Şimdi Ara

Corsair.Service.CpuIdRemote Laneti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
70
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Biraz detaylı yazacağım muhtemelen çoğu kişide bu lanet var ve farkında olmayan çok kişi var.

Corsair sıvı soğutma veya corsair rgb fan veya corsair güç kaynağı kullananlar İCUE yazılımını bilirler ve kurmuşlardır.

İCUE nun çalışması ile beraber Corsair.Service.CpuIdRemote lanetli bir isimde bir işlem görev yöneticisinde yani sistemimizde çalışmaya başlıyor ve işlemciden ortalama %3.5 güç harcıyor. Yani işlemcinin %3.5 ini kullanıyor. Benim işlemcim 9900k olmasına rağmen bu oranda işlemcimi kullanıyor. Sizlerde nedir yanıtlara bekliyorum.

Bu da işlemcinin sürekli hyper threading mi deriz ne deriz bilmiyorum frekansının üstte kalmasına sebep oluyor. Güç yönetiminde dengeli modda işlemci kendini salmıyor sürekli 4.0 ghz üzerinde geziyor. Normalde boşta iken 2 küsür ghz lere inmesi lazım. Ayrıca da pc nin daha fazla elektrik yakmasına sebep oluyor. Daha düşük işlemcilerde oyunlarda vs performans sorunlarına kadar gidebilir.

İCUE veya servisini kapatırsak ne olur?

Corsair.Service.CpuIdRemote LanetiCorsair.Service.CpuIdRemote Laneti

Yukarıdaki sistemime bağlı olan hiçbir cihazı yönetemem. Hadi diyelim İCUE yu kapatırken sıvı soğutma en son kaydedilen fan ve pompa ayarlarını korudu. Güç kaynağı da korudu. ve RGB ram ler de renk düzenlerini korudu. Ama sorun şu: kasamda bulunan 6 tane corsair rgb fanların renk düzenleri korunmuyor. İCUE servisi kapatılınca direk fanlar ilk default renklerine geri dönüyor. Yani rengarenk oluyor. Ama ben fanları tek renk kullanmayı seviyorum. Alttaki resimler gibi.

Corsair.Service.CpuIdRemote LanetiCorsair.Service.CpuIdRemote Laneti

Şimdi sorum şu. Sistemimde node pro yönetici kullanıyorum. Comander yönetici kullananlar acaba İCUE yu kapatınca fanların renkleri default değerine dönüyor mu test edebilirler mi? Böyleyse direk comander yönetici alacağım.

Diğer sorum şu: işlemci sömürme durumu İCUE kullanan herkeste oluyor mu? Acaba bende icue nun yönettiği sistem sayısı 4 olduğu için mi fazla işlem tüketiyor. Geçen güç kaynağının usb kablosunu çıkartıp denedim ama bişey değişmemişti.

Bu arada yazılımların son sürümlerini kullanıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.