Şimdi Ara

Ryzen 3 3300x anlık 90 dereceye ulaşıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tek CCX 3600 XT bekleyenler için neden tek CCX olamayacağının canlı özeti bu konu. Tek CCX demek daha fazla ısı demek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Tek CCX 3600 XT bekleyenler için neden tek CCX olamayacağının canlı özeti bu konu. Tek CCX demek daha fazla ısı demek.
    ryzen 3600ün tasarımına bakılırsa 6/12lik kısmın küçücük bir ccd içinde, köşede konumlandıgı görülebilir

hatta benim teorime göre ısınma sorunlarının da en büyük sebebi bu olsa gerek

örneğin 1600af 2600 gibi işlemcilerde iki ccx iki koca alana yayılmışken, 3600 küçücük bir alana küçük bir ccd içerisinde sıkışmış iki ccx içeriyor

tabii ki nm düştükçe ve güç tüketimleri düştükçe iş değişebilir

2020 yılında ne yazık ki iki tarafın da çok düşük sınıf işlemcileri dışında stok soğutucu iş yapmıyor. 10400f hakkında da benzer konular göreceğiz çünkü istikrarlı olarak 75 ve yer yer 80+ görecek

• o işlemciye
    mugen rev.b
    fuma2
    dark rock 4
    noctua 12

tarzı bi işlemci cok tatlı olur walla
  • öndeki 2 fanı çalıştırabilirsem sıcaklık değerlerinde azalma görebilir miyim? Tahmini ne kadar bir düşüş olur ?
  • ErenKaranacak kullanıcısına yanıt
    urun.n11.com
    T6 Ultra Soğutma 6 Bakir Kanallı Rainbow Cooler Fan - n11.com
    https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/t6-ultra-sogutma-6-bakir-kanalli-rainbow-cooler-fan-P396832835

Bu urune bakabilirsiniz. 12cm fanli bir sogutucu oneririm.

• 3300x stok+PBO - noctua D15 SE

Ryzen 3 3300x anlık 90 dereceye ulaşıyor

Ryzen 3 3300x anlık 90 dereceye ulaşıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 11 Haziran 2020; 13:4:21 >

• Önce soğutucuyu zınk zınk söküp montajı kontrol et.

Sonra macunu vınk vınk temizleyip az miktarda sür.

Daha sonra dınk dınk undervolt yapıp işlemciyi olması gerekenden %30 daha az performansta çalıştırmayı dene.

Bunları yapsan bile -5 derece oynamayacağı için intel 9900k için önerilen 360mm sıvı soğutma takabilirsin ryzen 3300x işlemcine.
  • ooo hos geldın bölümün gülü. cezan bıtmıs..

haber etseydın pasta keserdık
  • fıstık
  • yazdığınız cooler bütçemi şu an için aşıyor 150-250 bandında önerebileceğiniz başka cooler var mı ?
  • asko56 kullanıcısına yanıt

• acura07 kullanıcısına yanıt
    ibonun harekete bittim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 11 Haziran 2020; 19:53:53 >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    şarkı onunla guzel

bu arada arkadasa sogutucuda onerelım

https://www.incehesap.com/gamepower-windrunner-argb-cpu-hava-sogutucusu-fiyati-43397/

forumdan bır arkadas almıstı baya etkılı ve uygun. o 190a almıstı. belkı ındırımde yakalarsınız yarın ınce hesap gamıng gecelerı var.

• Sorunu çözebildinmi bendese aynı işlemci var boşta 60 üsüymde geziyor arada iyicie artıypr cıkıyor fareyi oynatıyum ısı yükseliyor gta actım biraz 85 üstü gördüm kapattım servise yolladım acaba sorun mu var işlemcide yoksa soğutucu mu yetersiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıvı soğutma alarak çözebilirsin gibi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir intel kullanıcısı olup arkdaşlarıma Ryzen sistem önerisi yapan birisi olarak bu voltaj mevzularınıda önemsiz fabrika en iyisini bilir gibi düşünüyordum. Arkadaşıma ryzen 5 1600'lü sistem toplamak için B450M-S2H 8 GB CORSAİR LPX ram ve Ryzen 5 1600 aldım. Topladığımda çalışmadı pc. Aynı kombinasyonla daha önce 4 pc toplamıştım. İşlemcinin arızalı olabileceğine ihtimal vermedim. Anakartı değişime gönderdim. Yeni anakart geldi yine aynı sorunla karşılaştım. Fanı sökerek sistemi çalıştırdım işlemciye güç geliyor mu ısınıyor mu diye kontrol etmek için. 3 4 defa denedim. İşlemci el yakacak sıcaklığa ulaştığında tepki verdi bilgisayar görüntü geldi. Fakat fanı taktığımda yine tepki vermedi bilgisayar. Sonradan ısınınca çalıştığını farkettim işlemcinin. Fanı söküp bilgisarı açtım yine tepki yok tabi. El yakacak sıcaklığa gelince resetledim görüntü geldi. Bios'a girerek İşlemciye +0.05v verdim. Ve fanı taktım. Daha sonra sorun çözüldü. Bios en güncel bios'du. HW monitor ile baktığımda 1.432v a kadar voltaj verdiğini ve işlemcinin 95w tükettiğini gördüm. Bu olay Ryzen'e bakışımı biraz değiştirdi artık Yüksek voltaj işlemcinin sorun yaratmaması için verliyor olabilir. Çünkü benim elimdeki işlemci stock ayarlar ile dahi çalışmadı. Yinede tekenoloji şans işi. 4 Pc de sorun yaşamayıp 5. de böyle sıkıntı olabiliyor

• Sorunu öndeki fanları temizleyerek ve macunu değiştirerek çözdüm arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErenKaranacak -- 15 Haziran 2020; 15:3:9 >
  • amd işlemcilerde sıcaklık sıkıntılı sanırım, intel olsa korkma derdim ama

Soğutucunu kontrol et öncelikle
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.