Şimdi Ara

Corsiar XMS2 1066MHz CL5 ama en fazla 1000MHz yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde iki adet corsair xms2 1066MHz CL5 bellek var. Kullandığım anakart MSI P35 Platinum bellek için OC ile 1066 Mhz'de belleklerin çalışabileceği internette yazıyor. Bellkeleri bios'tan belleğin üzerinde yazan değerlere göre ayarladım Voltaj 2,1 V , cas 5 - 6 - 6 - 18 ve frekansınıda 1066 Mhz'e çıkardım ama makina bu şekilde açılmıyor. Hatta voltajı 2.3 V ve cas değerlerini 6 - 6 - 6 - 18 şeklinde değiştirmeme rağmen bilgisayar açılmıyor. İşlemcimi normalde 3.2 Ghz'te kullanıyorum bu ayardayken belleğide 1068 Mhz olarak ayarlıyorum bunun altına inmek istemiyorum (çünkü bir altındaki değer bu ayarlardayken 856 MHz işlemciyi arttırıp belleği 1066 Mhz yapmaya çalıştığımda da işlemci gitmiyor) bu nedenle biostan işlemci çarpanını düşürüp hem işlemciyi hemde belleği istediğim frekansa ayarlamayı düşündüm. Biostan işlemci çarpanını 9 yerine 8 yapıp işlemciyi 3.3 Ghz'e getirdikten sonra belleği 1000 Mhz'e ayarladığım zaman bilgisayar açılıyor. Bu seferde windows işlemcinin hızını 3.64 Ghz olarak görüyor. Bellek en fazla 1000 Mhz çıkıyor ve bu durumdayken windows 7'nin derecelendirme bölümünden yeniden derecelendirme yapmaya çalıştığım zaman donanım veya yazılımsal bir sorun yüzünden devam edemiyor diye bir uyarı çıkıyor.
    Kısacası windowsta niye böyle farklı bir işlemci hızı çıkıyor bu neden olabilir? Birde bu belleklerin üzerinde yazan değerlerde çalışması gerekmiyor mu ? Arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var kafayı yemek üzereyim

• amd x2 3600 fsb oc konusunda zor bir islemcidir carpani dusuk oldugu icin pek cikmaz.bu alete kingston 2*1 1066 ram takmistim ama bir turlu 1066 yapamamistim.voltaj verdim zamanlama dusurdum ama en fazla 1056 yaptim o da stabil degildi.benim yasadigim durumun aynisini yasiyorsun tek fark ram kontrolcusu islemcide degil anakartta sende ve msi'nin eski platinleri ram konusunda felaket.ram kontrolcusu islemcide olan amd'de bile 790fx platin inletmisti kuzeni ram konusunda 667 kullaniyor ramler daha fazla cikmasina ragmen baska anakartlarda.senin ramler de kitse bana gondersen mesela 1100-1150 rahat cikarim phenom cunku bu konuda iyi.1056 yaptigim ramleri phenomla kullaninca 1175 yapmistim.intel oc'sinden anlamiyorum ama biosta farkli hiz windowsa gelince farkli hiz yine msici kuzenin k9a2 anakartinda olan bir seydi.ayni anakartta baska islemci mesela 8400 kullansaydin sonuc farkli olabilirdi senin islemci de benim 3600 gibi olabilir.anakarta sov bence ramlerin pek gunahi yok bu iste ama kit degil ayri ayri aldiysan 1066 destegi olmayan bir sistemde fsb ile kotu cikabilir illa 1066 kontrolcusu onda da anca 1066 yapabilir o yuzden zorlama oldugu kadar olsun.

• .45 ACP cevap verdiğin için teşekkürler. Aslında sinirlendiğim olay daha önceden kullandığım corsair xms2 DHX bellekler 800 Mhz olmasına rağmen (Tek fark cas değerleri 4-4-4-12) 1182 Mhz’de cas 5-5-5-15 gibi bir değerde kullanabilmiştim. Ama bu bellekler açıkcası istediğim gibi çalışmadı.Bu arada bellekler kit şeklinde. Şu anda uzun uğraşlar sonucu bellekleri 1000 Mhz 5-5-5-15 değerlerine 2.2 V ayarlarında kullanabiliyorum. Daha önceden karşılaştığım bu windows derecelendirme problemide ortadan kalktı bu değerlerde.Sorun çıkartacak mı diye bazı oyunlar açtım ama mavi ekran gibi bir problemle karşılaşmadım. Tek sorun windows memory diagnostic diye bir programı bilgisayarın açılışında çalıştırdım ve içinde yer alan 6 testten iki tanesi (WMATS+ ve WinVC testlerinde) hata verdi. Testleri overclock’lu haliyle yaptım bazı sitelerde ondan dolayı hata verebilir demişler. Bu hata olayı sonradan başımı ağrıtır mı pek bilemiyorum ama inşallah ağrıtmaz.

• sorun sistemden degil ramden diyorsun.

elindeki ramler 2*2 mi?2*1 ramler 2*2 ramlere gore cok daha iyi oc olur.2*1 corsair 675'i 1090 yapmistim o da cl4'du bu tip ramler daha iyi oc olur.2*2 corsair 800 aldim 2.0v 1000 kullandim vay ne iyi dediler 2*2'lerin durumu bu sekilde.simdiki ramim guzel gerci 593 mhz bench filan alabiliyorum.onceki ramlerin baya guzelmis dusundugum gibi 2*2 aldiysan onceki ramlerin uzerine low voltage ocz blade almaliymissin gerci firladi fiyatlar 170 liraydi bir ara simdi 207 sanirim.
  • Ram ler fena değil.Yani bana mı öyle denk gelmiş bilmiyorum.Ufak bir dokunuşla 2.1 Volt ile 5-5-5-15 1120 mhz da çalışabiliyor.Üstü için çok fazla uğraştığım söylenemez.CL6 ile daha yükseklere çıkabilir denemedim.CL5 1140 mhz olmadı.Fazla voltaj vermek istemiyorum.

Corsiar XMS2 1066MHz CL5 ama en fazla 1000MHz yapıyor
  • @.45 ACP bellekleri 2*2 kit şeklinde aldım belkide bu yüzden önceki 2*1 gibi yüksek değerlere çıkmıyor. Dediğin doğru olabilir bir pcb üzerinde 2 Gb olması overclock kabiliyetini azaltabilir. Ocz önerine gelirsek ocz nin o modelleri hiç aklıma gelmemişti. Açıkcası fiyatıda baya fazlaymış benim aldığım modele göre ben 120 liraya aldım.

@-dehşet- evet seninkiler hakikaten iyi gitmiş ama sendekiler direk 5-5-5-15 gecikmeye sahip bellekler bendekiler birazcık daha takoz 5-6-6-18 hatta daha takoz diyim üstünde yazan değerlere dahi çıkamıyor. Burada belleklerin mi suçu var? yoksa .45 ACP'nin dediği gibi msi anakartın mı? bunu net olarak öğrenebilmek için başka bir bilgisayarda bu bellekleri denemem gerek.
  • 2*2 bellekler 2*1 gibi oc yapamiyor yapabilen iste ocz blade'dir turu ust seviye modeller onlarin da fiyatlari yuksek.2*2 a-data 800 950 yaptiginda iyi cikmissin demistik ben onun uzerine 2*2 800 corsairle 1000 yapinca super demislerdi aldigin model ust seviye degil ve soyle bisi var corsair 675 promos cipli 7.1 versiyonu vardi powerchip 5.2 olmasi lazim iki modeli vardi distan ayni cipleri farkli.bence promos iyiydi ama powerchip olani da kotu degildi.farzet ki biri kotu cikti senin durumda.ayni marka model olmasi bisi ifade etmiyor yani cipleri farkli.ikiniz de msi kullaniyorsunuz ama cipleri modelleri farkli zan altinda birakmayayim ikinizi de benim son kullandigim msi 790fx sb600 platinle 790x cf hayatimda gordugum en dandik anakartlar.su anda kullandigim 104 liraya 770'de sb700 nasil oluyormus diye aldigim foxconn'un bile yanindan gecemez.o dedigim 2 anakart belki normal bir kullanicinin isini gorur ben cok anakart gordum.msi'nin yeni 65-70 modelleri guzel komple markayi karalamayayim ama hafif eski modelleri guzel degil bence.sendeki ramler de dedigin gibi biraz takoz olabilir.kullandigim ocz platini 133 liraya almistim sonra 160 filan oldu ve siyah pcb olmamaya basladi kismet yani.intel kullanmasan salla gec mesajlari yaziyordum bunlar yerine cunku phenomda pek farketmiyor ram hizi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.