Şimdi Ara

R7 7700X yükte 90 derece oluyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bu soğutucu üzerinde yoktu termal macun evet öyle olan modelleri de var

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Klasik R7 7700X, herkeste aynı sorun. Eco modeda çok fazla performans kaybı yaşamadan kullanabilirsiniz.

• Konu ne kadar gereksiz bilgi dolmuş böyle, prime95 çok ağırdır. günlük kullanımda hiçbir zaman işlemcin o kadar yüke binmez. Piyasadaki her oyunu oynayan, unreal engine 5, blender, adobe after effects ve daha pek çok ağır programı sürekli kullanmak zorunda olan birisi olarak söylüyorum bunu. işlemcinizi aida64 ile test edin. Prime95'e gerek yok. 240mm sıvı soğutucu da o işlemci için yeterli gelir. Özellikle bu aylarda. Yazın çok sıcaklarda belki 1-2 ay biraz sorun yaşarsınız.

PBO açıksa sıcaklık çok anormal değil ve işlemci sıcaklık kaynaklı hız düşmüyorsa sıcaklığa takılmayın. İşlemciniz için prime95 gibi bir testte 90 derece çok anormal değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokıta -- 25 Şubat 2023; 20:19:29 >
  • Mokıta kullanıcısına yanıt
    Ben de şuan böyle düşünüyorum çünkü oyunda oyunda denedim zaten CPU kullanımı yüzde 30-40 Lara anca çıkıyor. Normal bir durum bence de.

• Adam Corsair h100i önermiş. Zaten bukadar ufak yüzeyli bir işlemciyi bu hızlarda bu watt değerlerinde soğutmak hayli zor.

Bn 13600k yı 100 e vurmasın diye su bloğuna kadar aldım. onda bile anlık 95'C lere vurabiliyor ki 13. seri cpu lar dikdörtgen yüzey alanı bundan büyük.

• AMD bilerek isteyerek 90c'lerde çalıştırıyor Ryzen 7000 serisini. High-end AIO da taksanız 95c ye ulaşması kasten yapılan bir şey. Termal headroom'u saat hızını boostlayarak kullanıyor. Saat hızınızı kontrol edin derim prime95 ve cinebenchde tam saat hızını arttıramıyorlar.

AMD, Ryzen 7000 işlemciler 7/24 95C'de ömründen azalma olmadan çalışabilir diyor.

hardware times
    AMD: Ryzen 7000 CPUs are Built to run at 95°C 24x7 without Affecting Lifespan or Reliability
    https://www.hardwaretimes.com/amd-ryzen-7000-cpus-are-built-to-run-at-95c-24x7-without-affecting-lifespan-or-reliability

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 26 Şubat 2023; 0:13:17 >

• Mokıta kullanıcısına yanıt
    Hocam herkes sizin kadar bilgili olmayabilir. elde avucta bildiğimiz kadari ile yardımcı olmaya calisiyoruz el elden üstündür tabiki ancak yardım amaçlı yazıyoruz herkes üst segment ürünlere haliyle erisemiyor biz eski usul düşünüyoruz kısacası genel bir forum olduğu için yorum yapma hakkımızda bulunuyor benim kanaatimce saygılar diliyorum.

• İşlemcinin çalışma frekansı normal zaten. Oyunlarda kaç derece olduğuna bir bakın ısının. Stress testi kadar olmaz. Montajda bir sorun yoksa oyunlarda ortalama 20 derece daha az olur stres testine göre.

Isı derecelerini o soğutucu ile bir deneyin bakın oyunlarda. Hala yüksekse biostan eco mode açın, oyunlarda bir performasnı farkı olmuyor . Isılar ortalama 12 - 15 derece kadar düşüyor.

Isı düşme derecesi oyuna göre çok az farklılık gösterebilir. Bir oyunda 10 başka bir oyunda 15 derece düşme olabilir yani.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.