Bildirim
Corsair Vengeance 2133 Mhz CL 11 neden Bios'da 1333 Mhz saat hizinda görünüyor?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
CPU-Z adlı yazılımın Memory ve SPD sekmesini ekler misiniz? -
Henüz isletim sistemi kurmadim ama kurup ekler, sonuclari iletirim. -
Anakartınızda XMP desteği var ise etkinleştirin, Ve turbo modu var ise kapatın buda çözüm olmaz ise xmp desteği aktif iken otomatik frekans ayarını yaptığından dolayı anakartlar el ile zamanları değiştirebilirsiniz ama öncelikle anakart üretici sayfasından ram desteğinizin zamanlamalarını bakın uyumlumu bios güncelleyerekte bu soruna çözüm getirenler olabiliyor, dediğim gibi üretici desteğine bakın daha sonra zaman dilimlerinizi kontrol ediniz. forumda size bu konuda yardımcı olabilecek birçok konu olduğunu tahmin etmekteyim. -
anakartlar standartta 1333 olarakgelir sen el ile ayarla sorun olmaz her anakart bu şekilde gelir -
Cevaplar icin tesekkürler. Anakartim 2800 Mhz'e kadar destekliyor. Eve döndügümde BIOS ayarlarindan söylediginiz degisiklikleri yapip sonucu bildiririm. -
-Anakart bioslarında, Ramlerin marka modellerine göre zamanlama ayarları hazır olarak bulunur. Eğerki yok ise, SPD modunda çalışır. Yani ram DDR3 hız yelpazesinin en düşük hızı olan 1333 Mhz de ve 2T/9T/9T/9T/24T zamanlama değerleridir. SPD modu; hızı bilinmeyen ram e yüksek hız/voltaj dayamamak ve korumak içindir.
Corsair Vengeance 2133 Mhz CL 11 İçin
-DDR hız/zamanlama değerlerini elle ayarlamak lazım. RAM hızını 2133 mhz ye ayarladım. Sonrasında zamanlama dediğim, gecikme değerlerini bu hıza göre ayarlamak lazım. Zamanlama süreleri marka modelden çok MHZ hızlarında aynıdır.
1T/2T Command Timin 2T
CAS# latency 11T
RAS to CAS R/W delay 11T
Row Precharge Time 11T
Minimum Ras Active time 29T
TwTr Command Delay 6T
Sizde Raminizin hız/Zamanlama ayarlarını bulup girebilirsiniz.
googla a
"marka model timig" yazarak yada kendi marka official sitesinden bu bilgilere erişebilirsiniz.
Ram overclock ipucu;
Ramleri işlemciyle overclock yaparken bu zamanlama değerleriyle de oynamak gereklidir.
anakart biosunda 1333 Mhz hizinda görünüyor
ram 1333 de çalışıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 27 Kasım 2012; 22:39:30 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X