|
İşlemci boşta 52-55 derece
-
-
Stok soğutucu ile normal değer kule tipine geçersen 40 45 arası gezer -
B450 ve asrock , eğer özel bir model değilse normal zaten.
O islemci stok fan ile macun , montaj , kasa ve oda sıcaklığına göre gayet normal. Muhtemelen 65/70 e kadar da normal.
Macun yetersiz kalmış olabilir, montaj tam oturmamış olabilir. Anakartın biosunu güncelle ve imkan varsa anakartın kuzey çipset ve mofsetleri ek bir fan ile soğutmaga çalış fazladan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eg2077 -- 2 Aralık 2022; 13:28:27 > -
Teşekkürler hocam.bios guncelleyip bakayım birde üstüne tekrar ek olarak termal macun çekeyim.montaj hatası yaptığımi sanmıyorum normal bir şekilde fanı monte ettim vidalarını sıktım. -
amd nın genel sıkıntısı. anlık pik değerler alıyor ve en ufak mouse kıpırdatmasında ıslemcı boostluyor ve sıcaklıklar artıyor.
kule tıpı uygun bır sogutucu bır nebze ısınızı gorur. ama anlık degerlerde yıne yuksek dereceler gorulebılır.
sabıt volaj sabit ıslemcı hızı net cozumu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: die_caprio
Teşekkürler hocam.bios guncelleyip bakayım birde üstüne tekrar ek olarak termal macun çekeyim.montaj hatası yaptığımi sanmıyorum normal bir şekilde fanı monte ettim vidalarını sıktım.STOK soğutucu da macun eksik olamaz zaten sürülü geliyor. Soğutucuyu sökmedikçe macunu kurcalama derim ki stok soğutucu da o ısı normal
Ek olarak bu işlemci bios da pbo artı curve destekliyorsa onları açıp ısıyı biraz daha düşürebilirsin konu linki altta
Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 3 Aralık 2022; 18:18:3 >
-
Teşekkürler,dikkate alacağım .şuan PC evde yatıyor işlerimden dolayı mudahele etmedim hiç . -
biosta sıcak olur, benim windowsta idle 26-28c biosta 45 oluyor
-
Arkadaşların söylediklerini yaptınızmı ? veya yaparsanız ısılarda düşme olur. !2cmlik kule tipi soğutucu ve ortalama üstü bir macun ile iyi sonuçlar olur. Bios ta yapılabilecek ayarlarda var bir kaç tane ,voltaj ayarları falanda hatta.
Ama soğutucunun değişmesi bile o ısıları 10 - 12 düşürür. İşlemci ile gelen stok soğutucular eşantiyon olarak verildiği için o ısılar normal onunla biraz yüksekte olması.
Edit : Siz biosta demişsiniz orayı sonradan fark ettim , orada biraz daha yükseklerde gezebilir. İşletim sisteminde muhtemelen daha düşüktür. İşletim sisteminde de yüksekse denilenlerden bazılarını uygulayabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 4 Aralık 2022; 11:51:47 > -
işlemcinin özelliklerine bakarsan, maksimum çalışma sıcaklığı 100 derece, 55 dereceye niye takıldınki bukadar? yük altında da 80 olsun, yine sınırlar içinde. Dersenki ben takıyorum kafama çok fala filan sıvı soğutma alman lazım.min 240mm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 4 Aralık 2022; 12:43:53 > -
İntel 12400
Msi z690
Sistemde
İslemci 43
Anakart 33
Derece
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz4565 -- 4 Aralık 2022; 12:55:54 > -
İşi karıştırmış gibi konu başlığında Boşta 52 55 demiş bios da değil sonra bios da yazmış İyi fark etmişsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 4 Aralık 2022; 19:5:16 > -
Bu arada Arkadaş fark etmiş pc açlınca mı 52 55 yoksa bios da mı? BİOS da 52 55 ise ona bakma pc açılınca hwinfo kurup öyle bak ısıya Free Download HWiNFO Sofware | Installer & Portable for Windows, DOS
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 4 Aralık 2022; 19:6:11 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X