Şimdi Ara

CORSAIR Vengeance Mı Yoksa GSKILL Sniper Mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar yeni bir bilgisayar topluyorum ram konusunda kararsızım, Bilgisayar özellikleri şu şekilde:

ASUS M5A97 PRO AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart
    AMD Phenom II X6 1100T Black Edition 3.3GHz Turbo Core 9MB Cache İşlemci
    XIGMATEK PANTHEON BLACK EDITION 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    WD 3.5" 1TB Caviar Blue 7200Rpm SATA 3.0 32MB Cache Harddisk
    SAPPHIRE HD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı

Ram olarak :

GSKILL 8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
    Bu mu yoksa
    CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
    Bu mu?

• Anakartı 990xa ud3 yada 990fxa gd65 öneririm 970 chipsetli anakart almamalısın.

http://www.exa.com.tr/kingston/bellekler/kingston_4-326-12936.html

rami bundan 2 tane al.

1100t almana gerek yok buldozer çıktığı gibi üretimden kalkacak. Phenom II x4 955 al fiyatıda düşmez az farkla satıp buldozere geçme şansın olur.

1tb Caviar Black yerine 500gb samsung yada Seagate Sessiz hdd al performans istersen 2 tanesiyle raid yap.

saphire 6850 yerine saphire 6870 al 350tl oldu fiyatı

Kasayıda daha iyi birşey al Dark Falcon + Seasonic 750w bundle ürünü güzel mesela. (350tl)

• dun Vatan Bilgisayarda indirim vardı Word kartlara bende o indirimden yararlanıp AMD Phenom II X6 1100T Black Edition 3.3GHz Turbo Core 9MB Cache İşlemci 373 Tl ye satın aldım. Anakart olarak tavsiyene uyucam fakat kasa olarak 600 Watt lık bir kasa işimi gormez mi acaba... Dark Raptor 600W USB 3.0/eSATA 1x14cm ve 2x12cm Fanlı Oyuncu Kasa (DKCHRAPTOR600HP) senin dediğinle bu kasa arasında tek fark PSU su ve 80 Tl fiyat farkı var ama işte işimi görür mü önemli olan o...
  • 600W da sistemi rahatlıkla kaldıracaktır. Bellek olarak yazdıkların arasında bir performans farkı yok, hangisi daha ucuzsa onu alabilirsin. Vengeance 146 TL görünüyor, Sniper 186 TL yanlışım yoksa.
  • şu anda satılan en uygun fiyatlı 8gb 1600MHz kit vengeance sanırım, zaten ya corsair ya da gskill alınıyor artık bu aralar.
    fiyatı ucuz olan vengeance almak daha iyi olacaktır hocam
  • vengeance alabilirsin ramleri vatanda %20 indirim le dün aldım bende 145 lira ram ler güzel dual channel 1600 mhz de sorunsuz çalışıyor şu anda
  • Evet 2 gün önce vatan da güzel indirim vardı ben de ordan İşlemci aldım şimdi Ram leri Eksenden alıcam...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bowyer

Evet 2 gün önce vatan da güzel indirim vardı ben de ordan İşlemci aldım şimdi Ram leri Eksenden alıcam...

Vatanda corsairdeki %20 lik indirim hala devam ediyor eksenden daha ucuz olması lazım ama gskill ya da kingston alacaksan onlar da eksen de ucuz
  • çok iyi
  • Corsair'in Vengeance serisi ramlerinin soğutucuları oldukça yüksek kalıyor, işlemci için soğutucu alırken dikkat edin uyum sorunu yaşayabilirsiniz, G.Skill tavsiye ederim soğutucu boyu çok yüksek değil ve Corsair'den de kötü değil sonuçta, yine de tercih sizin ben uyarmak istedim, hatta HyperX serisi ramler de uygun olur sonuçta hemen her sistemde kullanılıyor, çok para vermeyin derim ramlere...

Bu arada 1100T'ye para verilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 9 Eylül 2011; 11:17:56 >
  • @LEON-X Hocama Katılıyorum.1100T alınmamalıydı fakat artık almışsın.
  • evet aldım ama baya bir uyguna aldığımı düşünüyorum 373 Tl kdv dahil olarak aldım kötümü yapmışım :)
  • quote:

evet aldım ama baya bir uyguna aldığımı düşünüyorum 373 Tl kdv dahil olarak aldım kötümü yapmışım :)

Maledrf evet bulldozerler 1-2 ay içinde Lanse edilcekx4 955 yeterdişimdilk hatta sistemia açmak için Athlonx2 bile alınabilirdi Cunku bu mimariden bulldozere geçişte buyuk performans artışı olucak
  • quote:

Orijinalden alıntı: veto1214

quote:

evet aldım ama baya bir uyguna aldığımı düşünüyorum 373 Tl kdv dahil olarak aldım kötümü yapmışım :)

Maledrf evet bulldozerler 1-2 ay içinde Lanse edilcekx4 955 yeterdişimdilk hatta sistemia açmak için Athlonx2 bile alınabilirdi Cunku bu mimariden bulldozere geçişte buyuk performans artışı olucak

Türkiye de satılmaya başlanması 1-2 ayı bulacak mı gerçekten ben eylül sonuna doğru çıkacak diye biliyordum
  • O zaman kargo bugün elime geçti tavsiyenize uyup sözleşmede yer alan Cayma hakkımı kullanayım mı. Ve bu şekilde cayma hakkımı kullanırsam 1300 Tl sadece kasa için para ayırmayı düşünüyorum ve açıkçası kafamda tasarlamış olduğum sistem de en son şekliyle şuydu ne önerirsiniz...

ASUS M4A87TD/USB3, AMD 870, AM3, DDR3-2000, Anakart
    AMD Phenom II X6 1100T Black Edition 3.3GHz Turbo Core 9MB Cache İşlemci
    CORSAIR Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), 8 GB Dual KIT, (2x4GB) DDR3-1600MHz, CL9
    SEAGATE Barracuda (ST31000524AS), 3.5", 1TB, SATA3 6Gb/s
    SAPPHIRE Radeon HD6870, 1 GB, GDDR5, 256 Bit, Ekran Kartı - 11179-09-20G
    DARK Orion (DKCHORION600HP), 600W, USB, Ses, Siyah kasa

• LEON-X kullanıcısına yanıt
    Çok acil cevap verirsen sevinirim ram imi birazdan değiştirmeye çalışacağım GSKILL alsam Corsair yerine fark olur mu çünkü arada fiyat farkı var ciddi anlamda yoksa Corsair mi kalsın bende şu an Corsair in 8 gb 1600 mhz L9 ram i var onun yerine GSKILL yine 8 gb ama mhz i daha yüksek bir şey alsam sizce nasıl olur
  • Şakamısınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.