MOTOSİKLET SİS FARI BAĞLANTISI VE 5 PİN RÖLE HK.
Merhaba ustalarım, arkadaşlarım motosiklet sis farı veya diğer motorlu araçlara harici herhangi bir yük bağlanması durumunda kullanılan 5 pinli rölelerin harici anahtar ve kontaktan aldığı enerji işini nasıl çözebiliriz internetteki ve önerilen şemalarda genellikle bağlantının riskli olduğunu gördüm o sebeple konu açtım, internetteki şemaların 10 tanesinden 9unda sis farlarının kontaktan bağımsız bir şekilde anahtarla açıp kapatılabildiğini gördüm, 5 pinli bir rölenin bobin uçlarını kontak sinyaliyle çektirilebileceğimiz güvenli olduğunu düşündüğüm bir şema çizdim, diğer çizimdeki comm(kontak veya haberleşme) ucu olan 6 pinli röle piyasada var mı pek bilgim yok varsa neden kullanılmıyor veya benim çizdiğim şemalarda gözümden kaçırdığım farklı bağlantı yolları veya önerileriniz varsa bekliyorum, kontak sinyalini aldığımız noktaya kaç amper yük bindiğini yakın zamanda ölçüp buraya ekleyeceğim değerlere göre gerekli sigorta seçimini de paylaşırım iyi forumlar.
İNTERNET ÜZERİNDE ÖRNEK OLARAK VERİLMİŞ BİR ŞEMA YÜKÜN ANAHTAR ÜZERİNDEN GEÇTİĞİ GÖRÜLMEKTE
|
iPhone 8 Düşük Ses Sorunu Teknik Servis
|
Pickit 2 ICSP ile PC Anakart BIOS
S-LİNK SL41A WİN7 SORUNU
ARES HAKKINDA
|
4 KANALLI MİXER LAZIM
|
TİP122 TRANSİSTÖRLER
|
Cevap: ZD-99 HAKKINDA
|
OYUN LAPTOPU ALICAM
|
Elektronik Haberleşme ve Telekomünikasyon, Amatör telsizcilik, Biyomedikal, Güç Elektroniği, Görüntü ve Ses sitemleri |
Son Giriş: 7 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 7 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 400
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 12.472 (Bu ay: 175)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 43 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware