Şimdi Ara

cowon g3 hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben bu mp3 çaları almak istioyrum! bu ürünü kullanan ya da daha once inceleyen oldu mu we marka hakkında bilgisi olan war mı? bu ürünü bana satmak isteyen tükkan creative ve i pod dan cok daha ii we farklı bass we ses sistemleri kullandıgını soyledi mp3 çalar iiçin.
    forumlarda daha cok cowon unun a2 modelı uzerınde durulmuş bu konuda (G3 modeli) bilgi sahibi olanlardan yardım istiom. aşagıdakı linklerde ürünün özelliklerine bakabilirsiniz

http://www.ekonomikticaret.com/ekonomikticaret/product.aspx?dept_id=6282&p_id=bdcowong31gb

yada
    resmi sitesinden flash mp3 yazan yere tıklayın orada bulacaksınız!
    http://www.cowonglobal.com/

benım ürünü sorduğum yerdekı fiyatı 270 ytl idi! sizce fayda malıyet ilişkisi ve markayı göz onune aldıgımzda bu ürünü almalı mı almamalı mı?
    saygılar ...

• cowon kalitedir.. forumda yılmaz196 nickli arkadaşta 2gb olanı var.. sanırım çok yakın zamanda bir inceleme yapacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 30 Kasım 2006; 17:27:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

cowon kalitedir.. forumda yılmaz196 nickli arkadaşta 2gb olanı var.. sanırım çok yakın zamanda bir inceleme yapacak..
    özellikleri cok iyimiş ama işte fiyati faiş geldi biraz :S şöyle 100 ytl olsaymış
  • quote:

Orijinalden alıntı: PIERzig

özellikleri cok iyimiş ama işte fiyati faiş geldi biraz :S şöyle 100 ytl olsaymış

Alıntıları Göster
    ii de zaten bu özellikte olan dier markalar creative olsun i pod olsun sony olsun fiyatları genelde +-250 ciwarında dıye biliom
  • quote:

Orijinalden alıntı: mulatta

ii de zaten bu özellikte olan dier markalar creative olsun i pod olsun sony olsun fiyatları genelde +-250 ciwarında dıye biliom

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mulatta

cowon genel bakılırsa diğer markalara göre biraz daha pahalı.. g3 düşük modellerden bir tanesi.. flac desteği yok, ses çıkışı diğer cowonlara kıyasla daha düşük.... ama harici pil olması çok iyi..

• quote:

quote:

cowon genel bakılırsa diğer markalara göre biraz daha pahalı.. g3 düşük modellerden bir tanesi.. flac desteği yok, ses çıkışı diğer cowonlara kıyasla daha düşük.... ama harici pil olması çok iyi..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: EXcom_Zkko

quote:

Orta karar bi cowon isteniyosa ben U3 derim yanlış hatırlamıyorsam Samo isimli bir arkadaş çok gzl incelemesini yapmıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: MyStİCaL

quote:

Orjinalden alıntı: EXcom_Zkko

quote:

Orta karar bi cowon isteniyosa ben U3 derim yanlış hatırlamıyorsam Samo isimli bir arkadaş çok gzl incelemesini yapmıştı.

Alıntıları Göster
    flac özelliği tam olarak nedir?
    http://www.ideefixe.com/Bilgisayar/tanim.asp?sid=Q49P2GBQ95JIXQ03UJFW adresinde flac asf özelliği yazıo ama resmi internet sitesinde goremedım!
    aynı paraya tercih edilebilcek başka mp3 çalar war mı sizce warsa nedir?

• quote:

flac özelliği tam olarak nedir?
    http://www.ideefixe.com/Bilgisayar/tanim.asp?sid=Q49P2GBQ95JIXQ03UJFW adresinde flac asf özelliği yazıo ama resmi internet sitesinde goremedım!
    aynı paraya tercih edilebilcek başka mp3 çalar war mı sizce warsa nedir?

Alıntıları Göster
    flac kayıpsız bir ses formatıdır.. yılmaz'ın da fikrini al derim ben.. ne de olsa kullanan birinin yorumları kağıt üzerinde yazanlardan daha değerli..

• quote:

flac kayıpsız bir ses formatıdır.. yılmaz'ın da fikrini al derim ben.. ne de olsa kullanan birinin yorumları kağıt üzerinde yazanlardan daha değerli..

Alıntıları Göster
    G3 te flac desteği var, çıkış gücü u3 e göre düşük evet,13+13 şeklinde ama zaten piyasadaki cowon dışı playerlar arasında bakarsan düşük değil.Cowon aşmış biraz çıkış olayını. 1-2 güne inceleyeceğim alet ama kısaca söylemek gerekirse, eğer pilli birşey bakılıyorsa ki benim alma nedenim bu yoksa u3 alacaktım, her bakımdan mükemmele yakın bir alet. Ses kalitesi klasik cowon zaten.Pili inanılmaz uzun gidiyor, 2700 mahlık pillerle 50 saati bile geçersin.

• quote:

Alıntıları Göster
    Merhaba, ben 1 aydır g3 kullanıyorum 1gb'lık. Merak ettiğiniz bir soru varsa cevaplandırabilirim...
    Genel olarak cidden çok güzel bir mp3 çalar,biraz pahalı ama değer...
    quote:

bu ürünü bana satmak isteyen tükkan creative ve i pod dan cok daha ii we farklı bass we ses sistemleri kullandıgını soyledi mp3 çalar iiçin.

Evet daha farklı sistemler kullanıyor. mach3bass ve bbe var en önemlilerinden.. Ses kalitesi çok güzel ve baslar çok harika.Normal bir kulaklıkla bile hissedilir şekilde çok şiddetli bas veriyor alet. Beraberinde gelen kulaklıklar bir yerden sonra basları kaldırmıyor zaten..

Bunlar dışında birkaç tane daha efekt var: 3dsurround,mp3enchance gibi...

Ekolayzırlarla birlikte çok çeşitli sesler elde edilebiliyor..

Bir de eğlencelik olarak koymuşlar herhalde şarkıları hızlandırıp yavaşlatabiliyorsunuz.

Bir de lyric gösterme özelliği de var.

Bunun dışında dinamik playlist ve bookmark özelliği çok büyük artı.
    Dinamik playlist ile şarkı dinlerken bir yandan istediğiniz şarkıları playliste sıralayıp çıkarabiliyorunuz.
    Bookmark'ta ise şarkının istediğiniz yerini işaretliyorsunuz ve bookmarka ekliyor. Daha sonra istediğiniz zaman o bookmarktan kaldığınız yeri seçip şarkıya kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Bu özellik uzun kayıtları falan dinlerken kaldığınız yeri işaretlemek için çok uygun.

Ayrıca alarmı da var, otomatik kapanma ve zamanlı kapanma modu da var.

Bir adet kalem pille çalışıyor. Tam olarak test etmedim pil ömrünü ama 2500'lük şarjlı pille 30-35 saat gidiyo gibi. Sitesinde 50 saat diyor ama yalanmış o kadar gitmiyormuş. Forumlarda okuduğum kadarıyla 40 saat falan götürenler olmuş ama 50 olmuyormuş kesinlikle... Sadece bi kere açıp hiç dokunamadan bırakıp sesini de kısarsanız gider 50 saat.. Ben biraz kurcalalayarak dinliyorum o yüzden, normal bir kullanımda 40 saat gider...

Radyosu normal ne çok iyi ne çok kötü. Ses kaydı var hem radyodan hem mikrofondan gayet yeterli..

Line-in girişi var...

Bulabildiğim bir eksiği menü hızının iriverlara göre birazcık daha ağır olması.
    Bir başka kötü yanı(kişiye göre değişir): Bilgisayardan attığınız .m3u uzantılı playlistleri çalmıyor.
    Başka bir eksik: Fade-in yok...

Şimdilik aklıma bunlar geldi merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apex -- 30 Kasım 2006; 20:37:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz196

G3 te flac desteği var, çıkış gücü u3 e göre düşük evet,13+13 şeklinde ama zaten piyasadaki cowon dışı playerlar arasında bakarsan düşük değil.Cowon aşmış biraz çıkış olayını. 1-2 güne inceleyeceğim alet ama kısaca söylemek gerekirse, eğer pilli birşey bakılıyorsa ki benim alma nedenim bu yoksa u3 alacaktım, her bakımdan mükemmele yakın bir alet. Ses kalitesi klasik cowon zaten.Pili inanılmaz uzun gidiyor, 2700 mahlık pillerle 50 saati bile geçersin.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz196

hocam emin misin flac konusunda? sitesinde göremedim ben.. bu arada 13mw çıkış piyasadaki diğer player'larla karşılaştırınca düşük bir değer değil kesinlikle..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz196

hocam emin misin flac konusunda? sitesinde göremedim ben.. bu arada 13mw çıkış piyasadaki diğer player'larla karşılaştırınca düşük bir değer değil kesinlikle..

Alıntıları Göster
    *pekı urunun kutusundan neler çıkıo tam olarak!
    * mp3 yüklerken cihaza, usb ara kablo kullanıoz di mı?
    *mp3 çaların kullandıgı bı yazılım war mı bu yazılımı kurmak ya da upgreda gibi özellikleri warmı?

mesala bende creative nomad 2 war ürünün programını kullanmak bi dert; bazen usb yı gormuo bazen program çalışmıo service pack 2 istio ne biliym bunun gibi daha biçok abuk sabuk şeyler gelıodu başıma!

oyuzden mp3 çaların kullandııgı programların rahatlığı da onemlı

• quote:

*pekı urunun kutusundan neler çıkıo tam olarak!
    * mp3 yüklerken cihaza, usb ara kablo kullanıoz di mı?
    *mp3 çaların kullandıgı bı yazılım war mı bu yazılımı kurmak ya da upgreda gibi özellikleri warmı?

mesala bende creative nomad 2 war ürünün programını kullanmak bi dert; bazen usb yı gormuo bazen program çalışmıo service pack 2 istio ne biliym bunun gibi daha biçok abuk sabuk şeyler gelıodu başıma!

oyuzden mp3 çaların kullandııgı programların rahatlığı da onemlı

Alıntıları Göster
    Programı var ama kullanmak zorunda değilsin...
    Usb ara kabloyla usb ye takınca direk bilgisayar harici disk olarak görüyor zaten. Sonra sürükle bırak istediğin gibi şarkıları atabilirsin..
    Programı kullanarak da şarkı atılabiliyor.

Programı(programın adı jetshell) kullanmak zorunda olduğun durumlar ise şunlar:
    -firmware güncellerken
    -açılış animasyonunu değiştirmek için

Ayrıca şarkılara şarkı sözü eklemek için sitesinden bir program da var.

Kendi animasyonlarını yapman için de bir program geliyor.

Bu program dışında cd'de ayrıca jetaudio programı çıkıyor. Winamp gibi bir program. Şarkı çalmak,dönüştürmek falan için...

Bunlar dışında kutudan çıkanlar:
    -kullanım kılavuzu
    -yukarıdaki programların bulunduğu cd
    -boyun askısı
    -şeffaf kılıf
    -usb kablosu
    -line-in kablosu
    -pil
    -ekranı çizilmesin diye yapıştırılabilecek 2 tane şeffaf jelatin
    -beyaz kulaklık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apex -- 30 Kasım 2006; 21:07:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: apex

Programı var ama kullanmak zorunda değilsin...
    Usb ara kabloyla usb ye takınca direk bilgisayar harici disk olarak görüyor zaten. Sonra sürükle bırak istediğin gibi şarkıları atabilirsin..
    Programı kullanarak da şarkı atılabiliyor.

Programı(programın adı jetshell) kullanmak zorunda olduğun durumlar ise şunlar:
    -firmware güncellerken
    -açılış animasyonunu değiştirmek için

Ayrıca şarkılara şarkı sözü eklemek için sitesinden bir program da var.

Kendi animasyonlarını yapman için de bir program geliyor.

Bu program dışında cd'de ayrıca jetaudio programı çıkıyor. Winamp gibi bir program. Şarkı çalmak,dönüştürmek falan için...

Bunlar dışında kutudan çıkanlar:
    -kullanım kılavuzu
    -yukarıdaki programların bulunduğu cd
    -boyun askısı
    -şeffaf kılıf
    -usb kablosu
    -line-in kablosu
    -pil
    -ekranı çizilmesin diye yapıştırılabilecek 2 tane şeffaf jelatin
    -beyaz kulaklık

Alıntıları Göster
    ilgin ve bilgin için teşekkur ederım cumartesı gıdıp du cıhazı alıcam! bu cihacı kaç ytl ye aldın ogrenebilr mıyım! burda 270 yl dıolar

• quote:

ilgin ve bilgin için teşekkur ederım cumartesı gıdıp du cıhazı alıcam! bu cihacı kaç ytl ye aldın ogrenebilr mıyım! burda 270 yl dıolar

Alıntıları Göster
    Rica ederim, ben 289 ytl'ye d&r'dan almıştım... Kazık aldım ama olsun :)

Bu arada ufak bi kötü yanını daha söyliyim unutmuşum:
    Sadece şarkı geçişlerinde çok hafif krik diye bi ses geliyo kulaklıktan, ama çok az geliyo(çok derinden kısık bi ses) baya bi dikkat etmen lazım farketmek için..

Sonuç olarak kesinlikle pişman olmazsın,özellikler,ses muhteşem...

• quote:

Rica ederim, ben 289 ytl'ye d&r'dan almıştım... Kazık aldım ama olsun :)

Bu arada ufak bi kötü yanını daha söyliyim unutmuşum:
    Sadece şarkı geçişlerinde çok hafif krik diye bi ses geliyo kulaklıktan, ama çok az geliyo(çok derinden kısık bi ses) baya bi dikkat etmen lazım farketmek için..

Sonuç olarak kesinlikle pişman olmazsın,özellikler,ses muhteşem...

Alıntıları Göster
    apex sana cok teşekkur ederım allah senden razı olsun ne istegin warsa wersın!
    aklımdakı tum soruları sildin!
    gaziantepde yaşadıgım için burda herşeyın taklidini weya fasonunu yapıolar, cowon'u kawai ya da sunny gibi felan danndik bi marka zannetmiştim.(annycan burdakı satıcılara guwen olmuo)
    ama sayende we dier arkadaşlar sayesınde ne kadar ii ürün oldugnu annadım! cumartesi alınca da ürünü bizzat kendım denıycem. deneyımlerımı foruma yazarım artık
    saygılar mulatta

• quote:

apex sana cok teşekkur ederım allah senden razı olsun ne istegin warsa wersın!
    aklımdakı tum soruları sildin!
    gaziantepde yaşadıgım için burda herşeyın taklidini weya fasonunu yapıolar, cowon'u kawai ya da sunny gibi felan danndik bi marka zannetmiştim.(annycan burdakı satıcılara guwen olmuo)
    ama sayende we dier arkadaşlar sayesınde ne kadar ii ürün oldugnu annadım! cumartesi alınca da ürünü bizzat kendım denıycem. deneyımlerımı foruma yazarım artık
    saygılar mulatta

Alıntıları Göster
    Tekrar rica ederim,şimdiden hayırlı olsun :)

Valla bende bilmiyodum cowon'u baya bi araştırdım da aldım...
    Zaten ünlüymüş baya yurtdışında falan, bize yeni geldi...

Başka sorun olursa cevaplarım...

görüşmek üzere...

• quote:

Tekrar rica ederim,şimdiden hayırlı olsun :)

Valla bende bilmiyodum cowon'u baya bi araştırdım da aldım...
    Zaten ünlüymüş baya yurtdışında falan, bize yeni geldi...

Başka sorun olursa cevaplarım...

görüşmek üzere...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu ürünün siparişini werdim! we 265 ytl'ye almış bulunmaktayım! cihaz elime geçmedi ama önümüzdeki perşmebe elime gecince buraya da nası bi cihaz oldugnu yazcam hemen! cok merak edıom sabırsızlıktan cat cat cat cat catlıom:D

• quote:

arkadaşlar bu ürünün siparişini werdim! we 265 ytl'ye almış bulunmaktayım! cihaz elime geçmedi ama önümüzdeki perşmebe elime gecince buraya da nası bi cihaz oldugnu yazcam hemen! cok merak edıom sabırsızlıktan cat cat cat cat catlıom:D

Alıntıları Göster
    COWON G3 VE U2 MODELLERİNDE FLAC DESTEĞİ YOKKKK

Türkiye'deki bütün sitelerde var diye görünüyor fakat yok... ŞİMDİ SİZE YAŞADIKLARIMI ANLATAYIM ARKADAŞLAR...

Yaklaşık 3 hafta kadar önce bu mp3 playerı d&r'dan(online) peşin olarak 354.53 ytl'ye satın aldım...
    Özellikle flac ve pil ömrü cazip gelmiştii...

Fakat kullanmaya başladıktan sonra her şey gayet güzel giderken bir de flac formatında mp3 atayım dedim...
    taktım orjinal cd'mii flac olarak ripledim.. 12 şarkı yaklşık olarak 350mb tuttu.. mp3 playera attım.. Malesef çalmadı...

TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜNÜN SİTESİNDE BİLE (www.panatel.com.tr ve servisi olanwww.servisim.com.tr )
    FLAC desteği vardır diyor....Hatta elimdeki cowon broşüründe flac var gösteriyor...
    Daha sonra cowon.com sitesinde araştırma yapınca u2 ve g3 modellerinin flac desteklemediğini gördüm

Bu durumu önce panatel'e bildirdim... Bir kaç defa mailleştikten sonra beni aradılar.. Durumu bir kez daha anlattım.. Eğer değişiklik olursa üzerine para verip U3 alabilir miyim diye sordugumda..Bu durumda distribütör firma oldukları için satın olmuş oldugum yer olan D&R ile görüşmemi söylediler. D&R'a mail attım..
    Durumu panatel firmasınıdan elif hanıma görüştüğümü söyledim.. Onlar da biz de panatel ile görüşelim size tekrar dönelim dediler... Daha sonra yapılan konuşmamızda.. Ürünü geri yollayın hesabınıza parayı havale edelim.İsterseniz daha sonra U3 modelini alabilirsiniz dediler.... Fakat ürünü 1 hafta kullandım ve içindeki pilini nerdeyse bitirdim dedim... Ürünü kullanmadan flac destekleyip desteklemediğini bilemezdim dedim..Daha sonra söz verdik bi kere tamam sorun olmaz dediler...Ben de ürünü yolladım...
    Ama allah için çok temiz ürün kullanmıstım.. Kendi usb kablosunu bile kullanmadım.Canon usb kablomu kullandım.Zaten cx300 kulaklıkgım vardı onu taktım.Ama şunu belirtiyim.. ipod creative ve cowon'un üzerinde gelen kulaklıkları kıyaslarsanız en kötüsü cowon'da diyebilirim..

1 hafta boyunca ürünün ses kalitesinden memnundum... İçinden çıkan kore malı pili epey bi götürdü..
    Yanına mutlaka bir tane kulaklık alınmalı...

Ürünü yollarken faturayı koymadım.nasılsa onlarda da bir nüsha vardır diye,fakat faturayı da istediler.Onu da pazartesi yollayıp paranın hesabıma yatırılmasını bekliyorum...

Ondan sonra büyük ihtimal peşin 435 ytl verip u3 alıcam... Ya da aaa pille çalışan ses çıkışı 30+30 olan flash bellekli 2gb model bir mp3 player İCAT EDİLDİĞİNDE ONU ALICAM....

BU ARADA U3'ÜN 4GB MODELİ DE ÇIKMIŞŞŞ

• quote:

Orijinalden alıntı: Pascal.Nouma

COWON G3 VE U2 MODELLERİNDE FLAC DESTEĞİ YOKKKK

Türkiye'deki bütün sitelerde var diye görünüyor fakat yok... ŞİMDİ SİZE YAŞADIKLARIMI ANLATAYIM ARKADAŞLAR...

Yaklaşık 3 hafta kadar önce bu mp3 playerı d&r'dan(online) peşin olarak 354.53 ytl'ye satın aldım...
    Özellikle flac ve pil ömrü cazip gelmiştii...

Fakat kullanmaya başladıktan sonra her şey gayet güzel giderken bir de flac formatında mp3 atayım dedim...
    taktım orjinal cd'mii flac olarak ripledim.. 12 şarkı yaklşık olarak 350mb tuttu.. mp3 playera attım.. Malesef çalmadı...

TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜNÜN SİTESİNDE BİLE (www.panatel.com.tr ve servisi olanwww.servisim.com.tr )
    FLAC desteği vardır diyor....Hatta elimdeki cowon broşüründe flac var gösteriyor...
    Daha sonra cowon.com sitesinde araştırma yapınca u2 ve g3 modellerinin flac desteklemediğini gördüm

Bu durumu önce panatel'e bildirdim... Bir kaç defa mailleştikten sonra beni aradılar.. Durumu bir kez daha anlattım.. Eğer değişiklik olursa üzerine para verip U3 alabilir miyim diye sordugumda..Bu durumda distribütör firma oldukları için satın olmuş oldugum yer olan D&R ile görüşmemi söylediler. D&R'a mail attım..
    Durumu panatel firmasınıdan elif hanıma görüştüğümü söyledim.. Onlar da biz de panatel ile görüşelim size tekrar dönelim dediler... Daha sonra yapılan konuşmamızda.. Ürünü geri yollayın hesabınıza parayı havale edelim.İsterseniz daha sonra U3 modelini alabilirsiniz dediler.... Fakat ürünü 1 hafta kullandım ve içindeki pilini nerdeyse bitirdim dedim... Ürünü kullanmadan flac destekleyip desteklemediğini bilemezdim dedim..Daha sonra söz verdik bi kere tamam sorun olmaz dediler...Ben de ürünü yolladım...
    Ama allah için çok temiz ürün kullanmıstım.. Kendi usb kablosunu bile kullanmadım.Canon usb kablomu kullandım.Zaten cx300 kulaklıkgım vardı onu taktım.Ama şunu belirtiyim.. ipod creative ve cowon'un üzerinde gelen kulaklıkları kıyaslarsanız en kötüsü cowon'da diyebilirim..

1 hafta boyunca ürünün ses kalitesinden memnundum... İçinden çıkan kore malı pili epey bi götürdü..
    Yanına mutlaka bir tane kulaklık alınmalı...

Ürünü yollarken faturayı koymadım.nasılsa onlarda da bir nüsha vardır diye,fakat faturayı da istediler.Onu da pazartesi yollayıp paranın hesabıma yatırılmasını bekliyorum...

Ondan sonra büyük ihtimal peşin 435 ytl verip u3 alıcam... Ya da aaa pille çalışan ses çıkışı 30+30 olan flash bellekli 2gb model bir mp3 player İCAT EDİLDİĞİNDE ONU ALICAM....

BU ARADA U3'ÜN 4GB MODELİ DE ÇIKMIŞŞŞ

Alıntıları Göster
    @biscuit

bi ara ben de g3'ü gözüme kesitrmiştim.. ama flac desteğinin olmayışı ve çıkış gücünün diğer cowonlara düşük olması bendeki albenisini yitirdi cihazın.. neyse, kazasız belasız istediğin cihazı al da, gerisi önemli değil..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.