Şimdi Ara

Corsair Obsidian 900D VS Cooler Master Cosmos 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni bir kasa alıcam fakat çok ama çok kararsız kaldım.
    Strike X St'den başlayıp ( TR'de satışı yok ) Bu 2 kasa arasında kaldım.

SilverStone Tejmin serisinede baktım fakat fan sayısı az.

İstediğim özellikler şunlar.

Öncelikle büyük bir kasa olması.
    Uzun vadeli olması.
    Toz ve fan derdinden beni kurtarması.
    Kolay sökülüp çıkartılması ( ileride upgrade yapıcam sistemi )
    Hava akışının çok iyi olması.En az 5+ fan olması.
    Sıvı soğutma şuan yok ama ilerde CPU ve GPU bloğu için sıvı soğutma düşünüyorum.
    Kablo dağınıklığı kesinlikle olmamalı.Şuan SeaSonic 1000 Platinum Modüler karşımda 0 olarak durmaktadır.
    Tak çıkar HDD yuvaları olmalı.
    USB konusunda cimri olmamalı.
    Kolay montaj olmalı.
    HDD ve SSD'lere doğrudan fan yöneltip soğutulabilmeli.
    Dahili fan kontrolçüsü olmalı veya takılabilmeli.

arti kısımları ve eksik kısımları pek bilmiyorum.

kasada görünüş ve göstermelik birşey değilde uzun ömürlü ve ihtiyaçlarımı karşılayabilecek bir kasa arıyorum.

• Ileride su sogutma dusunuyorsan kesinlikle 900d

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cosmos 2, 900D'ye rakip olabilecek bir kasa değil.
    Gerçekten çok verimsiz ve hantal olmuş Cosmos 2, hiç karşılaştırmaya gerek yok. Temjin de çok eskilerde kaldı, Corsair olaya girmeden önce belki bir efsaneydi ama şu anda pek değeri yok.
    900D ile karşılaşırabileceğiniz yalnızca iki marka var ki bunlar; CaseLabs ve LittleDevil, tamamiyle boş kasa isterseniz de Lian-Li.
    Eğer gerçekten ciddi bir sıvı soğutma düşünüyorsanız STH10 veya TH10A alın değilse, 900D gerçekten çok iyi bir ürün.
    Bir de Strike -X St yazmışsınız ki hiç alakası yok o plastik yığınının kasa olmakla, AeroCool çok düşük kalitede ürünler üretiyor, profesyonel kullanıcının kesinlikle yanına yaklaşmaması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inuh -- 25 Eylül 2014; 16:17:48 >
  • Selamlar,

900D'ye yakından bakmak isterseniz incelemesine göz atabilirsiniz.

http://www.hwa.com.tr/corsair-dan-dev-obsidian-900d-incelemesi.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Cosmos 2, 900D'ye rakip olabilecek bir kasa değil.
    Gerçekten çok verimsiz ve hantal olmuş Cosmos 2, hiç karşılaştırmaya gerek yok. Temjin de çok eskilerde kaldı, Corsair olaya girmeden önce belki bir efsaneydi ama şu anda pek değeri yok.
    900D ile karşılaşırabileceğiniz yalnızca iki marka var ki bunlar; CaseLabs ve LittleDevil, tamamiyle boş kasa isterseniz de Lian-Li.
    Eğer gerçekten ciddi bir sıvı soğutma düşünüyorsanız STH10 veya TH10A alın değilse, 900D gerçekten çok iyi bir ürün.
    Bir de Strike -X St yazmışsınız ki hiç alakası yok o plastik yığınının kasa olmakla, AeroCool çok düşük kalitede ürünler üretiyor, profesyonel kullanıcının kesinlikle yanına yaklaşmaması lazım.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum hocam.
    Çok çok aşırı bir su soğutma düşünmüyorum tabi.
    Sadece CPU olsun yeter.İlerde Sıvı soğutma destekli ekran kartı bulursam şekil olsun diye ekleyebilirim :)
    Herkes 900D'yi önermekte.Ufak tefek sorunları yok değil ama alternatifide yok.
    Belirttiğiniz kasalar özel üretim kasalar sanırım.Yurt dışından getirtmek bir hayli zor süreç.
    En iyisi 900D'de karar kaldım.
    3-5 ince detayıda atlamasalarmış çok iyi olacakmış.
    Bu hafta içi bu kasayı alıcam fakat birde monte etmek kısmı var...

• xLab kullanıcısına yanıt
    Rica ederim,
    Eğer H100i vs. gibi hazır sistemler kullanacaksanız 900D'ye bile gerek yok, "custom" sıvı soğutma yapacaksanız 900D orda oldukça öne çıkıyor.
    Evet CaseLab sizin için üretiyor kasayı ve uluslar arası siparişlerde kasa tamamiyle demonte geliyor,. Getirtme işlemi oldukça yorucu ama isterseniz yardımcı olabilirim.
    900D çok iyi bir kasa, pişman olmazsınız.
  • Yarı fiyatına 750d var. O da her işini görür. 900d'nin avantajı alt tarafında özel su soğutma yeri olması. Aşırı bir soğutma sistemi düşünmüyorsan bence gereksiz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Yarı fiyatına 750d var. O da her işini görür. 900d'nin avantajı alt tarafında özel su soğutma yeri olması. Aşırı bir soğutma sistemi düşünmüyorsan bence gereksiz.

Çok haklısın 900d daha çok custom su soğutma için.
    750d çok ideal bir kasa.
  • Arkadaşlar şuanlık sadece 1 adet sıvı soğutma düşünüyorum.
    custom sıvı soğutma ve h100i arasında ne gibi farklar var tam olarak bilmiyorum.
    açıkcası ilerde fikir değiştirirsem ve ekran kartı içinde sıvı soğutma istersem bana zorluk çıkarmayacak bir kasa olsun istiyorum.
    uzun ömürlü max 2 adet sıvı soğutmaya yer verebilecek hava akımı iyi ve tozsuz bir kasa düşünüyorum.
    750D güzelmiş sanırım biraz ufak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xLab

Arkadaşlar şuanlık sadece 1 adet sıvı soğutma düşünüyorum.
    custom sıvı soğutma ve h100i arasında ne gibi farklar var tam olarak bilmiyorum.
    açıkcası ilerde fikir değiştirirsem ve ekran kartı içinde sıvı soğutma istersem bana zorluk çıkarmayacak bir kasa olsun istiyorum.
    uzun ömürlü max 2 adet sıvı soğutmaya yer verebilecek hava akımı iyi ve tozsuz bir kasa düşünüyorum.

Bir öneri daha.
    Şu anda stoklarda yok ama bayramdan sonra stoklara girecek.
    Corsair graphite 780T bir buna bak istersen şahane bir kasa.
    Ben bunu bekliyorum.
    Selamlar,

Ufak derken göreceli bir kavram, 900D'ye göre ufak evet :) Ama fulltower yapısı ile büyük sınıfına giriyor. Kişisel sıvı soğutma da dahil sizin ihtiyaçlarınıza cevap verebilir. Boy oranları şu şekilde;

http://www.hwa.com.tr/corsair-obsidian-750d-incelemesi.html

• 900D hard sivi sogutma icin iyi bir kasa degil , boyutundan baska birseyi yok , sana tavsiyem aluminyum 18kg lik phanteks enthoo primo memlekette yok ama yardimci olurum bir ara getirtiyordum onlari , incelemelerine fotolarina tipine bak , ben o kategoride kesinlikle tavsiye ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Concerve

900D hard sivi sogutma icin iyi bir kasa degil , boyutundan baska birseyi yok , sana tavsiyem aluminyum 18kg lik phanteks enthoo primo memlekette yok ama yardimci olurum bir ara getirtiyordum onlari , incelemelerine fotolarina tipine bak , ben o kategoride kesinlikle tavsiye ederim

Merhaba.

hocam hard derken max 2 sıvı soğutma düşünüyorum.

bunlar ya custom olur yada h100i tarzı olur.
  • quote:

Arkadaşlar şuanlık sadece 1 adet sıvı soğutma düşünüyorum.

kesinlikle ama kesinlikle salt bir parça için o parayı verme yani 900D ' ye gerek te yok zaten.

http://www.vatanbilgisayar.com/graphite-serisi%E2%84%A2-600tm-midt-atx-pencereli-beyaz-kasa.html?srt=PU

bende bunu öneririm hem görsel olarak hem ihtiyaçları karşılamada gayet güzel işini görür.

illa full tower istersen 760T.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 26 Eylül 2014; 15:23:06 >

750D isini gorur ama custom sivili 900D gormek istiyorsan jayztwocents skunkworks yaz izle nasil durdugunu 3 way sli custom sivi sogutma var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yer sıkıntısı yok ise 900D ömürlük bir kasa

900D'yi gördükten sonra, Haf-X bile bana artık ufak görünüyor, ancak kullanım amacınızı göz önüne aldığımızda, yani extreme o.c ya da custom sıvı soğutma vs. gibi durumlarla ilginiz olmayacaksa daha ekonomik çözümler düşünebilirsiniz.
  • quote:

900D hard sivi sogutma icin iyi bir kasa degil , boyutundan baska birseyi yok , sana tavsiyem aluminyum 18kg lik phanteks enthoo primo memlekette yok ama yardimci olurum bir ara getirtiyordum onlari , incelemelerine fotolarina tipine bak , ben o kategoride kesinlikle tavsiye ederim

Guzel espiri,
    Kazanc saglamaya calismasan bilgisizligine verirdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

quote:

Guzel espiri,
    Kazanc saglamaya calismasan bilgisizligine verirdim.

1.kazanç ile alakası yok ben o işi bıraktım , yurtdışından alacağı fiyatın çok altında 900D ve Cosmos 2 den çok daha ucuza getiririm arkadaş için

2.Bilgisizlik derken anlamadım?Memleketimin tipik insanlarındansınız birşey biliyormuş havası verip aslında konu ile yakından uzakdan alakanız olmadığı belli
    bakınız forumdan onlarca custom sıvı soğutma yapmış arg-ist abinin bir yazısı hatta gidip p.m atıp yine bir sorun nedir ne değildir , önce birşeyler öğrenin sonra ukalaca yorumlar yapın
    http://forum.donanimhaber.com/m_83061008/tm.htm

• quote:

quote:

Merhaba.

hocam hard derken max 2 sıvı soğutma düşünüyorum.

bunlar ya custom olur yada h100i tarzı olur.

Custom sıvı soğutma için dedim ben , aşağıdaki linke bakın böyle şeyler için , illa alın bunuda demem ama bakmakda fayda olur fikir verir
    https://www.google.com.tr/search?q=phanteks+enthoo+primo+water+cooling&biw=1280&bih=890&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=EqwlVPXCHMLN7QbBhIHYCw&ved=0CAYQ_AUoAQ

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.