Şimdi Ara

Corsair H80 Aldım lütfen bakarmısınız yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar İ5 3570K işlemci ve stok fanı ile birlikte kullanmaktayım normal boşta 45 - 50 derecedeydi yükte ise 75 -80 arası gidip gelmekte.Bende araştırmalarım sonucu sıvı soğutma geçmeye karar verdim.Corsair H80 modelini aldım ve montajı yaptım dikkatliyimdir bu konularda yeni macunda aldım işlemcinin üzerini güzelcene sildim yeni macunu sürdüm vs montajı yaptım pc açtım sadece test ediyorum boşta yine 40 45 arası gidiyor geliyor işlemciye o.c falan hiç yapılmadı..Aidata64 programlarıyla test yapıyorum stok fana göre bunun hiç bir farkı yok.(NOT: Corsair H80 ikinci el aldım 2 aylık aynı memleketten bir arkadaştan) hayal kırıklıgına ugradım resmen yorumlarınızı bekliyorum birdahada baktım oturmuş mu diye oturmuş herşey lütfen yardım arakdaşlar :((

• bende H100 aldım dün montajladım boştaki sıcaklık değerinde bir değişme olmadı. Ancak araştırmalarım sonucu (Forumda araştırdım) işlemcinin normal çalışma sıcaklığı zaten 40 45 arası. Asıl performansını OC de yükte gösteriyor. Sen işlemciyi 4.5 Ghz ye OC yap tam yük verdiğin zaman OC siz sıcaklıklarda yani 70 75 arasında olduğunu gözlemleyeceksin benim gibi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: shindorei

bende H100 aldım dün montajladım boştaki sıcaklık değerinde bir değişme olmadı. Ancak araştırmalarım sonucu (Forumda araştırdım) işlemcinin normal çalışma sıcaklığı zaten 40 45 arası. Asıl performansını OC de yükte gösteriyor. Sen işlemciyi 4.5 Ghz ye OC yap tam yük verdiğin zaman OC siz sıcaklıklarda yani 70 75 arasında olduğunu gözlemleyeceksin benim gibi :)

Hayırlı olsun öncelikle :) dün birşey dikkatimi çekti boşta işlemci sıcaklığı değişmiyor ama yüke binince test ettim BF3,FİFA 12,PES 12,Winap açıktı özellikle BF3, 15-20 dk arası oynadım sıcaklık değerleri (60 derece)'yi geçtigini görmedim bu beni sevindirdi.Stok fanla sadece BF3 açıkken (85-90) derece de oynuyordum..Anladığım kadarıyla yüke binince o.c de faydasını görebiliyoruz sıvı soğutmaların..birde bizim bu ivy işlemcilerin hakkatten sıcak çalşıyor ozaman boşta falan ...

• Bu tip su soğutma sistemlerinden fazla şey beklememek gerekir.
    Ama yine yükte işlemciyi daha iyi tutar.
  • Bu sicaklarda daha iyisini beklememek gerekir . XSPC 750 RS240 sivi sogutma kurdum bilgisayara . i7-2700k cpu , bosta 40-45 arasi gidip geliyor . Kasa Xpredator . Yük altinda 56-60 dereceyi görüyorum .
    Havalar biraz sogusun olay düzelir . Merak edilecek bir sey yok bana kalirsa ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

Bu sicaklarda daha iyisini beklememek gerekir . XSPC 750 RS240 sivi sogutma kurdum bilgisayara . i7-2700k cpu , bosta 40-45 arasi gidip geliyor . Kasa Xpredator . Yük altinda 56-60 dereceyi görüyorum .
    Havalar biraz sogusun olay düzelir . Merak edilecek bir sey yok bana kalirsa ...

hocam bosta 40-45 demişsin ,sanırım o.c yapılmıs halde boyle .kac ghz e o.c lu.Bende de 2600k var suan 4,6 ghz de, sogutma olarak ta h80 kullanıyorum.38-40 derece bosta ,yukte ise 63 dereceyi gecmedi masallah evin sıcaklığı 40 derecelerde yanıyorum.siz bence 5ghz e o.c yapmıssınızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAZUYA MISHIMA -- 30 Temmuz 2012; 10:53:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiachi

quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

Bu sicaklarda daha iyisini beklememek gerekir . XSPC 750 RS240 sivi sogutma kurdum bilgisayara . i7-2700k cpu , bosta 40-45 arasi gidip geliyor . Kasa Xpredator . Yük altinda 56-60 dereceyi görüyorum .

hocam bosta 40-45 demişsin ,sanırım o.c yapılmıs halde boyle .kac ghz e o.c lu.Bende de 2600k var suan 4,6 ghz de, sogutma olarak ta h80 kullanıyorum.38-40 derece bosta ,yukte ise 63 dereceyi gecmedi masallah evin sıcaklığı 40 derecelerde yanıyorum.siz bence 5ghz e o.c yapmıssınızdır.

Ben de İ7 2700K kullanıyorum Noctua Nh-D14 ile overclok yok. Arkadaşın verdiği değerlerle hemen hemen aynı.
    boşta 38-43
    Yükte 55-60 arası değişiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • değerleriniz gayet normal arkadaşlar. işlemci soğutucuları kendilerini sadece yük altında gösterir. boşta hepsi hemen hemen aynı değerleri verir...
    custom sıvı soğutma 360 rad ve ek supreme hf ile boşta 39 yükte 63 derece işlemci e7500 2.93 ghz oc @ 4.4 ghz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mncs35

değerleriniz gayet normal arkadaşlar. işlemci soğutucuları kendilerini sadece yük altında gösterir. boşta hepsi hemen hemen aynı değerleri verir...
    custom sıvı soğutma 360 rad ve ek supreme hf ile boşta 39 yükte 63 derece işlemci e7500 2.93 ghz oc @ 4.4 ghz.

Nasıl bir tesellidir o öyle? Boşta da yük altında da hepsi kendini yeterince gösterir merak etmeyin.
    Örnek TR Silver Arrow, değerler görülebiliyor inceleyin
    İ5 2500K + MSİ Z68A-GD55 G3 ile 4608Mhz 1.352V
    örneğe yakın olduğu için 4.6 yı veriyorum ;

İ5 2500K + MSİ Z68A-GD55 G3 ile 4988Mhz 1.456V

• Bunlar benim eski 2500k ile yaptığım testler . Silver Arrow fena değilmiş , Ama sıvı soğutmaya yaklaşamayacağı kesin .

2500k @ 3700mhz

https://store.donanimhaber.com/21/30/18/21301850bbd4da4ea36b5cec11fc6564.jpg

2500k @ 4600mhz

https://store.donanimhaber.com/49/ce/57/49ce5708f0f04d06462b9ab82dfe43a9.jpg

Edit :

2700k @ stok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 2 Ağustos 2012; 10:53:54 >

• islemci sogutacaksaniz en az 240 lik bi radyator olmasi sart. tabi buna pompan az kalir .fazla bisey bekleme yazik parana..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çözüm bende içine 2 kalıb buz tmm fazla kacırmayın elınıze almayın sıstemı 2 -3 -4 tane ytr arkdasda denedik:D
  • arkadaşlar corsair h80 alıp memnun kalmayan arkadaşlar için bir hatırlatma yapayım
    h80 kasa içerisine montaj edilen bir soğutucu eğer kasa içerisine bolca hava basacak bir
    bir kasa fanı bulunmuyor ise ısının yükselmesi gayet normal yan kapakta mutlaka geniş
    bir fan bulunması gerek bun herzaman söylüyorum yan kapagı çıkartın ve geçici olarak
    bir fan bağlayım deneyin ısının düştüğünü göreceksiniz bu arada bu kapalı devre soğutmalar
    hava kalabiliyor sistem pompasında hava kalmış ise su sürkülasyonu bozulur radyatörü pompadan
    yüksek bir yere koyun kullanmadan önce boşta çalıştırıp bir sirkeleyin sistem içinde kalan hava
    radyatörün üst kısmına gidecektir sorunu böyle çözebilirsiniz bu arada h80 içih boşta 38-45
    yükte55-60 normal bir ısı sayılmaktadır muhteşem ötesi bir şey beklemeyin

bende corsair h80 almıştım geri kalan bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alialtin -- 18 Ağustos 2012; 16:23:07 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.