Şimdi Ara

CPU 90 Derece Normal mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Battlefield 4,
    Call of Duty Ghosts,
    Assassins Creed IV Black Flag

Bir kaç gün önce neten indirdigim bu oyunları oynarken pc min cok ısındıgını farketim ve Everest Ultimate adlı programı kurdum oyun esnasında belli aralıklarla takip ettim ve cpu ısısı 90 dereceye geliyor hatta gecebilcek oluyor bende bir şey olmasın diye oyundan cıkıyorum sizce bu normal mi harici soğutucu kullanmıyorum. daha önce bu tarz ısınma proplemi yaşamadım çok agır grafkli oyunlarda oynamadıgım. fanımı da temizledim düz bir zeminde hava alabilcek durumda oyun oynuyorum ama genede ısı 90 ve üstüne cıkacak oluyor oyun esnasında grafikler en düşükte grafkleri en sona da alsam oyunda donma olmuyor ama ısı cok aşırı oluyor bu ısınma sistemimin kaldırmamasıyla mı alakalı yoksa bir sorun mu var yada oyunların grafikleri cok mu ağır.. şimdiden teşekürler

Normal internet dolaşımlarımda neten video izlemelerimde cpu ısıs 45 ile 55 drece arasında degişkenlik gösteriyor...

Asus K56CM NoteBook
    Intel® Core™ i5 3317U işlemci
    Windows 7 Ultimate 64 Bit
    Intel® HM76 Express Chipset
    6 Gb DDR3 1600 MHz SDRAM
    NVIDIA® GeForce® GT 635M bellekli 2GB DDR3 VRAM
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: justforyou07

S.a

Battlefield 4,
    Call of Duty Ghosts,

Bir kaç gün önce neten indirdigim bu oyunları oynarken pc min cok ısındıgını farketim ve Everest Ultimate adlı programı kurdum oyun esnasında belli aralıklarla takip ettim ve cpu ısısı 90 dereceye geliyor hatta gecebilcek oluyor bende bir şey olmasın diye oyundan cıkıyorum sizce bu normal mi harici soğutucu kullanmıyorum. daha önce bu tarz ısınma proplemi yaşamadım çok agır grafkli oyunlarda oynamadıgım. fanımı da temizledim düz bir zeminde hava alabilcek durumda oyun oynuyorum ama genede ısı 90 ve üstüne cıkacak oluyor oyun esnasında grafikler en düşükte grafkleri en sona da alsam oyunda donma olmuyor ama ısı cok aşırı oluyor bu ısınma sistemimin kaldırmamasıyla mı alakalı yoksa bir sorun mu var yada oyunların grafikleri cok mu ağır.. şimdiden teşekürler

Normal internet dolaşımlarımda neten video izlemelerimde cpu ısıs 45 ile 55 drece arasında degişkenlik gösteriyor...

Asus K56CM NoteBook
    6 Gb DDR3 1600 MHz SDRAM

Sağlıklı değil ama normal çünkü dizüstü. Dizüstünde oyun oynanmaz dememizin en önemli sebebi bu soğutma sıkıntıları. Muhtemelen termal macunla ilgili bir sorun var. Dizüstülerde fan çok yetersiz olduğundan işlemciler daha sık ve daha fazla ısınıyor. Bu da macunun daha çabuk kurumasına neden oluyor. Garantisi varsa serviste yoksa kendiniz macunu yenileyin düzelir, 70-75'i pek geçmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

quote:

Orijinalden alıntı: justforyou07

S.a

Battlefield 4,
    Call of Duty Ghosts,

Asus K56CM NoteBook
    6 Gb DDR3 1600 MHz SDRAM

Sağlıklı değil ama normal çünkü dizüstü. Dizüstünde oyun oynanmaz dememizin en önemli sebebi bu soğutma sıkıntıları. Muhtemelen termal macunla ilgili bir sorun var. Dizüstülerde fan çok yetersiz olduğundan işlemciler daha sık ve daha fazla ısınıyor. Bu da macunun daha çabuk kurumasına neden oluyor. Garantisi varsa serviste yoksa kendiniz macunu yenileyin düzelir, 70-75'i pek geçmez.

Tşkrler en iyisi garantiye gönderiyim

• Garantiye gönderiyim dediniz de ancak diziüstü pcler kesinlikle agır grafikli oyunları açamaz yada oynanması uygun değildir.Sıcaklığı artmasına sebep olup ömrü kısalmasına neden olur.Yanlış tercih İsterseniz bi laptop soğutucusu alıp ile oynamanız tavsiye edilir.Bana göre.
    ya masaüstü pc yada msı oyun laptopu.
  • Dizüstü kullanma zorunluluğunuz varsa (iş ya da eğitim sebebiyle) 4000-5000TL gibi fiyatlarla oyun laptopu almak biraz müsriflik olur. Çok paranız var, nereye harcayacağınızı bilmiyorsanız ne mutlu size; biraz da bizi görün Öte yandan 1500-2000TL'ye ekranı çıkartılıp tablet olarak kullanılabilen, i3-i5 işlemcili, son derece kullanışlı ultrabook ve kalan 2500-3000TL'ye de son sistem (i7 4770K işlemci, Nvidia 770 Ekran kartı, vs) oyun bilgisayarı kurabilirsiniz. Dizüstü bilgisayarların en büyük pazarlama kozu taşınabilirliktir ve eğer yakından gördüyseniz oyun laptoplarının taşınabilir olmadıklarını farketmişsinizdir. Heyüla gibi alet. Kaldı ki biraz maldan anlayan bir hırsız 4000-5000TL'lik aleti görünce ellerini ovuşturmaya başlayacaktır.

Uzun lafın kısası: Dizüstü oyun oynamak için uygun bir alet değil! Uyandırmış olalım...

• tabiki de degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.