Şimdi Ara

Corsair Spec RGB fan Sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar sayın Donanımhaber Guru'ları :)

Kasam : Corsair Spec Delta

Arkadaşlar videoda gördüğünüz üzere ortadaki fandan ses geliyor, biraz dokunup oynayınca ses geçiyor.

Garip bir ses ve her daim gelmiyor. Durduk yere oluyor ve genelde ilk açılışta tıkırtı yapıyor.

Bir kaç kere yeniden başlatınca veya dokunup ortadaki kısma biraz bastırıp geri çekince falan geçiyor. Sebebini anlayamadım. Herhangi bir sürttüğü birşey yok görünürde, biraz tozlu çıkmış video ama daha yeni hava vurdum.

Önerileriniz bekliyorum..

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sh0cK. -- 31 Temmuz 2022; 11:24:0 >

• Konu günceldir sayın arkadaşlar :) Önerilerinizi bekliyorumm

• Hocam nedendir bilmiyorum ama sahibinden de 150 liraya sıfır fanını satan bir arkadaş var
  • Sh0cK. S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle fanı elle durdurmanız fanı tamamen bozabilir çalışırken dokunmak doğru değil, soruna gelecek olursak sesin kaynaklarını sıra sıra yazayım kontrol edersiniz;

Fanın çerçevesi ve kasa arasında bir boşluk varsa(vidaları iyi sıkılmalı gerekirse aralarına titreşimi emecek kauçuk bir pul koyulabilir)

Fan pervaneleri üzerinde fazla toz biriktiğinde ağırlık dengesizliğinde(özellikle ince kanatlı fanlarda)

Fanın rulmanlarına yağ bakımı gerektiğinde.

Fanın iç kontrolcüsündeki bir kısa devre veya bozulma yüzünden fan sürekli tepe rpm değerinde dönüyor olabilir.

Fan kanatları çerçevesine sürtüyor olabilir.

Kasada egzoz fanı yoksa alt ve üstteki iki fan vortex oluşturup ortadaki fana fazla yük bindirip zorlamış olabilir.
    Son olarak fanların bir kontrolcüsü var ise ve her fan için farklı sürücü kullanıyorsa ortadaki fanın sürücüsü 12v olan fana daha yüksek gerilim düşürüyor olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.