INNO3D RTX 3060 ve Ryzen 5 5600 var sistemde ve oyunlarda 65 70 derecelere geldiğinde kart kullanım düşürüyor. 4 dörtlere falan iniyor kullanım FurMark'ta ise bu sorunla karşılaşmıyorum OCCT'te de oluyor sorun. SS'lerini koydum aşağı. Teknik servise de götürdüm bilgisayarı onlar bu sorunu bulamadılar 2 3 kere git götür yaptım bilgisayar bizim eve gelince bu sorunu yaşıyor bilgisayar yep yeni. bi kaç test yaptım mesela ekran kartını yüzde 60 kullanıma zorladım 54 derecede mghz düşürdü yani belli bi sıcaklıktan dolayı değil neden böyle oluyo hiç bilmiyorum yardım < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeymzcobeyn -- 13 Eylül 2023; 18:44:41 > |
RTX 3060 her oyunda farklı olacak şekilde 50 60 arası derecelerde MHz düşürüyor
-
-
Auto boost. Fan devri sabit yada yüksek değilse, ısıdan dolayi gpu MHz değeri düşer.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Isı ve yük durumuna göre mhz düşer zaten.
Ben kendi ekran kartımda apex legends ve rainbow 6 siegede 1980 mhz sabit gpu clock alıyorken pubg'de 1965 mhz alıyorum ve pubgde daha çok watt çekiyor kart.
Oyundan oyuna değişir kısaca
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Siz tam durumu anlamadınız galiba fan hızı yüzde yüz deyken fps drop yiyorum ve sürekli yaşanıyo bu durum öyle az buz değil 100 den 8 7 fps e düşüyor 50 derecede 200 300 mghz lere iniyor pc
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeymzcobeyn -- 21 Eylül 2023; 1:13:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba.
Başka bir prizde deneme yapın. Hatta mümkünse başka bir evde deneyin.
Elektrik ile ilgili olma ihtimali var.
Sonrasında başka bir güç kaynağı ile de deneme yaparsınız.
Alıntı
metni:100 den 8 7 fps e düşüyor bunun sebebi ekran kartının ısınması ya da mhz düşürmesi değildir. oyuna göre değişir furmark bir anlam ifade etmez anca psu düzgün mü onu gösterir. mesela starfield oyununda ssd'ye bile kursan ara bölüm geçişlerde 60 70 fps'den 20'lere düşüp takılıyor yani takılmanın çeşitli sebepleri olabilir. ram olur anakart olur başka kartla başka anakart ramle denetin madem servise gidiyorsunuz ve orada da oluyorsa elektrik değildir sebep. diğer parçaları da yazarsanız fikrimiz olur bu şekilde arabaya yeni lastik aldım sürekli iniyor ne yapsam gibi olmuş.
-
yani orda bi probleme rastlamıyolar bana biz burda saatlerce oyun oynuyoruz bi sorunla kaşılaşmadık isterseniz siz buraya gelin bide siz görün diyolar yani sorun orada yok
-
başka bi evde denemem lazım bizim evde salona götürdüm ordada sorun oldu
-
sistemide full yazayim
AMD Ryzen 5 5600 4.40 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci
GoodRam IRDM PRO 16GB(2x8) Deep Black 3600mhz CL18 DDR4 Ram
Inno3D GeForce RTX 3060 Twin X2 12G 12GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
AGI 512GB High Performance NVMe Okuma 2000MB-Yazma 1690MB M.2 SSD
ID-COOLING SE-214-XT ARGB 4Pin PWM 120mm İşlemci Soğutucu
Biostar 550mh AM4 Soket Anakart
-
Merhaba.
Jackie Lockey nick'li arkadaşın dediği gibi sorununuzun birden fazla sebebi olabilir.
Ben, ekran görüntülerinizden, hem GPU hem de CPU'nun aynı anda gücünün düştüğünü gördüğüm için elektrik ile ilgili sorun olabilir diye düşündüm.
Öncelikle sisteminizi başka bir yerde denemeniz uygun olacaktır.
kesinlikle ilk fırsatta denicem ama eğer şayet sorun evimde ise ne yapmam gerekiyo jeneretore bağlayıp oynayamam ya
-
Eğer tesisatla ilgili bir sorun varsa regülatör veya Kesintisiz Güç Kaynağı kullanmak çözüm olabilir.
-
serviste de oluyor diyorsun onların elektrik sisteminde sorun olamaz. güç kaynağını yazmamışsın ama iyiyse voltaj regülatörü gibi bir ürün yeterli olur online kesintisiz güç kaynakları çok pahalı ve aküsünü değiştirmen gerekiyor bir süre sonra. ben bunu kullanıyorum ama bu da ucuz değilmiş. ucuz line interactive kesintisiz güç kaynakları var. basit bir şey al dene olmadı bulunsun zararı olmaz çünkü evin tesisatına girecek olursan sonu yok o işin trafoya kadar gidersin.
Schneider Electric APC LS1500-RS 1500VA/750W 3 Schuko Çıkış Fiyatı (hepsiburada.com)
Schneider Electric BVS 650VA 4 Schuko Çıkış Kesintisiz Güç Fiyatı (hepsiburada.com)
güç kaynağını yazar mısın ona göre al alma diyeceğim. düzgün bir psu ile de çözülebilir eğer sıkıntı elektrikte ise ki bu durumda ya serviste olmuyor bir şey yok diye geri gönderiyorlar ya da tam mı anlatamadın yani orası garip olmuş serviste de oluyorsa yapamadık diye geri göndermemeleri lazım öyle servis mi olur?
-
Dairenin tesisatta sorunlu olabilir ve bunu bir uzmana inceletmeniz iyi olur.
Bu şekilde bayağı bir kart sorunu yaşamışlığım vardır.
Birebir aynı sorunu son 2015 de yaşadım.
Ve sorunun nedeni 6 priz bir sigortaya bağlı sigortada 25A topraklama yetersiz idi topraklama kaldıramıyor sigorta besleyemiyormuş.
Anlık düşüşler tamamen bu nedenle oluşuyordu.
Usta yaptı etti sorunum kalmadı.
Farklı nedenleride olabilir ama bunuda gözardı etmeyin farklı bir dairede deneyin çünkü serviste sorun olmaması evde bir soruna işaret ediyor olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 24 Eylül 2023; 23:31:36 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X