Şimdi Ara

İşlemcim boşta 50 derece, oyunlarda 75 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam, Ryzen3 2300X işlemcim, RX570 ekran kartım var.
    Bugün Rainbow Six Siege indirdim oyuna girdim CTRL+shıft+o tuşları ile sağ üste sıcaklık değerlerine bakayım dedim ve GPU %91-100 %CPU 85-90 falan oynuyordu değerler şüphelendim.

HWmonitör ve AMD Master indirdim,
    -Fotoğrafta gördüğünüz değerler PC'yi yeniden başlattıktan sonra boştaki değerlerdir-

Sizce normal mi bu değerler? PC'yi yeni hazır aldım galiba OC var, GHz kendi kendine 3.85 olup iniyor birden bazen deli danaya dönmüş gibi. AMD Master ayarlarından değerleri kısmam gerekiyor mu? HWmonitör'de Max 80° göstermesinin nedeni diğer programdan stress testi yaptığım için olsa gerek. Game moda aldığım zaman 70 derece falan oluyor 80'in üstüne çıkmadı galiba, dediğim gibi hangi ayarlar yapmalıyım? İşlemcimin minimum 3 yıl dayanması gerekiyor.İşlemcim boşta 50 derece, oyunlarda 75 derece

• değerlerde sorun yok zaten iç mekan sıcaklıkları 30 derece ve üzerinde. işlemciniz 75 derecede 3 yıl çalıştı diye nalları dikmez merak etmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Decent

değerlerde sorun yok zaten iç mekan sıcaklıkları 30 derece ve üzerinde. işlemciniz 75 derecede 3 yıl çalıştı diye nalları dikmez merak etmeyin
    Valla içime su serptin hocam inşallah dediğin gibidir GPU asla 80'e çıkmadı 79 sabit kalıp 75-79 arası gidiyodu da işlemci için fazla korktum 80 dereceye çıkınca.
    İç mekan sıcaklıkları hangisi oluyor?
  • Senin içinde bulunduğun odanın sıcaklığı hocam
  • danny3scene D kullanıcısına yanıt
    örneğin gece kapalı kasayı sabah çalıştırdığınızda 30 derece civarı görüyorsanız sorun yoktur.bu halde iken 50 dereceleri görüyorsa soğutucu oturmamış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONY86

örneğin gece kapalı kasayı sabah çalıştırdığınızda 30 derece civarı görüyorsanız sorun yoktur.bu halde iken 50 dereceleri görüyorsa soğutucu oturmamış olabilir.
    Bios ayarlarındayken 40 derece gösteriyor, ama gerçekten sıcak izmirdeyim ve kışın aşırı soğuk oluyo bizim buralar kışı bekliyorum rahat rahat oynamak için kalorifer yakmadan ısınırım en fazla 50 derece olur sanıyom
  • Şu sıcacık yaz günlerinde extra, biri giriş biri egzoz olmak üzere iki adet fan takmış olmama rağmen bilhassa işlemci düşmanı oyunlarda 90 - 100 arası gidip geliyor. işlemci 6700k 4.3 o.c. aslında 4.6 ya kadar sorunsuz oluyor ama Allah'ın belası bfv'e bi türlü yediremedim. Malum sebeplerden.

Hani içini rahatlatmak için söylüyorum. özellikle şu son güvenlik yamalardında sonra işlemci bu hale geldi. Yanarım yanarımda en çok ona yanarım.

Gül gibi işlemciyi, işlemez hale getirdi intel. Ne desem boş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci boşta 52-55 derece
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O işlemci için verilen voltaj çok fazla.Bazen ryzen anakartlarda stok halde gereğinden fazla voltaj verebiliyor.İşlemcinizin ısınma nedeni bu.Tek tek elle deniyerek ideal voltajı bulmanız gerek.
  • danny3scene D kullanıcısına yanıt
    kış günü soğuk olsada evt daha az ısınır ama zamanla ısı artar kasa kapalıyken ısınır bence 70 e kadar bazen kapağı açmakta fayda var kasanın ısısını alsın stok soğutucu yoksa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.