|
Corsair Vengeance RGB RT 32 GB (2 x 16 GB) DDR4 3.600MHz C16 2462 tl (5. sayfa)
-
-
-
Hocam taiphoonla read ederken icue falan acik miydi?
Galiba sizin ramler bana özel mesajdan yazan bir arkadaşın istemediği single rank b die olanlar.
Ramlerin etiketinde versiyon kaç yazıyor?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Overcloxk için daha iyiymiş, arkadaşın yazdığı mesajı direkt paylasiyorum.
"16 gbit micron b-die çıkıyormuş, güya 8 gbit e-die'dan daha iyiymiş oc potansiyeli olarak ama ben dual rank olsun xmp çalıştırsın yeter dediğim için işime yaramayacak"
Bu arada ben de 2 - 4 kullanıyorum sistemi ilk kurduğumdam beri anakartin tavsiye edileni oydu, yanlış hatırlamıyorsam dual channel muhabbetine, burada da sistem kuranlara çok söylenirdi dikkat edin diye
Şöyle bir bilgi buldum
Alıntı:
"Micron B die =
Overclock konusunda diğer çiplere göre biraz daha kötüdür, örneğin J die 3200 den 3900 oluyorsa, B die 3200 den 3600 olur.
E die gibi cas latency biraz yüksektir.
Crucialın ve ballistix bazı ramlerinde bulunur."https://www.silicone-forum.com/konu/ram-cipi-nedir-cip-kalitesi-nedir.2805/ -
Doğrudur. Eğer overclock yapmayacaksınız xmp ile 3600 kullanacaksınız bence kalsın. Ha ama yok ben kanirtacak kadar oc yapıp satarken de e-die olsun rahat satarım diyorsanız iade edin isterseniz.
Oc yapmam zaten 32 gb hayli hayli yetiyor. Ama satarken sıkıntı olur mu diye düşünüyorum. -
sizin yine iyiymiş, ben yanına başka ram takmasam tek tek de çift olarak da çalışmıyorlar hiçbir şekilde.
sıfır aldığım anakartta mı sıkıntı var anlamadım ama. yanına ballistix ramleri takıp kullanıyorum mecburen. iade etmem lazım aslında sanki ama uğraşmadım başka anakartta çalışır sorun olmaz diye düşünerek. (kardeşimin bilgisayarında denedim tek tek de çalışıyor çift olarak da ama benim anakartta sıkıntı galiba) ileride anakart değiştiririm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 25 Mayıs 2023; 11:9:56 > -
Yok bende öyle sorunlar yok 2ve 4 te çalışıyor tek tekte çalışıyor 1ve 3 e eski ramleri taktığımda hepsini 3200 de çalıştırabiliyorum 48gb olarak. Şuanda da test ediyorum test mem ile herhangi bir hata vermedi. -
bende de 3600 de çalışmıyordu daha önce çok denemiştim ama dün yerlerini değiştirdim ballistix 300mhz cl15 ramleri 2-4 slota, rgb rt ramleri de 1-3 slota taktım, 3600 mhz de çalıştı. ama cl18 ya da 19 açtı ancak.
normalde ballistix ramler 3600mhz cl16, 4000 cl17 falan çalışıyor ama bu rgb rt sanırım anakartla tam uyuşmadı.
-
https://forum.donanimarsivi.com/konu/seri-numarasindan-ram-cipinizi-oegrenin.395206/
Şurada bir arkadaş paylaşmış ona göre sıralama yapılmış orada da mesaj attım cevap gelirse yüreğime su serpilir bakalım bekliyorum
Minik RAM çip sıralaması
1 Samsung 8 Gbit B-die
2 Micron 16 Gbit Rev. B
3 Micron 8 Gbit Rev. E, Samsung 4 Gbit E-die, Hynix 8 Gbit DJR, Nanya 8 Gbit B-die
4 Hynix 8 Gbit CJR, Samsung 8 Gbit D-die
5 Micron 16 Gbit Rev. E, Samsung 8 Gbit C-die
6 Hynix 8 Gbit AFR
7 Samsung 4 Gbit D-die
8 Hynix 8 Gbit MFR
9 Samsung 4 Gbit S-die
-
sizin ramler 16gb b die micron 2. sıradaki değil mi o zaman hocam ?
ben de win11 de thaiphoon burner açamıyordum kaç aydır, regedit ayarları yayınlanmış bir iki ay önce, yaptım açıldı şimdi.
3. sıradaki micron 8gb e die (dual rank) görünüyor. yani oc potansiyeli de iyi olması lazım.
rev 3.31 rgb rt ramlerim. buna da b-e-d olabilir demiş, thaiphoon doğru okuduysa E-die diyor.
bendeki ballistix ramler de micron 8gb e die (single rank, daha iyiymiş tek taraflı çipler), onlar yüzde 35 oc olabiliyor. ama rgb rt 3600 cl16 normal hızında bile açılmıyor benim bilgisayarda. anakarttan iyice şüphelenmeye başladım. uyumsuzluk var gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 26 Mayıs 2023; 1:40:20 > -
Hocam ramler iyi fakat 5 serisi gpu suz işlemcilerde bellek kontrolcüsü berbat mış. ram 4000 üzerine çıkmıyor zira fclk 2000 üzeri çıkarttığımızda (oc ile) sistem açılmıyor. Ben şuan 3800 de kullanıyorum aşağıdaki resimdeki gibi ayrıca yaklaşık yarım saat oldu prime95 ile test ettim hata vermedi. ani ramde potansiyel var fakat işlemci kısıtlıyor gibi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X