Şimdi Ara

Corsair vs. Samsung SSD ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dostum SSD almak isteyen herkesin düştüğü ikileme sen de düştün öncelikle Tebrik Ederim :D

sana kendi tecrübelerimden yola cıkarak (tabi gerçekte tüm donanım sitelerine bakarak da aynı cevabı bulabilirsin)

piyasada bu günlerde alınacak en yüksek performansa sahip 3. SSD'yi sıralıyorum... (128GB kapasitesi için, unutma ki kapasite arttıkça ssd performansı da artacaktır)

Aşağıdaki tercih sırasıyla:
    1. Samsung 840 PRO (128 veya 256GB)
    2. OCZ Vector (128 veya 256GB)
    3. Corsair Neutron GTX (120 veya 240GB)

performans olarak birbirine yakın SSD'lerdir. En yüksek hızlı olanlar 840 Pro ve Vector'dur. Neutron GTX bunlardan sonra gelir. (bi de aslında Plextor var ama TR'de bulman imkansıza yakın). Aslında Vector, 840PRO'dan daha yüksek performanslıdır ama fiyatı yüzünden hep 840 Pro tercih edilir...

Ben Corsair Force GS 128gb, kullanıcısıyım, yanında verilen hız değerleri seni yanıltmasın, (560/535 olanlar) yukarıdaki 3 SSD'den de daha yavaştır. Verilen hız değerleri sadece sequential read/write oranlarıdır. bir ssd'nin hızı sadece seqential performansa göre değil, 4k random/read hızlarına göre de bakılmalıdır.
    sequential read/write burda büyük meblağlı dosyaları aralıksız okumak/yazmak anlamındadır. mesela 1.5GB'lık ISO dosyası. Bunları yazmak kolaydır. onun için hızlıdır.
    4K random read/write ise irili ufaklı bir sürü dosyanın arka arkaya okunup yazılması anlamındadır. asıl performans burada ortaya çıkar. 4k read write için en iyi performansı veren SSD'ler 840PRO ve Vector'dur.

bir Corsair kullanıcısı olarak Samsung 840 Pro veya OCZ Vector bugün bulsam üstüne atlarım, Force GS su dökemez eline...

EVO serisi ise diğer arkadaşların da belirttiği gibi PRO serisine oranla daha yavaştır ama 1TB kapasite gibi büyük kapasite sunmaları için tasarlanmıştır.

Skorlarına göre SSD listesi aşağıda verilmiştir....

http://ssdboss.com/ssds/the-best-SSDs?col0=mfr-sequential-write&col1=iometer-write-4k-random

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 17 Eylül 2013; 14:09:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin.25

işletim sistemi windows 8 mi?

evet windows 8. yeni ultrabook zaten martta satın almıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakand34

quote:

Orijinalden alıntı: yasin.25

işletim sistemi windows 8 mi?

evet windows 8. yeni ultrabook zaten martta satın almıştım.

kazasız belasız kullanırsın inşallah. dediğim gibi alan yetmiyorsa zaten yetmiyor ama harici hdd kullanabilirsin.

@n1ghtr4v3n

şimdi dikkat ettim de üstteki mesajlarımız aynı dakika-saniyede atılmış

• yasin.25 kullanıcısına yanıt
    oha harbiden :D
    ibretlik tespit +1
  • n1ghtr4v3n kullanıcısına yanıt
    pm den anlaşsak denk getiremeyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can_R6

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Orijinalden alıntı: Can_R6

abicim samsungun işi ne bana söylermisiniz ? beyaz eşyamı bilgisayarmı hdd mi telefonmu ne ne yaptıgı bellisiz ama corsair sırf pc bileşenleri üzerine yönelen bir firma oldugu için corsair diyorum aynı modeli kullanmaktayım mükemmel ötesi performansı var

Düz mantık bu olsa gerek. Adamlar her alanda ürün üretebiliyorsa bu onların suçu mu?

Siz samsungu çok küçük görmüşsünüz, corsairin fabrikası büyüklüğünde samsungun ssd departmanı ofisi var.

Hocam benim demek istedigim sey su sadece bilgisayar teknolojisine adapte deil adamlar kepce bile uretiyorlar ne diyim ben bu firmaya bence bilgisayar isine adapte olan firmalarla calismak gerek..

bir belgeselde samsung' un şilep ürettiğini gördüm NG vaya discovery kanalındaydı yanlış hatırlamıyorsam; 6 ayda teslim ettiler şilep i

edit: mega yapılardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamblue35 -- 18 Eylül 2013; 0:46:29 >

• Samsung 840 ProPerformans desen piyasadaki en iyilerden biri ve güvenilirlik dersen gene en iyilerden biri ve bu en iyilerin icine OCZ vector yada corsair force serisi girmez bileSamsung kendi ssd kontrolcülerini kullaniyor ve piyasada nadir problem yaratan kontrolcülerden biri

Ayrica yazma hizi önemli evet ama daha önemlisi okuma sirasinda normal kullanimda ne performans gösterdigiÖrnek verecek olursak, bir oyunu 1 kere yüklersin (yazma) ama 1000 kere oynarsin (okuma)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapscallioN -- 18 Eylül 2013; 1:28:06 >

• Em®e kullanıcısına yanıt
    revodrive al kurtul

şaka bi yana disk alacaksan büyük al inan doldukça o kadar farkediyor ki anlatamam zaten daha büyük olmasıda performans açısından olumlu bi etken

örneğin kingston v300 serisinin 60 ile 120liği arasında 2 kat fark war
  • 256 gb 840 pro almaya karar verdim fakat şu an değil.Mağlum harcamalar biraz arttı.iyikide aceleci davranıp 840 evo almamısım tesekkürler arkadaslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Em®e -- 18 Eylül 2013; 2:19:21 >
  • Şimdilik mevcut q6600 sistemime güncelleştirmeler yapıp o şekilde kullanıyorum.Yavas yavas yeni pc'ye dogru gecis yapıcam.

Şu ana kadar Asus GTX 650ti boost ekran kartı, noctua d14 cpu cooler ve seagate 2tb 7200 hdd aldım..

Bunları yeni alacagım sisteme takviye yapıcam.

Yani yeni sistem şöyle bişey olcak...

İşlemci: AMD fx 8350
    anakart: ASUS SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0 AMD 990FX/SB950 AM3+ DDR3 1866MHZ SATA 3.0 ANAKART (bu anakartı hiçbir yerde bulamıyorum denk gelirseniz haber verin hemen alıncak)
    ekran kartı : asus 2 gb 192 bit gtx650ti boost (1 tane daha alıp SLI yapılcak)
    ram: 8 gb ripjaws
    hdd: samsung 840 pro 256 gb ssd + seagate 2 tb 7200 rpm
    psu: seasonic 850 gold
    kasa: corsair 400r
    işlemci sogutucusu: Noctua D14

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Em®e -- 18 Eylül 2013; 2:07:29 >
  • Aslında olayı mevcut kullandıgım pc'ye son olarak SSD + PSU güncellemesi yapıp tamamlamak istiyorum.Günlük kullanımda bu pc fazla bile geliyor fakat kullandıgım bir kaç programda işlemci beni değiştir diye bagırıyor resmen o yüzden geleceğe yönelik bir sistem hazırlıyorum.
  • Power çok bence. 750w alsan yeterli. 2.el bölümünü sıkı takip et, illa düşer. Fakat ekran kartını sli yapacağına onu satıp daha güçlü bişey al derim. Ikisi nekadara gelmiş oluyor sana kartların?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaklasık 2 hafta önce vatandan %25 indirimle 400 liraya aldım.fiyatı hemen hemen hala aynı 420 olmus hatta.aslında bu bile yetiyor hocam hatta sistemi güncellersem 2. kartı almayabilirimde cünkü oyun olayı benim icin 2. planda.yani bilmiyorum ikinci ekran kartını en sona bırakıcam.şu an benim icin önemli olan güclü bir işlemci ve ssd. power konusuna gelince fx8350 ve SLI için 750w yeterli olurmu ki ?
    Oyun 2. plandaysa hiç gerek yok 2. karta. Gerek olursada o kartı SLI yapma, sat bir tane 4GB gtx 680 veya 770 al derim. AMD dersende 7970 üst seviyte kartlar söylüyorum, ileri dönük olsun diye.

Bence yeter 750w bende Seasonic X750W 80+ gold war 770 4gb SLI kaldırır diye düşünüyorum, sistem imzamda mevcut.
  • hocam valla karttan soguttun beni

aslında bunu alıcaktım fakat hiç gerek yok dediler

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/asus-hd7950-dc2t-3gd5-v2-hd7950-directcu-ii-top-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=64549

hocam birde bişey daha sorcam youtube daki 1080P HD videolarda SLI 'ın etkisi oluyormu

Oyun oynamıyorsan hiç kartlarla uğraşma aslında. Ben bile Intel 4670K'nın HD4600'ünü kullanıyorum, 1680x1050 low da 30 fps civarı alıyorum BF3 Noshahr Canal'da.

Video izlerken hiç bir fark olmaz, o konuda şüphen olmasın. SLI sadece oyun ve 3D programalarda iyidir, oda 3-5 monitrör kullanırsın falan öyle hakkını vermiş olursun.
    Yoksa forumda çok var 670 leri 680 leri 770,780'leri SLI yapan ama adam 23,24" monitör kullanıyor. Sanki farkını hissedebiliyorlarmış gibi. Yazık.. (:
  • ben monitörüde değiştirip 27" almayı düşünüyorum.

peki hocam sence asus 650 ti boost mu daha iyi yoksa asus HD 7970 mi

biri 2 gb 192 bit diğeri 3 gb 384 bit
    Sence? (: Elbette 7970. Ya sen oyun oynamayacaksan boşver ekran kartlarını, ne iş yapacaksın pcde genelde?
  • Müzik ile ilgili kullandıgım bir kac program var ve cogunlukla işlemcinin %90 'ını kadar kullanıyor.

1- program

2- oyun

3- olmusken iyisi olsun :)
    Müzik işleme yapıyorsun sanırım FL Studio falan mı kullanıyorsun Reason falan?

1- Kullandığın program 3D modelleme ise e.kartı önemli olur,
    2- Oyun için ise istediğin performansa göre e.kartı önemli olur,
    3- Olmuşken iyisi olsun dersen önce işlemcini Intel 3770K veya 4670K yap. Yada max 4770K yap ama ona gerek yok bence. Ondan sonra 770 4GB ya da 780 alırsın en az 3 sene her oyunu çatır çatır oynarsın.

AMD'ler çok ısınır, fanı çok ses yapar diye her kullanıcı söylüyor nerdeyse, ona göre AMD tercih et veya etme. Ben de alacaktım sonradan vazgeçtim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.