Şimdi Ara

Corsair HX750i - Seasonic SEA-X-750

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir PSU almak istiyorum, ikisi arasinda kaldim. Corsair in bu urunu nispeten yeni ve incelemelerden cok iyi notlar almis, Seasonic icinse guncel inceleme bulmakta zorlandim, buldugum X serisine ait incelemelerdede model numarasi farkli, farkli bolgelere farkli model numarasi verildigini dusunuyorum. Hangisini almaliyim?
    Intel i5 2500K
    Msi z77-gd65
    2x8gb corsair ddr3
    Galax gtx970 ex oc black
    2x4tb hdd
    256gb ssd
    Dvd-rw
    Creative soundblaster z

Sistemim bu, ikiside hatta daha dusuk bir model bile yeterli diye dusunuyorum ama ikisinden birine karar veremedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam sisteminiz için corsair vs550 yeterli. ama daha kalite bir psu düşünürseniz;

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/high-power-hp-ep600-br-ii-600w-element-bronze-80-plus-bronze-sertifikali-guc-kaynagi--.aspx

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=95277

bunlar da düşünülebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testerenecmi -- 1 Mart 2015; 13:44:56 >

• HX750i platinum seviyesinde verimlilik sunması, ses seviyesi, ripple bakımından daha iyi. Link özelliği gibi birkaç daha avantajı var.
  • Selamlar,

HX750i'ye yakından bakmak isterseniz incelemesine göz atabilirsiniz.

http://www.hwa.com.tr/corsair-hx750i-80plus-platinum-moduler-guc-kaynagi-incelemesi.html
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler bilgi için, gönlüm Corsair den yana ama şimdi baktımda aynı fiyata Seasonic ten X-1050 Gold da alabiliyorum, fazla gücün bana kısa vadede bişey katacağı yok hatta verimlilik sistem ihtiyacına daha yakın aynı model bir güç kaynağına oranla düşebiliyorda sanırım. Bilemedim, biraz daha kurcalayayım bakalım. Beni ikilemde bırakan istediğim modellerin güncel incelemelerinin pek olmayışı, Seasonic X serisini ilk çıkardığından beri platformu geliştirmiş ve yeni platform için inceleme yok gibi.
  • Hocam bende corsair hx series psu oneririm

• Hx750i daha iyidir fakat aradaki fiyat farkı çoksa seasonic alın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fiyat farkı bir yana kontrol ettiğimde Türkiyede X-650, 750, 850 serilerinde sadece ilk çıkan model olan KM versiyonu var, onun çıkış yılıda yanılmıyorsam 2009 yada 2010, güncel olan şu an KM3 ve Türkiyede satılmıyor.
    Corsair HX750İ fiyatına Seasonic'in nispeten güncel olan (2011 sonlarına doğru çıktı diye tahmin ediyorum) SEA-X-1050 modeli var, SS-1050XM diye geçiyor heryerde ve şu an SS-1050XM2 olarak yurtdışında güncel versiyonuda var ve Türkiyede hala eski XM versiyon satılıyor.

Corsair HX750İ yerine Seasonic SS-1050XM almalımıyım? Birinin Platinum birinin Gold olmasını dikkate almıyorum %1-2 verimlilik çok önemli değil, ikiside benzer fiyat hatta Seasonic 10-15 TL daha ucuza gelicek.
  • Kullanmayacağınız gücün size bir faydası olmayacaktır. İleride bir ekran kartı eklerim diye düşünüyorsanız bile 750i yeterli gelecektir. Dijital arayüzü sayesinde sistem görüntüleme imkanınız da olmuş olacak. Seasonic ürünleri de son derece kararlı ürünler ama yerinizde olsam 750i alırdım.
  • Size bağlı bu tamamen.Ama 970i sli bile yapsanız 750w fazla fazla yeter.
  • Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim, Corsair almaya karar verdim, dediğiniz gibi fazla gücün bana bir faydası olmayacak.
  • Rackhir R kullanıcısına yanıt
    Rica ederiz, sonradan aklıma geldi bir de garanti durumu var, her iki ürün de kolay kolay bozulacak ürün değiller ama olası bir garanti durumunda Seasonic Akortek'e gidecek; son kullanıcı ile bağlantı noktaları Teknobiyotik'ten memnun olan çok az kişi var, gerçi Vektron da çok seviliyor denilemez ama Corsair'in müşteri memnuniyeti politiasıyla ister istemez daha tatminkar bir süreç yaşarsınız.
  • @inuh

Corsair yine Akortekin yanında iyidir. Teknobiyotiğin yakınından geçmeyin.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Ben de onu söyledim zaten, yanlış mı aktardım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inuh -- 6 Mart 2015; 21:57:04 >
  • inuh kullanıcısına yanıt
    Yanlış bir şey yok, ben de bir daha yazdım ki, görsünler hangi firma ne halt diye :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 6 Mart 2015; 22:04:11 >
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    :) İyi yapmısınız, Akortek kadar güçlü bağlantıları olup da bu kadar kötü bir hizmet verebilmek ciddi bir başarı, keşke Seasonic gibi önerilebilecek firmalar distribütörlerin daha dikkatli seçseler de şu garanti meselesi yüzünden satışları ve kullanıcıları etkilenmese. Bu durumu en net örneği Asus'tur birkaç yıl önce Çizgi ciddi ve müşteri yanlısı garanti verdiği zamanlarda forumda Asus'un ürün çıkarttığı tüm segmentlerde %90 Asus öneriyorken şimdi Asus'tan kaçın diye bas bas bağırıyoruz, yazık, ürünler kaliteli karşımızda muhattap yok.
  • Evgayida değerlendirmek lazim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.