Öncelikle herkeze selamlar..eğer konu başlıklarını yazmış olduğum konudan farklı seçmişsem şimdiden forum yöneticilerinden özür diliyorum. youtube işlerine başlamaya karar verdim ve oluşturduğum bir videoya bir şarkı eklemek istedim... lakin şunu farkettim bu şarkıyı ekleyen diğer youtuber kişiler açıklama kısmına şöyle bir yazı eklemişler : evet fotoğraftada gördüğünüz üzere siz değerli forum üyelerine birkaç sorum olacak , sorularıma güzel cevaplar verirseniz çok müteşekkir olurum... 1-)BU YAZILAR NEDİR NE ANLAMA GELİR ? 2-) BU YAZILARI KENDİ YOUTUBE VİDEOMUN AÇIKLAMA KISMINA NASIL EKLERİM ? lütfen beni aydınlatıN sizlerin çok değerli cevaplarını bekliyor olacağım :) şimdiden ilginiz ve alakanız için cok teşekkür ederim... |
Youtube açıklama kısmına eklenen linkler nedir ?
-
-
ARKADAŞLAR YARDIMCI OLACAK Bİ KARDEŞİMİZ YOKMU YA LÜTFEN CEVAP BEKLİYORUM -
Videona koyacağın müziğin altına inersen bazılarının telif hakkının saklı oldugu felan yazar. Sen yinede o müziği alıp kendin paylasırsan telif yersin. Fakat videonun altında derseki sana acıklamada sunları sunları yazarsan problem olmaz diye bu arkadaşınkı gibi alıp açıklamaya sanatcıyı yada sarkının haklarına sahip olan kişilerin isimlerini belirtmen gerekir.
-
Bir şarkının dijital lisanslaması I.S.R.C. code denilen bir dijital damga ile oluyor. Bu kodu şarkıya yapıştıranlar , o şarkıyı yayınlayan , ''Yapımcı Belgesi'' olan kişilerdir. Yani prodüksiyon şirketleri veya prodüktör belgesi olan şahıs şirketleridir. ISRC kodu kim koyduysa telifler ona gider. Official(resmi) videolarda işte bu lisanslayan veya lisanslayanlar bildirilir (sonradan bir telif anlaşmazsızlığı olamasın diye).
Sen ''youtube kanalıma video koyacağım ve başkalarına ait telifli müzikleri de kullanacağım'' diyorsan, zaten %80 ihtimalle youtube müziği eşleştirip ''telif hakkı tespit edildi'' diye bilgi gönderir. Telif hakkı tespit edilen materyelden para kazanamassın der. Ama Youtube, o işin prodüktörü şikayet etmediği koşulda, kullanmanı da yasaklamaz.
Örneğin Sony Müzikten yayınlanan ve üretimin tamamı sana ait bir şarkıyı kendi youtube kanalına koydun, Youtube tespit edecektir ve senin kim olduğununla ilgilenmediği (yalnızca prodüktörü kayle aldığı için) sana yine ''telif hakkı tespit edildi , bundan para kazanamazsın'' diyecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Composer100 -- 30 Kasım 2020; 15:34:29 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X