenKaranacak -- 10 Haziran 2020; 20:45:43 >

o 1.3 offsetmode yazan yere tıkladıgınızda manuel cıkmıyor mu ?

sogutucu hakkında bılgım yok olabilirde olamayabılırde.
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    hayır öyle seçenek yok test sonuçlarını bir üstteki gönderide düzenledim ama sorularıma internette sağlıklı cevap bulamadım sizin düşünceleriniz nedir ?
    amd de anakartlar fazla voltaj verıyor o sebebten ötürü sıcak calısıyor. olması gereken voltajı bulduktan sonra performans aynı kalır.
    asus b450m-k anakart almayın lütfen en kötü ürün de bile bu kadar mı besleyemez bir anakart işlemci de sıkıntı yok anakart eger asus b450m-k ise anakartta sıkıntı var
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    prime b 350 plus sanırım daha kötü
    yok b350 plus daha iyi bir kart genel de b450m-k da cok sorun yaşayan var

birde işlemcinin sogutucusuun tam oturtdugun dan emin ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 10 Haziran 2020; 21:21:18 >
  • evet soğutucunun oturduğuna emin gibiyim vidalar daha dönmüyor.Birde 100-200 tl bandında önereceğiniz soğutucular var mı 100-200 tl bandında ?
    Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Dark Freezer X94RD, 2x92mm 4pin PWM Kırmızı Led Fanlı, 4xIsı Borusu, Direkt Kontak AMD Ryzen AM4 ve Intel Uyumlu İşlemci Soğutucu (DKCCX94RD) - İşlemci Soğutucu - Overclock - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/overclock/islemci-sogutucu/dark-freezer-x94rd-2x92mm-4pin-pwm-kirmizi-led-fanli-4xisi-borusu-direkt-kontak-amd-ryzen-am4-ve-intel-uyumlu-islemci-sogutucu-dkccx94rd.html

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.