Şimdi Ara

Covid-19 test sonucum pozitif ne yapmalıyım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
2
Favori
5.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmiş olsun. Belirtiler arasında nefes darlığı olmadığı sürece korkmanıza gerek yok. Yaşınız genç. Bol bol dinlenin, uyuyun hocam. Bol sıvı alın ve protein ağırlıklı beslenin. Hijyene ilgili diğer tavsiyeleri biliyorsunuz zaten. İlaç kullanarak atlatırsınız gibi görünüyor endişe etmeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HiddeN_Ra kullanıcısına yanıt
    Gıdadan zor deniyor hep. Belki kapalı ortamda havadan bulaştı (asansör, market vs).

• quote:

Orijinalden alıntı: extra34

Gıdadan zor deniyor hep. Belki kapalı ortamda havadan bulaştı (asansör, market vs).
    Olabilir okadar garip bişeyki herşeyden şüphelenebiliyosun

• Yapılacak şeyler;
    - Sıkı bir karantina. Muhtemelen zaten size karantina taahhütnamesi imzalatmışlardır. Dışarı çıkmanız yasak.
    - Eşinizle tüm bağlantınızı koparın.Ayrı odalarda yatın/oturun.Yanyana gelmeyin.
    - Yemeğiniz odanıza gelsin, aynı masada yemeyin.
    - Banyo/WC ortak kullanım alanınız malesef.Eğer ebeveyn banyonuz varsa tabii iş başka, yani çift banyo ise ayrı banyoları kullanın.
    Tek banyo ise klozet kapağını her kullanımdan sonra domestos veya diğer sprey tamizleyiciler ile silin.Klozetin içine suyu çektikten sonra domestos dökün (tüm yüzeye).Bir sonraki kullanıma kadar kalsın yüzeyde. Lavabo ve bataryalar içinde benzer uygulamalar yapın.
    - Odalar bol bol havalandırıacak.
    - Meyva ve sebze ağırlıklı beslenin.Proteinde alın (et veya hububattan-kuru fasulye,nohut gibi)
    - hergün pijama ve nevresim yıkayın.
    - Bardak,çatal,kaşık,tabak vs tek kullanımlık olacak ,daha doğrusu tek kullanımdan sonra bulaşık makinasına koyun.Aynı bardak ile defalarca su içmeyin, yanlışlıkla başkaları içmesin.
    - Sık sık ateşinizi ölçün, Günde 4-6 kez gibi . 38 derecenin üstü tehlike, Parol ile düşürün.Düşmezse ve sürekli 38 derecenin üstü sabit kalırsa hastaneye (ambulans ile) gidin.Zaten ilçe sağlık hergün arayıp soracak surumunuzu,onları dış dünyaya bağlanma noktası olarak görün sağlık konusunda.Muhtemelen aile hekiminizin hemşiresi de arayacak.

Tüm bu önlemler evde çocuk veya başka aile fertleri olduğunu varsayarak söylenmiştir.Eğer eşinizle yanlız yaşıyorsanız bir tık gevşetebilirsiniz ama birebir uygulamanız daha çabuk ve hafif geçirmenizi sağlar.
    Mutlak izole/karantina kurallarına uyun. İhtiyaçlarınızı ev dışı biri karşılasın, camdan sepet sarkıtıp alın, kapıya dayanmasın kişi. Veya bırakıp gitsin kapıya,sonra siz kapıyı açıp alın.

Muhtemelen 1 hafta sürecek ama +14 gün karantinanız devam edecek.Bu süre zarfında dışarı çıkmayın. Sonrasında test yapmayacaklar size, temiz olduğunuzu farzedecekler.İlla içiniz rahat olsun diyorsanız özel hastanelerde test yaptırabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgi@sayar

Yapacağınız en önemli şey kendinizi izole etmeniz ve dışarı çıkmamanız, çok zorunlu ise(bence yerel yetkililer istekleriniz için kayıtsız kalmayacaktır) çıkarken maske ve eldiven kullanmanız. @wesile'nin söylediği gibi birbirinizden de uzak durursanız(tek kullanımda havlu değişikliği vb. ile) süreç kısalacaktır diye düşünüyorum.
    Bunun dışında bir şekilde hepimize buluşacak bu, moralinizi yüksek tutmak ve gelecek ilaçları kullanmak inşallah tez zamanda atlatmanıza vesile olacaktır.
    Rabbim şifa versin. Geçmiş olsun.
    dışarı çıkması yasak,zaten karantina taahhütnamesi imzalatılmış olmalı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiddeN_Ra

Evde karantinaya alıyorlar evden çıkmayın diyorlar bukadar

Alıntıları Göster
    hocam eşinizin ve sizin kan grubunuz nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: wmsnickers

Çok geçmiş olsun. Yakınımda hiç rastlamadığım için bilgi veremiyorum malesef.
    Dün sabah bende de burun akıntısı başladı öğlene doğruda ateşim çıktı hafif kırgınlık falan. Bu sabah hastaneye gitmeden geçti sayılır yine de her ihtimale karşı gittim ama gittiğim özel hastanede covid testi yokmuş. Kan testlerine baktılar ama bişey çıkmadı. Doktorda viral enfeksiyon dedi. Sizce covid testi yaptırmalı mıyım? Sizde şu an nasıl ilerliyor?
    Coronada viral enfeksiyon neticede, ne biçim doktormuş o.
  • Yüksek ateş, aşırı halsizlik, nefes darlığı gibi major belirtiler yoksa hastaneye gitmek lüzumsuz bence.

Bende 3 haftadır geçmeyen balgam ve öksürük vardı, artık geçmeyince kendimi hazırlayıp gittim hastaneye, alerji çıktım :D

Artık en ufak bişi olsa acaba koronamı oldum şüphesi oluyor insanda.
  • Geçmiş olsun, sen corona değilsin kardeş sen grip olmuşsundur şimdi herkese corona diyip geçiyorlar takma kafaya geçer gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3C120B679

hocam eşinizin ve sizin kan grubunuz nedir

Alıntıları Göster
    Neden sorduğunuzu anladım ama arh+

• quote:

Orijinalden alıntı: realgs

Yapılacak şeyler;
    - Sıkı bir karantina. Muhtemelen zaten size karantina taahhütnamesi imzalatmışlardır. Dışarı çıkmanız yasak.
    - Eşinizle tüm bağlantınızı koparın.Ayrı odalarda yatın/oturun.Yanyana gelmeyin.
    - Yemeğiniz odanıza gelsin, aynı masada yemeyin.
    - Banyo/WC ortak kullanım alanınız malesef.Eğer ebeveyn banyonuz varsa tabii iş başka, yani çift banyo ise ayrı banyoları kullanın.
    Tek banyo ise klozet kapağını her kullanımdan sonra domestos veya diğer sprey tamizleyiciler ile silin.Klozetin içine suyu çektikten sonra domestos dökün (tüm yüzeye).Bir sonraki kullanıma kadar kalsın yüzeyde. Lavabo ve bataryalar içinde benzer uygulamalar yapın.
    - Odalar bol bol havalandırıacak.
    - Meyva ve sebze ağırlıklı beslenin.Proteinde alın (et veya hububattan-kuru fasulye,nohut gibi)
    - hergün pijama ve nevresim yıkayın.
    - Bardak,çatal,kaşık,tabak vs tek kullanımlık olacak ,daha doğrusu tek kullanımdan sonra bulaşık makinasına koyun.Aynı bardak ile defalarca su içmeyin, yanlışlıkla başkaları içmesin.
    - Sık sık ateşinizi ölçün, Günde 4-6 kez gibi . 38 derecenin üstü tehlike, Parol ile düşürün.Düşmezse ve sürekli 38 derecenin üstü sabit kalırsa hastaneye (ambulans ile) gidin.Zaten ilçe sağlık hergün arayıp soracak surumunuzu,onları dış dünyaya bağlanma noktası olarak görün sağlık konusunda.Muhtemelen aile hekiminizin hemşiresi de arayacak.

Tüm bu önlemler evde çocuk veya başka aile fertleri olduğunu varsayarak söylenmiştir.Eğer eşinizle yanlız yaşıyorsanız bir tık gevşetebilirsiniz ama birebir uygulamanız daha çabuk ve hafif geçirmenizi sağlar.
    Mutlak izole/karantina kurallarına uyun. İhtiyaçlarınızı ev dışı biri karşılasın, camdan sepet sarkıtıp alın, kapıya dayanmasın kişi. Veya bırakıp gitsin kapıya,sonra siz kapıyı açıp alın.

Muhtemelen 1 hafta sürecek ama +14 gün karantinanız devam edecek.Bu süre zarfında dışarı çıkmayın. Sonrasında test yapmayacaklar size, temiz olduğunuzu farzedecekler.İlla içiniz rahat olsun diyorsanız özel hastanelerde test yaptırabilirsiniz.
    Dedikleriniz çok doğru uygulamaya çalışıyoruz. Herhangi bir taahhüt imzalatılmadı. Biz asla çıkmıyoruz

• HiddeN_Ra kullanıcısına yanıt
    0 gruplara bulasma ihtimali azmis

• quote:

Orijinalden alıntı: HiddeN_Ra

Neden sorduğunuzu anladım ama arh+

Alıntıları Göster
    Korkmanıza gerek yok bu hastalığı a rh+ grupları çok rahat atlatıyor şuan şikayetiniz varmı eşiniz ve sizin normal grip gibi geçirmeniz lazım

• Kovid var diye grip,nezle veya üşütmeyeceğiz anlamına gelmiyor benimde burnum sürekli açılıp tikanıyor solunumuda etkiliyor. Tabii test yaptırmak en iyisi testtede en onemlisi akciğer tomografisi. Moral çok önemli mesela ben çok nadir nezle filan olurum fakat 10 sene önce ciddi bir moral bozukluğu sonucu hafif nezle gibi birşey olmuştum büyük bir ihtimal prof. Canan'in dediği gibi virus vardi ve aktif oldu. Yani moral bağışıklığı düşürüyor birde kış ayları. Enteresan bir sekikde 5 ay once filan kanalistanbul için hava kirliliğini dahada arttirabilir astim, koah sayisi artiyor demistim su son 12 yildaki betonlasma sonucuda bagisikligi ciddi anlamda dusurdu iste kovid19un etkili olmasindaki en buyuk sebeblerden biriside bu zaten 90li yillarda dogalgaz gelmeseydi cogumuzun durumu dahada kotu olabilirdi. Bu arada söylemeyi unuttum geçmiş olsun bulaşır maskede olsa eldivende olsa bulaşma riski var ama risk bu şekilde baya bir düşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiveBililisim -- 15 Mayıs 2020; 9:35:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Azitro var mıydı ilaçların arasında? Durumuz nasıl?
    Çinko ve C vitamini sağlayan besinleri ihmal etmeyin. Çinko için tam yeterli olmasa da kabak çekirdeği bulmak kolaydır. Baharat karışımı önerenler var,dikkat edin normalde çok tükettiğiniz bişey değilse bir anda baharata başlamak sitokine sebep olabilir,tehlikelidir. Bal için de geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekli Komutan -- 15 Mayıs 2020; 12:0:48 >
  • quote:

Korkmanıza gerek yok bu hastalığı a rh+ grupları çok rahat atlatıyor şuan şikayetiniz varmı eşiniz ve sizin normal grip gibi geçirmeniz lazım

Alıntıları Göster
    Bunu bir arkadaşımdanda duydum nekadar doğru bilmiyorum ama 2 midir çok iyiyiz sadece biraz kırgınlık var 2mizde eşiminde hafif boğazı ağrıyor.

• quote:

Alıntıları Göster
    hangi ka grupları daha zor atlatıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

https://www.youtube.com/watch?v=MDDe6wEYCzU

bundanda tuketın hocam artı takvıye gıda vıtamınlerı mutlaka alın
    https://www.vitaminler.com/urun/one-up-beta-glukan-kompleks-60-kapsul-13898
    Merhaba, sağlıkçı mısınız? Değilseniz hangi sıfat ile böyle bir tavsiyede bulundunuz merak ediyorum. Linkini attığınız ürünün içinde beta glukan ve kara mürver ekstresi bulunuyor. İmmün sistemi stimüle ederler. Covid-19 Pozitif birisi bunları kullanırsa zaten hastalık immün sistemi yeterince stimüle ettiği için bir de bunları ekleyince sitokin fırtınası ortaya çıkıyor. Ölümlerin büyük bir kısmının asıl sebebi de bu sitokin fırtınalarıdır. Lütfen bir bilginiz yoksa, sağlıkçı değilseniz insanlara bir şeyler önermeyin.
    Konu sahibi hocama geçmiş olsun diliyorum.

• Geçmiş olsun. Şu an nasılsınız? İyileşme var mı, ilaçların etkisini hissettiniz mi? Son durum nedir?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.