Şimdi Ara

Corsair K70 RGB Mekanik Klavye - Red/Brown/Blue - Kullanıcı İncelemesi (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
386
Cevap
10
Favori
37.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Soru Strafe vs Strafe RGB mi yoksa Strafe vs K70/K70 RGB mi ? Zira Strafe RGB almaktansa aradaki fiyat farkının benzer seviyede olması sebebiyle (kaynağa göre değişebilir) K70 Lux RGB daha mantıklı bir seçim olur.

Öncelikle aradaki tek fark RGB olmaları değil başka özellikler de mevcut. Genel yapısı ve kullanım açısından fark yaratan en büyük etken bu noktada bileklik ve multimedya tuşları olacaktır. Eğer klavye kullanırken bunlara ihtiyaç duyuyorsanız var olmamaları sebebiyle Strafe sizi memnun etmeyebilir. Bunun dışındaki farkların çoğu estetik faktörler üzerine kurulmuş durumdadır.

Aradaki farkları sıralayacak olursak;

Plastik yüzey yerine Alüminyum yüzey.
    Bileklik.
    Multimedya tuşları.
    Sleevelenmiş kablo.

Bunları göz önünde bulundurup seçim yaparken aradaki fiyat farkının değip değmeyeceğine daha iyi bir şekilde karar verebilirsiniz

• Nessarien kullanıcısına yanıt
    merhaba
    strafe rgb alarak bende aranıza katıldım. İlk mekanik klavyem şimdilik çok memnunum . Öyle multimedia ve bilek desteği ihtiyacım olmadığı için bunu aldım.
    strafe red stokta kalsaydı onuda alabilirdim.

pc bazen acık değilken klavye ışıkları yanıyor bu neden kaynaklı olabilir acaba
  • kadtas kullanıcısına yanıt
    Strafe RGB aldıysanız o da bilek desteği ile beraber geliyor zaten sadece non-rgb olan model buna sahip değil.

www.corsair.com
    CORSAIR Downloads | CORSAIR iCUE Software
    http://www.corsair.com/en-us/downloads

Son yazılımı kullanıyorsanız (CUE 2.22.83) ve CUE üzerinden firmware update yapmanıza rağmen pcyi kapattığınızda ışıklar yanmaya devam ediyorsa bu anakartınızın ayarlarıyla ilgilidir. Eğer böyle bir durum söz konusuysa bios üzerinden usb ayarlarınızı yapılandırırsanız pcyi kapattığınızda usb slotlarına güç verilmemesini sağlamış olursunuz böylece klavyenizin ışıkları pc kapalı konumdayken boş yere çalışmamış olur.

Son driver ı çekıp kurdum. Evet anakarttan usb kapatmam lazım. Keza kapattığımda ışıklar sönüyor akşam eve geldiğimde yanar vaziyette buluyorum. Bunu merak etmiştim corsair ile alakalı değilse anakarttan çözerim.
    Teşekkürler
  • kadtas kullanıcısına yanıt
    Eğer klavyenin ışıkları her shutdown sonrası sorunsuzca sönüyorsa bu noktadaki diğer olasılıklar şunlardır;

1) Siz pcyi kapattıktan sonra klavyeyi bir başkasının kurcalamasıyla beraber ışıkların tekrar aktif hale gelmesi.
    2) Gün içerisinde elektrik kesintisinin yaşanması.
  • K95 RGB aldık bakalım Razer pek çekmedi nedense.. İlk BW Chroma ya niyetlendik ama
  • K70 Lux Red led'li olanı almış bulunmaktayım fakat bazı tuşlarda yay gıcırtısı olmakta. İnternette yağlamayı önermişler fakat yeni üründe böyle bir sorunun olması canımı sıktı sizce yenisi ile değişirmeli miyim?
  • Arkadaşlar kasım ayında aldığım Corsair K70 RGB Lux Red switch klavyemin alt tarafında k65 yazdığını farkettim bu neden böyledir aydınlatabilirmisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadasşlar fiyat nasıl.. daha uyugna başka yerde yok

• Türkçe tuş dizilimi olan versiyonu var mı?
  • xxx187 kullanıcısına yanıt
    Ses olarak azdan çoğa: Red, Browni Blue
    Tuşa basmanız için gereken ağırlık azdan çoğa: Red, Brown, Blue
  • Merhabalar
    K70 klavyem, bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra driverda K95 olarak görünüyor. Önceki ayarlarım kayboluyor ve fabrika çıkışı olan kırmızı LED yanıyor. Driverı silip tekrar kurunca eski ayarlarım otomatik geri gelerek önceki seçtiğim renge dönüyor.
    Her bilgisayarı kapatıp açtığımda driverda K95 olarak görünüyor ve kaldırıp kurma işlemini yapmam gerekiyor.
    Bu sorunla daha önce karşılaşan veya çözümünü bilen var mı?
  • Bir süredir K 70 RGB kullanıyorum. Daha önceden Outemu marka switchli klavyeler kullanmış birisi olarak bu klavyeye geçince anladım ki Cherry MX canmış
  • Arkadaşlar G710+'dan K95 RGB platinum modeline geçmeye karar verdim fakat K95 modelleri türkiyede sadece ingilizce tuş takımı olanları var Türkçe tuş takımı satılan modeli daha satışa çıkmadı mı? bilen varsa yardımlarınızı rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lasor07

Merhabalar
    K70 klavyem, bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra driverda K95 olarak görünüyor. Önceki ayarlarım kayboluyor ve fabrika çıkışı olan kırmızı LED yanıyor. Driverı silip tekrar kurunca eski ayarlarım otomatik geri gelerek önceki seçtiğim renge dönüyor.
    Her bilgisayarı kapatıp açtığımda driverda K95 olarak görünüyor ve kaldırıp kurma işlemini yapmam gerekiyor.
    Bu sorunla daha önce karşılaşan veya çözümünü bilen var mı?

Driverı sildikten sonra bilgisayarım/ bu bilgisayar'a gidin

Oradaki adres satırına %TEMP% yazın

akabinde AppData altındaki Local, LocalLow ve Roaming sekmelerine teker teker girip Corsair klasörlerini silin.

Restart atın ve bunun sonrasında Corsair'in sitesinden en son driverı indirip kurun.

Firmware update sekmesine gidip son firmware yüklü olsa bile Force update yapın seçeneğini kullanın.

Bunun sonrasında sorun tekrarlanacak mı diye kontrol edip bildirim yaparsınız tekrardan.

• Merhabalar aranıza yeni katıldım. Elimde şu anda Corsair K70 Rapidfire RGB var. Bir kaç sorum olacak;
    1) Bu 100 küsür sayfalık PDF'i bulamadım.
    2) Bu medya tuşları YouTube üzerinde çalışıyor mu?
  • Ramualda kullanıcısına yanıt
    Merhabalar
    http://softwaredownloads.corsair.com/Files/Gaming-Keyboards/Corsair-Gaming-RGB-Keyboards-Software-User-Manual.pdf

Buradan ulaşabilirsiniz, ilk sürüme ait olsa da gerek Cue 2 gerekse en son çıkan ICUE aynı temel yapı ve menü düzeni üzerine kurulduğu için ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Medya tuşları uygulamalarda herhangi bir şey yapmanıza gerek kalmadan çalışır fakat browser üzerinden default olarak çalışmazlar.

Kullandığınız browser türüne göre bir plugin ile bu mümkün hale getirilebilir.

Chrome kullanıyorsanız Streamkeys, Firefox içinse Media Keys pluginleri medya tuşlarınızı youtube ve benzeri platformlarda çalışır hale getirecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 4 Nisan 2018; 11:16:31 >

• Bende K95 Platinum var bunu satıp K65 Lux geçmek istiyorum ama Brown switch yok sadece Red switch ile sınırlandırılmış. :(

Gerçekten çok fark ediyor mu Brown-Red?
  • Ben uzun süre blue switch kullandım akabinde kişisel sistemimde (EV) brown switch, iş için kullandığım sistemdeyse (ofis) blue switch kullanma kararı aldım ve uzun süredir bu şekilde devam ediyorum. Red ne yazık ki bana hitap etmiyor, üzerine kuş tüyü koyulsa switch aktif olacakmış hissi yarattığı için hiçbir zaman için incelemeler dışında uzun süreli kullanmadım.

Lakin X kişisi için dayanılmaz olan bir ürün Y kişisi için tam zıttı bir etki yaratabilir. Her daim dediğim gibi işin içine duyu organları girince teknik veriler sunup kendimizce yorumlamanın ötesine geçemiyoruz ne yazık ki.

Bir süre önce bütün switch türlerini içeren bir video hazırlayıp yeni switchlerin teknik detaylarıyla beraber hem ana sayfada hem arka sayfada yayınlamıştım tekrar buraya bırakayım inceleyip kendi kararınızı vermenize yardımcı olabilir.

Bol şanslar

Daha önce başlık altında switchlerin çıkardığı ses ile alakalı olarak epeyce soru gelmişti. Corsair RGB Switch Tester ile Cherry Mx RGB Red, Blue, Brown, Silent & Speed switchlerinin ses testi için 2 tane kısa video hazırladım. Bu noktada kararsız olanlara yardımcı olacağını düşünüyorum.

Corsair K70 RGB Mekanik Klavye - Red/Brown/Blue - Kullanıcı İncelemesi

https://i.imgur.com/JYl6kEf.png
    https://i.imgur.com/Eg5A7z3.png
    https://i.imgur.com/86yzmRN.png
    https://i.imgur.com/urqWZHO.png
    https://i.imgur.com/PR34Mts.png

Blue uzun süre kullanımda baş ağrısı yapıyor diyorlar pek önermiyorlar bendeki Speed bile bazen başımı ağrıtabiliyor. -,-
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.