Şimdi Ara

Cpu 70 derece!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Cpu 70 dereceye dayandı. Ne yapmalıyım? Daha 2 ay olmadı macunu yenileyeli. Cpu nun yanacağından korkuyorum. Lütfen yardım edin.

Cpu 70 derece!!!

Daha önce de böyleydi yani yaklaşık 2 ay önce. Hemen macunu yeniledim ve 50 lere düşmüştü.

Cpu 70 derece!!!

• İlk baştaki resim ne olursa olsun çok yüksek. 2. resimdeki ise oyundaysan normal
  • Kendin de bi kontrol ettinmi algilayicilarda problem olmasin egerki yoksa iyi bir sogutucu alman lazim baska yolu yok :) Yada cpu degistir macunla cozulmezki sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeihk -- 27 Temmuz 2010; 8:00:00 >
  • Çift çekirdekli olduğuna göre işlemcin LGA 775.
    Bu işlemcilerin fanları zaten standart.
    Senin sorunun işlemci ve fanda değil, kasanda.
    Çünkü bütün aygıtlarının ısısı yüksek.
    Kasanın hava sirkülasyonunu iyi sağlaman lazım.
    Yada, bugünlerde kasanı açık tut.

Dikkatimi çeken diğer bir şeyde PSU yetersiz.
    12 Volt çıkışın 10 Volta düşmüş.
    Isınmaya bu da sebep olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi messire -- 27 Temmuz 2010; 8:20:27 >
  • Ekran kartinin tüm sicakligi islemcine vuruyor bence idle da 80 derecedeki ekran karti...
  • quote:

Orijinalden alıntı: messire

Çift çekirdekli olduğuna göre işlemcin LGA 775.
    Bu işlemcilerin fanları zaten standart.
    Senin sorunun işlemci ve fanda değil, kasanda.
    Çünkü bütün aygıtlarının ısısı yüksek.
    Kasanın hava sirkülasyonunu iyi sağlaman lazım.
    Yada, bugünlerde kasanı açık tut.

Dikkatimi çeken diğer bir şeyde PSU yetersiz.
    12 Volt çıkışın 10 Volta düşmüş.
    Isınmaya bu da sebep olabilir.

Power 600 watt nasıl yetersiz gelir Belki söylediğiniz doğru olaibilir yetersiz geliyordur ama ne yapacağım 700-800 mü takacağım?

Ayrıca Cpu e8400. Kasa küçük evet onun için hava sirkülasyonu denen birşey yok. Acaba kasayı en büyüklerinden hem de yanında 25 cm fan bulunanlardan alsam sorun düzelir mi? İki resimde de oyunda değildim ve 2. resim mesajda da belirttiğim gibi macunu yenilemeden önceydi.

• Çok ilkel bi öneri gibi gelebilir ama kasanın yan taraflarını açabilirsin ben de öyle yaptım bi 5 derecelik falan oynama yaptı bi de içindeki tozları falan temizle benim de 67 falandı şu an 61-62 civarında seyrediyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bendede 400w kasa core 2 quad hd 3650 ekran kartı var 47 41 41 40 olarak ısıları
  • Kasaya fan ekle...
  • Hacı resmen cehenneme dönmüş kasan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasanın da bir fotoğrafını çekip koysan iyi olur. Keza ekran kartın da çok sıcak. Muhtemelen işlemci ile ekran kartı birbirine çok yakın. Ama ne olursa olsun boştaki sıcaklığın buralara yükselmemesi gerek. Bence işlemci fanının o meşhur tırnaklı sabitleyicilerinden bir tanesi oturmamış olabilir.
  • 1 - Bilgisayarının sistem özellikleri nedir ?
    2 - İşlemci fanının tam oturduğuna emin ol.
    3 - Kasa içi bir resim yüklersen iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.