Şimdi Ara

Corsair link sapıtıyor!(video eklendi güncel konu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selam arkadaşlar corsair v115 extreme kullanıyorum corsair linkin şu anda sitedeki en güncel sürümünü kurdum bu programı kullananlar bilir quiet,balanced,performance modları var herhangi bir mod seçtiğim zaman fanlar bi hızlanıyor bi yavaşlıyor fanlarım rpm bi 1500 bi 2300 oluyor yani bu duruma sizce ne sebebiyet veriyor ne tavsiye edersiniz saygılar
    Buyrun video;https://www.youtube.com/watch?v=G0SyteU3D78
    Sistem özellikleri asus z170 pro gaming anakart
    evga 1070 ftw ekran kartı
    16 gb corsair vengeance bellekler
    i7 6700k

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frisby7144 -- 24 Ekim 2016; 22:21:19 >

• frisby7144 F kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Corsair Link yazılımında hali hazırdaki ön tanımlı quiet balanced ve performance ön tanımlı değerler belirli sıcaklık değerlerine göre su soğutmaya takılmış olan fanların çalışma değerlerini ayarlamakta. Bazı uygulamaların çalışması anında işlemcinin sıcaklık değerleri anlık artışlara neden olabiliyor, bu sıcaklığı algılayan program da su soğutmanın fanlarını devreye sokarak soğutma performansının o anda daha iyi olmasını sağlıyor.

Eğer anlık bu yükselmeler sizin için bir sorun teşkil ediyorsa yapabileceğiniz 2 şey var. İlki yazılımını LOG tutma özelliğini kullanarak sisteminizin sıcaklık ve yük değerlerini karşılaştırmanız ve bu değerlere göre kendi kişisel fan çalışma değerlerini ayarlamanız ( kaç derece sıcaklıkta fanın %kaçta çalışacağını ayarlamanız ). İkinci seçenek de fanların çalışma değerini sabit %sel değerlerde tutmanız. ( bu yüzdeye karar verirken yine loğdan yük ve sıcaklık değerlerine bakmayı unutmayın.

• Benim bahsettigim anlık degisimler soyle oluyor ornegin 1600 rpm calisan fan birden 2200 sonra 1600 bu gecislerin saniyeler icinde oluyor 1.saniye 1600 2 saniye 2200 3.saniye tekrar 1600 seklinde ben bu sorunu en güncel son ve ondan önceki surumu indirdigim zaman karsilasiyorum eski surumlerde boyle bir sorun cikmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frisby7144

Benim bahsettigim anlık degisimler soyle oluyor ornegin 1600 rpm calisan fan birden 2200 sonra 1600 bu gecislerin saniyeler icinde oluyor 1.saniye 1600 2 saniye 2200 3.saniye tekrar 1600 seklinde ben bu sorunu en güncel son ve ondan önceki surumu indirdigim zaman karsilasiyorum eski surumlerde boyle bir sorun cikmiyor

En son sürümü yükleyince bende de oldu.Ayarlardan fan RPM değerini balance için 1900rpm yaptım.Artık o değerde sabit kalıyor.
  • quote:

Herkese selam arkadaşlar corsair v115 extreme kullanıyorum corsair linkin şu anda sitedeki en güncel sürümünü kurdum bu programı kullananlar bilir quiet,balanced,performance modları var herhangi bir mod seçtiğim zaman fanlar bi hızlanıyor bi yavaşlıyor fanlarım rpm bi 1500 bi 2300 oluyor yani bu duruma sizce ne sebebiyet veriyor ne tavsiye edersiniz saygılar
    Buyrun video;https://www.youtube.com/watch?v=G0SyteU3D78
    Sistem özellikleri asus z170 pro gaming anakart
    evga 1070 ftw ekran kartı
    16 gb corsair vengeance bellekler
    i7 6700k

Ben de aynı dertten muzdaribim. Her şeyi denedim ama bir türlü sabit kalmasını başaramadım fan hızlarının.
  • Videodaki benim yaşadıgım sorunun birebir aynısını mı yaşıyorsunuz?

Videoya batığımda Corsair linkin işlemci paket sıcaklığı anlık olarak 56 dereceye çıktığını algılaması üzerine devreye girdiğini görüyorum.

Bu anlık yükselmelerde su soğutmanızın fanının devreye girmesi gayet normal. İşlemcinizin aşırı ısınmasını korumak için bunu yapıyor.

Sizden ricam bu durum gözlemlernirken AIDA ve ya CPU temp gibi bir yazılımı da açıp sıcaklık değerlerini kontrol etmeniz. Eğer aynı değerler gözlemleniyorsa sıkındı Corsair link veya su soğutmada değil anakarttaki sıcaklık sensörü ya da işlemciden kaynaklıdır. Ancak aynı sıcaklık değerleri Corsair Link ile uyuşmuyorsa o zaman yurt dışına bunu bildirip sorunun kaynağının araştırılmasını talep edeceğim.

NOT: Anakart bilgisinin corsair linkte gözükmüyor oluşu beni anakart ile ilgili bir problem olabileceğini düşündürttü.

yukarıdaki ekran görüntüsü de anlık kendi sistemimdeki görüntü. Sol üst köşede işlemci bilgisinin hemen üstünde anakart bilgileri de orada okunabiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Videodaki benim yaşadıgım sorunun birebir aynısını mı yaşıyorsunuz?

evet aynı sorunu yaşıyorum. fan devri bir yükselip bir alçalıyor ve bunu sadece sessiz moda alınca yapıyor, bazen de performance modunda. Çok ilginç bir sorun. Denemediğim yöntem kalmadı. En son USB girişini dahi değiştirdim, ilk USB1 portuna taktım sonra USB2 portuna yine aynı sorun oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tech guru

Videoya batığımda Corsair linkin işlemci paket sıcaklığı anlık olarak 56 dereceye çıktığını algılaması üzerine devreye girdiğini görüyorum.

Bu anlık yükselmelerde su soğutmanızın fanının devreye girmesi gayet normal. İşlemcinizin aşırı ısınmasını korumak için bunu yapıyor.

Sizden ricam bu durum gözlemlernirken AIDA ve ya CPU temp gibi bir yazılımı da açıp sıcaklık değerlerini kontrol etmeniz. Eğer aynı değerler gözlemleniyorsa sıkındı Corsair link veya su soğutmada değil anakarttaki sıcaklık sensörü ya da işlemciden kaynaklıdır. Ancak aynı sıcaklık değerleri Corsair Link ile uyuşmuyorsa o zaman yurt dışına bunu bildirip sorunun kaynağının araştırılmasını talep edeceğim.

NOT: Anakart bilgisinin corsair linkte gözükmüyor oluşu beni anakart ile ilgili bir problem olabileceğini düşündürttü.

yukarıdaki ekran görüntüsü de anlık kendi sistemimdeki görüntü. Sol üst köşede işlemci bilgisinin hemen üstünde anakart bilgileri de orada okunabiliyor.

Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim yorumunuzu okuduktan sonra sorunumu bir kez daha teyit ettim,şoyle izah ediyim bilgisayarı sabahtan beri daha ilk kez açıyorum yani gün boyu kullanılmadı girdim siteye yorumunuzu okudum corsair linkin şu anda en güncel versiyonunu indirdim ve performance moduna aldım aynı sorun tekrar oldu rpm değerleri sürekli değişiyor yani olayın çekirdek sıcaklığıyla alakası yok çünkü pcyi açalı 2 dk oldu, acaba bağlantı noktalarında mı bir sıkıntı var corsair linkin üzerindeki amblemin rengini filan değiştirebiliyorum benden yapmamı istediğiniz şeyler olursa elimden geleni yaparım yeter ki şu sorun çozülsün şu anda corsair linkin eski sürümünü kullanıyorum onlarda da bu sorun o kadar sık gozukmuyor daha dogrusu soyle oluyor cs go oynuyorum kulaklığı bi çıkarıyorum bakıyorum fan gene sapıtmış siliyorum programı başka bir versiyonunu yüklüyorum,anlıyacağınızın bir randıman vermedi.

Bu arada anakartım asus z170 pro gaming

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frisby7144 -- 28 Ekim 2016; 12:21:47 >

• quote:

quote:

Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim yorumunuzu okuduktan sonra sorunumu bir kez daha teyit ettim,şoyle izah ediyim bilgisayarı sabahtan beri daha ilk kez açıyorum yani gün boyu kullanılmadı girdim siteye yorumunuzu okudum corsair linkin şu anda en güncel versiyonunu indirdim ve performance moduna aldım aynı sorun tekrar oldu rpm değerleri sürekli değişiyor yani olayın çekirdek sıcaklığıyla alakası yok çünkü pcyi açalı 2 dk oldu, acaba bağlantı noktalarında mı bir sıkıntı var corsair linkin üzerindeki amblemin rengini filan değiştirebiliyorum benden yapmamı istediğiniz şeyler olursa elimden geleni yaparım yeter ki şu sorun çozülsün şu anda corsair linkin eski sürümünü kullanıyorum onlarda da bu sorun o kadar sık gozukmuyor daha dogrusu soyle oluyor cs go oynuyorum kulaklığı bi çıkarıyorum bakıyorum fan gene sapıtmış bi randıman vermedi siliyorum programı başka bir versiyon yüklüyorum anlıyacağınızın bir randıman vermedi.

Merhabalar, ben de dün akşam cpu temp programını indirip kurdum. CPU temp programını kurduktan sonra işlemci sıcaklıklarını kontrol ettiğimde, Corsair link programı işlemci sıcaklığını 56 60 derecelerde görüp fanı hızlı çalıştırıyor ama cpu temp de sıcaklık değeri 19 20 gözüküyor. Belki CPU temp de yanılıyordur dedim AIDA 64 programından da baktım yine aynısını yaptı.

• quote:

Orijinalden alıntı: sabotage1907

quote:

quote:

Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim yorumunuzu okuduktan sonra sorunumu bir kez daha teyit ettim,şoyle izah ediyim bilgisayarı sabahtan beri daha ilk kez açıyorum yani gün boyu kullanılmadı girdim siteye yorumunuzu okudum corsair linkin şu anda en güncel versiyonunu indirdim ve performance moduna aldım aynı sorun tekrar oldu rpm değerleri sürekli değişiyor yani olayın çekirdek sıcaklığıyla alakası yok çünkü pcyi açalı 2 dk oldu, acaba bağlantı noktalarında mı bir sıkıntı var corsair linkin üzerindeki amblemin rengini filan değiştirebiliyorum benden yapmamı istediğiniz şeyler olursa elimden geleni yaparım yeter ki şu sorun çozülsün şu anda corsair linkin eski sürümünü kullanıyorum onlarda da bu sorun o kadar sık gozukmuyor daha dogrusu soyle oluyor cs go oynuyorum kulaklığı bi çıkarıyorum bakıyorum fan gene sapıtmış bi randıman vermedi siliyorum programı başka bir versiyon yüklüyorum anlıyacağınızın bir randıman vermedi.

Merhabalar, ben de dün akşam cpu temp programını indirip kurdum. CPU temp programını kurduktan sonra işlemci sıcaklıklarını kontrol ettiğimde, Corsair link programı işlemci sıcaklığını 56 60 derecelerde görüp fanı hızlı çalıştırıyor ama cpu temp de sıcaklık değeri 19 20 gözüküyor. Belki CPU temp de yanılıyordur dedim AIDA 64 programından da baktım yine aynısını yaptı.

Tekrardan Merhaba, alakasız bir soru olacak ama anakartınızda XMP profili açık mı?

Tekrardan Merhaba, alakasız bir soru olacak ama anakartınızda XMP profili açık mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabotage1907

Evet xmp mod açık şuan bellekler 3000 mhzde çalışıyor

Bende de açık, şu an işteyim eve gidince XMP profilini kapatıp tekrar test edeceğim. Başka bir yerde anakartın xmp profili açıldığında ani voltaj yükselmesi yaptığını okudum, belki bizim ani sıcaklık değerlerinin fırlaması bundan kaynaklıdır.
    Dün forumda bir çalışma vardı o yüzden eklediğim görseller çıkmamış.

gönderdiğiniz videoda fanın devrinin arttığı bölüm.

Anlık kendi sistemimden aldığım görüntü.

Corsair Link yazılımını ve USB arabirimi ile ilgili bütün yazılımları silip tekrardan bir deneyelim.

Corsair link yazılımını silin.

Daha sonra çalışıra girip oradan regedit komutunu girerek kayıt dosyalarını açın.

HKEY_Local_Machine\Software\Wow6432Node\Silicon Laboratories, Inc. kayıt dosyasını bulup tamamen silin.

Daha sonra aşağıdaki klasörü bularak onu da tamamen silin.

c:\program Files (x86)\silabs\

Daha sonra CCleaner yazılımını indirip kurun ve registry dosyalarını taratın ve bulduğu sorunları çöz diyerek işlemi bitirip Corsair Link yazılımını tekrardan kurun.

• Dediklerinizi yapmadan önce şunu belirtmek isterim ben pc ye 2 kere temiz format attım denedim sonuç aynı oldu sizin dediginizide deniycem.

• Hocam bu Corsair Link programının home sekmesinde anakart bilgilerini bazen gösteriyor ama genelde göstermiyor (mesela en son 2 hafta önce gösteriyordu) neden olabilir?
  • Aynı sorunu yaşayan bir arkadaşın problemini alıntılıyorum."20 gün önce amazondan aldım h115i 20 gündürde bu problemin aynısı ile uğraşıyorum son bir haftadır ani hızlanma durma onları çözmüş durumdayım ancak dereceler hala yanlış gösteriyor sendeki gibi derece bir anda 70 e çıkıyor bir anda 30 a düşüyor Asus anakartlarla alakalı diyen var pompası bozuktur diyen var biraz yabancı sitelerden araştırdım corsair link in eski sürümünü kurun problem çözülür demişler bende öyle yaptım sanırım 6 7 ay önceki bi sürümünü kurdum rpm problemi çözüldü quiet modda düşük ses balance da cidden dengeli oyundayken bi 10 15 dakka sonra kademeli olarak hızlanmaya başlıyor... 1 haftadır stabil kullanıyorum ancak hala çözemediğim sorun bir işlemci bir anda nasıl 80 dereceye çıkar sonra geri anında 30a nasıl düşer....sizde son durum nedir" bu sorunu yaşayan insan sayısı cidden fazla bunu yabancı corsair forumlarında ingilizcesi olan biri bize destek versin lütfen.

• Aynı sorun bir kaç ay önce güncelleme yaptığımda bende de başladı artık kullanmaz oldum corsairlinki maalesef, fanları hoplatıp duruyor tabiri caizse :) Güncelleme gelince bakıyorum düzelme var mı diye ama yok. Aynı anda hem corsairlink hemde aida64'ten kontrol ettim aidada da hiç sıçrama olmuyor sıcaklıklarda ki zaten bir saniyeliğine 10 derece artıp tekrar 10 derece soğuması imkansız işlemcinin.
  • Konu ile ilgili olarak yurt dışına mail attım. Bir cevap alır almaz size geri dönüş yapacağım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.