Şimdi Ara

Cougar REVENGER Oyuncu Faresi İNCELEMESİ [1Ms/1000HZ/12.000DPI/RGB]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu konuyu en iyi şekilde görüntüleyebilmek için Forum Ayarlar Kısmından /
    Tercihler / Resim küçültme ayarlarım --- Genişliği 960 Olsun
    Tercihler / Resim küçültme ayarlarım --- Sadece 900 den büyükleri küçült ' seçili olmalıdır.

Arkadaşlar merhaba. Bugünkü inceleme konuğumuz , incelemesini yazmak için uzun süre beklediğim, bundan sonraki maceramda bana yol arkadaşı olacak olan Cougar REVENGER.

Cougar dan daha önce bahsetmiştim. Orta üst seviye ürün grupları olan, güç kaynağı ile daha çok tanıdığımız ama son dönemde oyunculuk kelimesinin dağarcığımızda daha da fazla yer etmesiyle beraber profesyonel oyun ekipmanlarıyla adını turnuva vb. etkinliklerde de sıklıkla duyduğumuz bir marka. Hali hazırda ülkemizde oyuncu klavyesi,faresi,kulaklığı ve hatta koltuğuna kadar bir çok alanda seviye seviye ürünleri bulunuyor. Bugün incelemeye konuk olan ürünün aslında çok fazla incelemeye de ihtiyacı yok keza 30 dan fazla donanım bülteninde incelenmiş , hemen hepsinden üst seviye puanlar almayı başarmış bir ürün. Kısa bir araştırmayla bunu görmek mümkün. Daha önce de söylediğim gibi Cougarı ülkemize Comsis bilgisayar getiriyor, sosyal medyada da oldukça aktifler cougarturkiye hesabından çekilişler vb. yapıyorlar. cougargaming.com adresine girdiğimizde tüm modelleri ve onlara ait güncel yazılımları kolayca indirebiliyoruz. Bu açıdan Cougara tam not veriyorum böyle olması lazım. Birçok markaya göre oldukça basit bir arayüzle tüm sistemi çözmüşler bu kullanıcı açısından kolaylık sağlıyor.

Bugün detaylandıracağımız fare , oyuncu faresi sıfatını sonuna kadar hakeden bir fare arkadaşlar. Uzun deneyimim sonrasında bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum. Keza bir oyuncu faresinde yazılımın da ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş oldum. Tek başına ergonomi yada performans, yazılım olmadan üstü kapanmayan tavanı bozuk araca benziyor. Cougar'da benim en beğendiğim şey , ürün kalitesiyle beraber yazılımsal kolaylık oldu. Şimdi dilerseniz teknik özelliklerine biraz değinelim ve kutu açılımıyla incelemeye başlayalım.

Teknik Özellikler

Ürün Adı : REVENGER
    Sensör : PixArt PMW3360 Optik oyun sensörü
    Çözünürlük : 100-12000 DPI
    Oyun Türü : FPS / MMORPG / MOBA / RTS
    Polling Rate : 1000Hz Yoklama Oranı / 1ms Yanıt Süresi
    Dahili Bellek : 512KB
    Yazılım : COUGAR UIX ™ Sistemi
    Programlanabilir Butonlar : 6
    Anahtarlama : OMRON oyun anahtarları
    Profil LED Aydınlatması : 2 Bölge 16.8 milyon renk
    Maksimum İzleme Hızı : 250 IPS
    Maksimum Hızlanma : 50 G
    Altın Kaplama Arabirimi : USB
    Kablo Uzunluğu : 1.8m
    Boyut: 135 x 70 x 45 (mm)
    Ağırlık: 115g

İçerisinde bulundurduğu özelliklere de kısa bir göz gezdirdiğimiz zaman, REVENGER' in üst seviye bir oyuncu faresi olduğunu anlıyoruz. İlk göze çarpan özellikleri PMW 3360 Optik sensörü ve 1ms 1000Hz Polling rate ve 12.000Dpi oluyor. Bir oyuncu kararlı ve hızlı tepkime olmazsa olmazlardan keza.

Kutu ve İçeriği

Yakından Bakış

Cougar REVENGER Oyuncu Faresi İNCELEMESİ [1Ms/1000HZ/12.000DPI/RGB]Cougar REVENGER Oyuncu Faresi İNCELEMESİ [1Ms/1000HZ/12.000DPI/RGB]Cougar REVENGER Oyuncu Faresi İNCELEMESİ [1Ms/1000HZ/12.000DPI/RGB]Cougar REVENGER Oyuncu Faresi İNCELEMESİ [1Ms/1000HZ/12.000DPI/RGB]

Revenger , üzerinde tüm detaylarının yer aldığı ön kapaklı bir kutuda geliyor. Kutu ön kapağı açtığımızda Revengeri' plastik koruyucu arkasında görebiliyoruz.

Cougar REVENGER Oyuncu Faresi İNCELEMESİ [1Ms/1000HZ/12.000DPI/RGB]Cougar REVENGER Oyuncu Faresi İNCELEMESİ [1Ms/1000HZ/12.000DPI/RGB]Cougar REVENGER Oyuncu Faresi İNCELEMESİ [1Ms/1000HZ/12.000DPI/RGB]Cougar REVENGER Oyuncu Faresi İNCELEMESİ [1Ms/1000HZ/12.000DPI/RGB]

Kutu içeriğinde standardın dışında birşey çıkmıyor. Cougar kutu içerisine çıkartma da koyarak bir hoşluk yapmış.

Revenger , 1.8M lik standart bir kablo ve USB arabirimli altın kaplama uç ile karşımıza çıkıyor. Kimileri örgü kablo tercih edebilir , avantajları ve dez avantajları kişiden kişiye değişir arkadaşlar. Benim için önemli bir farkı yok bu sebeple bunu olumlu yada olumsuz bir özellik olarak adlandırmıyorum. Revenger'e üstten baktığımızda smetriğe yakın bir tasarım farkediyorum. Girintiye çıkıntıya fazla girmeden daha basit bir tasarım uygulamayı seçmişler. Bu sayede basit tasarım ile basit ergonomi mantığı birleştirilmiş. Standart fare tasarımı hedef alınmış. Revengerin kablosu mat bir yüzeye sahip , ve sabit. Sağ ve sol yanında parmakların kaymaması için dokulu bir tasarım uygulanmış ama bu konu öyle çok göründüğü gibi derin değil , aslında daha derin olsa daha güzel olurmuş. Revengerin tamamı sert plastik malzemeden yapılmış denilebilir , ama bu malzeme hissiyat olarak ilginç bir şekilde premium hissi gibi bir his bırakıyor. Yani aslında plastikten başka malzeme de beklemiyoruz ama hani söylenir ya plastik var plastik var. Cougar bu konuda kaçınmamış maliyetten.

Farenin sol yanal yüzeyine baktığımızda 2 adet buton görüyoruz. Özelleştirme yapılabilen tuş atanabilen bu butonlar, kimisine göre az gelebilir ama bana kalırsa tam sayısında ve büyüklüğünde düşünülmüş. Daha önce birçok butonu olan farelerde kullandım ama ergonomik olmayan yada çok küçük yada parmaklara uzak bırakılan butonların kullanımı gerçekten zor oluyor. Revengerin sol yanındaki butonları kullanması oldukça kolay. Bu butonların devamında RGB ışıklandırmaya sahip 3 adet çizgi görüyoruz. Bu çizgiler , farenin üst kısmında tekerleğin hemen hizasında bulunan DPI butonu ile ayarlanıyor. 3 seviye DPI ayarı yapılmasına müsade ediyor. DPI ayarının daha çok yapılabilmesini isterdim daha önce bu tip bir fare kullandım rahat oluyor ama buna da tam olarak bir eksiklik diyemiyorum çünkü buradaki özgünlüğü yazılımsal olarak sağlıyor Cougar. İstediğiniz profillere istediğiniz DPI yada diğer ayarları yaptığınızda , yine değişikliği absit bir şekilde yapabiliyorsunuz.

Cougar REVENGER Oyuncu Faresi İNCELEMESİ [1Ms/1000HZ/12.000DPI/RGB]Cougar REVENGER Oyuncu Faresi İNCELEMESİ [1Ms/1000HZ/12.000DPI/RGB]

Benim elimin orta parmağımdan bileğime kadar gelen kısmı 19cm'e yakın , eni ise 11cm. Yani öyle çok büyük eli olan birisi değilim. Ben ergonomik olarak çok az daha küçük olsaydı , elime %100 otururdu şuan %90 filan oturuyor ama genel olarak ergonomik bir yapısı olduğunu söylemek yanlış olmaz, fare seçimi biraz da kişisel bir durum , ölçülerine dikkat etmek gerekili. Özellikle turnuva tarzı dediğimiz CS:GO tarzı oyunlarda pençe tutuşu şeklinde kullanıyorsanız, revenger tarzındaki basit tasarımlı fareler sizin için daha mantıklı seçenekler olacaktır.

Revenger üzerinde RGB aydınlatma bulunan ikinci alan ise , farenin arka alt bölümü. Bu arka alt bölümdeki RGB aydınlatmayla beraber avuç içinizde kalan Cougar lodgosu da yanıp sönüyor. Bu aydınlatmayı uygulama üzerinden istediğiniz şekilde yönlendirebiliyorsunuz. Aydınlatma kısmında bazı ufak atlamalar yaşanabiliyor ama %90 oranında sorunsuz çalışıyor diyebilirim. Revengerin en önemli özelliği içerisinde kaliteli bir sensöz bulundurması ve bu sensör de 1000Hz 1ms polling rate özelliğinin bulunması. Dilerseniz bu konuda biraz bilgi verelim ;

Polling Rate / Yoklama Süresi Hakkında Kısa Bilgilendirme

Oyun oynarken, donanımınızın mümkün olduğunca çabuk yanıt vermesi kritik önem taşır. Düşman mermileri tarafından duş alıyorsanız ve fareniz/klavyeniz PC'nize hareketinizi bildirmeden önce yarım saniye beklemeniz gerekiyorsa, kaçmaktan önce ölmüş olabilirsiniz. Bu durum daha çok hızlı bir interneti , düşük Ping süresi olan ve hassas diyebileceğimiz oyuncularda daha çok geçerlidir.

Bu nedenle oyun fareleri hızlı tepki sürelerinin reklamını yapar. Bir fare ne kadar hızlı tepki verirse ve hareketlerinizi bildirirse giriş gecikmesinden o kadar az etkilenirsiniz.

Bir farenin yoklama oranı ( Polling Rate ), o ekipmanın konumunu PC'ye kaç kez (saniyede) bildirdiğini gösterir. Ekipmanınızı 500Hz'lik bir yoklama oranına ayarladıysanız, konumunu saniyede 500 kez veya her iki milisaniyede bir rapor edecektir. Yada 1000Hz ayarladıysanız saniyede 1000 kez yada bir milisayniyede bir rapor edecektir.

Çoğu modern ve güncel oyun ekipmanı ( tabi gerçek olanlar ) , yoklama oranını seçmenize izin verir ve çoğu zaman 125, 250, 500 ve 1000Hz arasında seçim yapabilirsiniz. Mantıken daha yüksek bir yoklama oranının daha iyi olduğunu düşünebiliriz , ancak tabi bu yoklama oranlarının yüksek olması sizi çok daha iyi bir oyuncu yapmıyor. Yapılan bir araştırmada profesyonel oyuncuların 500Hz / 2Ms den daha düşük oranda ürünler kullanılmadığı şeklinde bir yazı okudum ki benimde kullanım sürem boyunca bunun doğru olduğunu düşünüyorum.

Bu ayarlamaları yapabilmeniz için öncelikle orta/üst seviye bir ekipmanınızın olması geriyor. REVENGER de tüm ayarları yazılım içerisinden sorunsuz bir şekilde yapabiliyorsunuz ve bu konuda yazılımında oldukça başarılı olduğunu söylemekte yarar var, ayarlar siz onay verdikten sonra hemen aktif oluyor ve direk hissediyorsunuz.

Yazılım

Revenger Genel

SON SÖZ

Cougar ; malzeme kalitesi ve genel olarak geçerlilik gösteren ergonomik yapısı , sade ve basit tasarımı , oyuncu faresi ' cümlesinin hakkını sonuna kadar verebilen özellikleri , kimi oyuncular için oldukça önemli olan RGB ışıklandırması ve diğer tüm fonksiyonlarıyla oldukça kaliteli ve uzun yıllar sorunsuz kullanılacak bir oyuncu faresi yapmayı hedeflemiş. Bu incelemeyi yazmak için uzun süre bekledim ve gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki , eğer kaliteli bir oyuncu faresi arayışındaysanız ve bütçeniz elveriyorsa, Cougar Revenger'i üst sıralara yazmaktan çekinmeyin.

İnceleme tarihi itibariyle 300TL civarında bulunabilen Revenger'i , kampanya dönemlerinde daha aşağıya da bulmak mümkün olabiliyor. PixArt PMW3360 Optik oyun sensörü güncel olmasa da kaliteli bir sensör, Omron tuş takımı ile 50 Milyon Tık ömrü , 1Ms 1000Hz Yoklama süresi ve 12000Dpi Çözünürlüğü ile bazı rakiplerine göre daha iyi teknik özellikler sunan Revenger , bazı kendinden çok daha pahalı oyuncu farelerine de kafa tutmayı başarıyor. 115 gram ağırlığa sahip olmasıysa, olumsuz yorumlayabileceğim tek yanı Revenger'in.

Okuduğunuz için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 2 Mart 2020; 15:50:2 >

• Eline sağlık, emek verilmiş bir inceleme yapmışsın yine her zamanki gibi.
  • Ellerine sağlık. Fare güzel bana razerları hatırlattı. Fiyatı da makul denebilecek seviyede. Benim için tek eksi yönü her zaman olduğu gibi kuyruğu olması :D
  • Şu markanın ürünlerine hastayım ya. Bende Cougar CMX 700w PSU kullanıyorum hala tık demeden çalışıyor çok kaliteli ürünleri var bu markanın.
  • O skatezlerle oyuncu faresi olmayı hak etmiyor.
  • Eline sağlık hocam.
  • + çok bir ürün.

benim için eksi olan kumaş kablo olamaması, 2.si yanlardaki bantlar, bloody'nin mousundaki kronik bir sorun ve bir çok mouse'de o yandaki bantlar açılıyor zamanla.. markanın kalitesini bilmiyorum risk o yan bantlar..

güzel inceleme teşekkürler.. 300-350 fiyat aralığında (özelliğine göre makul fiyat)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostlar teşekkürler.

Kenarlarındaki bant şeklinde değil hocam yalnız, bütün plastik yüzeyi var. Açılma yapacak bir durumu yok yani. Dediğini daha önce yaşadım biliyorum, kenarları kauçuk olan mouse 2 yıl sonra deforme oldu bende kauçukları kazımıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sensor ortalama bir sensor. benzer seviyede sensörlerde aynı fiyatta ürünler var bi çekiciliği yok.
  • Güzel inceleme eline sağlık....

Fakat agzı yüzü sağa sola kayan mouselardan hazzetmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha iyi sensoru olan fareler var yada daha ucuza aynı sensorlu fareler var

www.hepsiburada.com
    Kingston HyperX New Pulsefire Pro Oyuncu Mouse HX-MC003B Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/kingston-hyperx-new-pulsefire-pro-oyuncu-mouse-hx-mc003b-p-HBV00000GPAYT?magaza=Hepsiburada

www.hepsiburada.com
    En Ucuz Bilgisayar Mouse Modelleri - %25 İndirim
    https://www.hepsiburada.com/mouse-c-52

www.hepsiburada.com
    SteelSeries Sensei 310 Oyuncu Mouse Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/steelseries-sensei-310-oyuncu-mouse-p-HBV000007FJZ5?magaza=Ekostok

www.hepsiburada.com
    En Ucuz Bilgisayar Mouse Modelleri - %25 İndirim
    https://www.hepsiburada.com/mouse-c-52

• Comsis yerine farklı bir distribütörü olsaydı keşke. Yoksa Cougar iyi marka 8 yıldır kullanıyorum PSU sunu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.