Şimdi Ara

Ramlar Düşük Mhz de Çalışıyorlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakart: MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Z390 Socket Intel 1151 DDR4 4400MHz(O.C.)RGB Anakart
    Ram: G.Skill Trident Z 16GB(2x8GB) 4133MHz DDR4 Ram

Dostlar 4133 mhz de çalısması gereken ramlar 2133 de çalısıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Anlamadıgım için soruyorum belki soru size komik gelecektir.

• Anakart intel uyumlu ise XMP, AMD uyumlu ise D.O.C.P profilini aktif etmeniz gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bulkathos

Anakart intel uyumlu ise XMP, AMD uyumlu ise D.O.C.P profilini aktif etmeniz gerekiyor.
    İntel uyumlu. xmp açtıgımda actıgımda kaydet çık dedigimde pc aniden kapanıyor ve yine bios ekranına atıyor. Yine sıfırlıyor kendisini 2133 e alıyor.

Bende birde şöyle bir hata veriyordu önceden beri. 4 adet ram slotum var. Şu an ramler 1 ve 3 e takılı. Pc açılıslarında ramları 2 ve 4 e tak gibisinden bir ekran çıkıyor. Yalnız şöyle bir şey var ki ramleri 2 ve 4 e taktıgımda pc hiç açılmıyor. Mecbur 1 ve 3 e takıyordum.

2 ve 4 e taksam 4133 olur mu diyeceğim ama o slotlara takınca pc hiç açılmıyor. Anlamadım.
  • Aynı sorunu ben amd anakartımda yaşadım. Sıfır parçalar ile anakartın 2. ve 4. slotuna ramleri takınca görüntü gelmedi. 1. ve 3. slotlarda çalıştırıyorum. XMP benzeri olanı açınca bios hata verip kendini sıfırlıyordu.

Çözümü şöyle buldum; xmp kapatın, el ile ram ayarlarını mhz olarak 2933 mhz e alıp voltajı yine el ile 1.37-1.38 civarına alıp kaydedin. Bu şekilde sorunsuz açılıyor pc. Umarım sizin de sorununuz çözülür bu şekilde.
  • xmp profili açtığınızda biosu kapatırken yapılan değişikleri gösterir. O değerleri not alıp o değerlerin biraz altında manuel ayarlarsanız problem ortadan kalkar.
  • BIOS'u en güncel sürüme yükseltiyorsun, ramleri A2-B2 takıyorsun ve XMP açıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bulkathos

Aynı sorunu ben amd anakartımda yaşadım. Sıfır parçalar ile anakartın 2. ve 4. slotuna ramleri takınca görüntü gelmedi. 1. ve 3. slotlarda çalıştırıyorum. XMP benzeri olanı açınca bios hata verip kendini sıfırlıyordu.

Çözümü şöyle buldum; xmp kapatın, el ile ram ayarlarını mhz olarak 2933 mhz e alıp voltajı yine el ile 1.37-1.38 civarına alıp kaydedin. Bu şekilde sorunsuz açılıyor pc. Umarım sizin de sorununuz çözülür bu şekilde.
    Teşekkür ederim hocam. Sizin dediginiz gibi manuel olarak 2933 e aldım ve voltajı 1.37 yaptım sorunsuz açıldı. 2933 te çalısıyor su an. 4000 bin için voltajı kaç yapmamı önerirsiniz kaç v gerekir. Deneme yanılma yaparak yakmak istemiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben işin açığı sizin gibi düşünüyorum. Bu değerlerde gayet iyi fps alıyorum. 3000 mhz ile 3600 mhz arasında 3-5 fps oynuyor. O kadar az fps için riske girmek istemediğimden denemedim hiç. Ama siz farklı bir şey için kullanacak ram hızı da çok önemli ise deneme yanılma yapabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.