Şimdi Ara

# Cowon iAudio F2 İncelemesi # (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.027
Cevap
0
Favori
88.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ereyon.com son derce güvenilir ve hesaplı bir sitedir...sattığı cowonlar panatel garantili
  • evet siparişimi istanbula olması gerekirken yanlışlıkla kocaeline göndermişler. ama sanırım ben yanlış yazdım işyeri adresimle yarı karışık yazmış olabilirm. birde adamlar adresime ulaşmayınca sabah beni aradılar bende madem kocaeline gelmişken bir daha istanbla gitmesin dedim . yarın elime geçeceğini söylediler. daha da sabırsızım şu anda. Allah sonumuzu hayr etsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dolu_serwer

hala ilk verilen kulaklığı kullanıyorum. 34 ten sora ses çöküyo. yakında cx-300 almayı planlıyorum.tech türk sen hangi kulaklığı kullanıyosun

Ben de arasıra kendi kulaklığıyla da dinliyorum mesela gürültüsüz bi ortamdaysam,ama tabiki ep-630 la dinlemek baya farklı bi kere bass ın gücü çok ön plana çıkıyor,cx300 de aynı sayılır iyi bi seçim olur bence.
  • evet arkadaşlar...çarşamba günü bi cowon f2 2gb aldım...içinden çıkan kulaklık tasarım olarak hoş olsa da seste bi o kadar kötüydü...ses konusunda tam anlamıyla hayal kırıklığına uğradım cowonda...tabi orijinal kulaklığıyla çok ta performans beklemiyordum ama yani vasat ın altında bir ses veriyordu...sizce bu kulaklıktan mı kaynaklanıyor yoksa cihazdan mı? cx300 alsam seste muhteşem bi değişiklik olurmu??yoksa 2 gün daha koşulsuz iade şansım var ses çokta değişmeyecekse iade edeyim yani...d2 u3 f2 cihazlarından birine sahip arkadaşlardan acil yardım istiyorum...çok acil lütfen cevaplayın.......
  • quote:

Orjinalden alıntı: dolu_serwer

hala ilk verilen kulaklığı kullanıyorum. 34 ten sora ses çöküyo. yakında cx-300 almayı planlıyorum.tech türk sen hangi kulaklığı kullanıyosun

Shure E4c

Eğer kulaklık için bütçen IE4'e yeterse, CX300'ten vazgeçmeni öneririm.

quote:

Orjinalden alıntı: alonso47

evet arkadaşlar...çarşamba günü bi cowon f2 2gb aldım...içinden çıkan kulaklık tasarım olarak hoş olsa da seste bi o kadar kötüydü...ses konusunda tam anlamıyla hayal kırıklığına uğradım cowonda...tabi orijinal kulaklığıyla çok ta performans beklemiyordum ama yani vasat ın altında bir ses veriyordu...sizce bu kulaklıktan mı kaynaklanıyor yoksa cihazdan mı? cx300 alsam seste muhteşem bi değişiklik olurmu??yoksa 2 gün daha koşulsuz iade şansım var ses çokta değişmeyecekse iade edeyim yani...d2 u3 f2 cihazlarından birine sahip arkadaşlardan acil yardım istiyorum...çok acil lütfen cevaplayın.......

iAUDIO kulaklıkların ses kalitesi, COWON cihazlarlarının ses kaliteleri ile ters orantılı ne yazık ki. Herkesin söylediği gibi CX300 alırsanız, aradaki farkı göreceksinizdir ama IE4 gibi biraz daha kaliteli bir kulaklık alırsanız kaliteyi görürüsünüz. F2 gibi bir cihaza CX300 yerine, IE4 kulaklık daha uygun olur.

• teşekkür ederim @tech türk cevabın için....bi' de başka birşey sorabilir miyim size...şimdi benim f2 nin üzerindeki cowon,kulaklık line-in işareti ve arkadaki yazılar böyle hiç belli değil...yazı da bi bozukluk yok ama koyu değil yani rengi,belli belirsiz...sizde de öyle mi yoksa bana bu YALÇINLAR bi yamuk mu yaptı...çünkü resimlerde cowon yazısı baya iyi görünüyor..sizinki nasıl..........bu arada kulaklığın dehşetmiş e4c ha vay be e5c de alırsın inşallah..
  • O yazılar, tüm F2'lerde soluk. Fotoğraflar stüdyolarda çekildiği ve de bilgisayarda düzenlendiği için gerçeklikten biraz uzak görüntü oluşabiliyor. Yazılar gün ışığında biraz daha belirgin hale geiyor ama yazılarda çıkma gibi bir sorun yaşamadım ve başkasının başına geldiğini duymadım. (Sadece cihazın arkasında seri no etiketi sıcaktan dolayı söküldü ) Yani, içiniz rahat olsun, Yalçınlar 'yamuk' yapmamıştır. (Yani; umarım )

Kulaklık da yaklaşık bir hafta kadar önce elime geçti. Bir inceleme yazısı yazmayı düşünüyorum. Çünkü; forumda E4c ile ilgili ayrıntılı bir bilgi yok. Ama canım pek de yazmak istemiyor, açıkçası üşeniyorum.

• tech_türk yazılar çıkmış yada yıpranmış değil ama belli belirsiz yani soluk.sen hepsinde öyle diyosun dimi?o seri no şesini? de ben aleti elime alır almaz sökmüştüm...sen o e4c leri bana yolla ben yazarım incelemeyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alonso47 -- 27 Temmuz 2007; 22:24:32 >
  • Evet, dediğim gibi, o yazılar tüm F2'larda soluk. (Diğer COWON'larda da soluk aslında...)
  • - FIRMWARE NASIL GÜNCELENİR -

1. Önceliklehttp://www.cowonglobal.com/download/Firmware/cowonF2/F2_FW_1.14.zip adresinden F2 için kodlanmış en son kararlı firmware sürümünü indirmekle işe başlayacağız.

2. Dosya inereken, cihazın menüsünden 'Settings > General > USB Connection' seçeneğini 'UMS', 'File Browser' seçeneğini de 'File' konumuna getirmeliyiz.

3. Bu ayarı yaptıktan sonra DAP (Dijital Audio Player (Sayısal Ses Oyanıtıcı))''mizi veri kablosuyla bilgisayara bağlayarak hafızasındaki tüm veriyi bilgisayarımıza yedeklemeliyiz.
    * Firmware güncelleme işleminin daha sağlıklı olması için ilaveten cihazın belleğini biçimlendirmenizi öneririm.

4. Son olarak da indirdiğimiz 'zip' arşivinin içindeki dosyaları herhangi bir dizine çıkartacağız.

5. Arşivden çıkarttığımız dosyalardan (cwusbif.dll , data1.dat , data2.dat , data3.dat , f2_fwup.exe) 'f2_fwup.exe' isimli dosyayı çift tıklayarak açıyoruz.

6. Ekrana gelen program penceresinin alt kısmında bulunan 'Start' butonuna basarak firmware güncelleme için gerekli dosyaları, cihazın belleğine kopyalama işlemi başlatıyoruz.

7. Biraz sonra ekrana gelecek, resimde de gözüken iletiyi aldıktan sonra cihazı bilgisayardan güvenli şekilde kaldırıp veri kablosunu USB'den çekiyoruz.

8. Bilgisayara takılı konumda olmayan cihazımızı güç düğmesinden açıyoruz ve firmware güncelleme işlemininin başlamasını sağlıyoruz.

9. Firmware güncelleme işi bittikten sonra cihaz kendiliğinden kapanacak ve tekrar açtığımızda bize "Hangi ülkede yaşıyorsunuz?" sorusunu soracak. Bir tane seçeneği seçtikten sonra cihaz 1.14 firmware sürümü ile kullanıma hazır hale gelecektir.

10. Bu işlemleri bitirdikten sonra bilgisayarımıza yedeklediğimiz dosyaları cihazın belleğine kopyalayabilirisiniz.

**Bu işlemleri yaptıktan sonra cihazınız açılmaz, kilitlenir veya herhangi bir sorun çıkartırsa; Donanım Haber, COWON CO. ve Tech. Türk (yani ben) herhangi bir sorumluluk kabul etmeyecektir. Fakat kullandığınız ürünü Türkiye'den fatura aldıysanız Panatel'e başvurabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 30 Temmuz 2007; 7:36:59 >

• arkadaşlar bi cx300 aldım...ama mesela şarkı çalmazken kulaklıkta bi dip ses bi fısıltı var.şu anda içindeki mp3ler pek kaliteli değil ama bu mp3leri çalmazken de oluyor...acaba cx300 de filan mı sorun var...
  • arkadaşlar ben de aldım bu aletten.Alet demek haksızlık aslında bu başka bişey yaw:)ölee nette videolarda flan göründüğünden çok daha küçükmüş.tek sorun şu kulaklıkları.bi ara güzl bi kulaklık aldımmı tamm olar...
  • saol dostum bilgiler için
  • oncelıkle merhaba bende yeni f2 sahibiyim benım sorunum şu. dpl olayında kullanma klavuzunda dpl ye şarkı ekleme konusunu anladım işte sanal bir klasormus falan da filan vs.. benım sorunum dpl ye parça eklıyorum ama klavuzda gordugum dynamic play list menusu'nu f2 menusunde goremıyorum.klavuza gore dynamic play list F2'nin ana klasorunde goremıyormsz. bunu bırı bana acıklayabılır mı? yanı o listeyı nasıl gorebılecegım? birde dpl nın gercekte kullanma amacını yazarsanız sevınırım..
    bir sorumda radyo hakkında frekanslar sizde 0,1 olarak mı degısıyo yoksa 0,5 olarak mı degısıyo?
    klavuzda 0,1 deyıp bende 0,5 olarak degısıyor da .
    şimdiden gelecek cvplar ıcın tesekkur edıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alonso47

arkadaşlar bi cx300 aldım...ama mesela şarkı çalmazken kulaklıkta bi dip ses bi fısıltı var.şu anda içindeki mp3ler pek kaliteli değil ama bu mp3leri çalmazken de oluyor...acaba cx300 de filan mı sorun var...

Kulaklıklığı sıkça çıkartıp takıyorsan bazen yerine tam oturmama durumu olabiliyor. Bu da dip ses duyulmasına yol açıyor. Kulaklığı yerinde, kendi etrafında sağ-sol birkaç kere çevirisen düzelebilir.

Sorun bundan değilse, kulaklıkltan olabilir. Alt seviye kulaklıklarda sip ses oranı yüksek olabiliyor. DAP'ne daha kaliteli bir kulaklık takarak sorunun kulaklıktan olup olamadığını deneyebilirsin.

Ayrıca sesi fazla açmamanı da öneririm. Çünkü her ses ile ilgili cihazda mutlaka ama mutlaka belirli bir düzeyde dip ses vardır. Bu da genelde kaliteyle ters orantılıdr.

• @grhn_78

Hayırlı olsun. En kısa zamanda iyi bir kulaklık almanı öneririm ve istersen equalizer ayarlarımı verebilirim.

@DaBa

Rica ederim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: love this game

oncelıkle merhaba bende yeni f2 sahibiyim benım sorunum şu. dpl olayında kullanma klavuzunda dpl ye şarkı ekleme konusunu anladım işte sanal bir klasormus falan da filan vs.. benım sorunum dpl ye parça eklıyorum ama klavuzda gordugum dynamic play list menusu'nu f2 menusunde goremıyorum.klavuza gore dynamic play list F2'nin ana klasorunde goremıyormsz. bunu bırı bana acıklayabılır mı? yanı o listeyı nasıl gorebılecegım? birde dpl nın gercekte kullanma amacını yazarsanız sevınırım..
    bir sorumda radyo hakkında frekanslar sizde 0,1 olarak mı degısıyo yoksa 0,5 olarak mı degısıyo?
    klavuzda 0,1 deyıp bende 0,5 olarak degısıyor da .
    şimdiden gelecek cvplar ıcın tesekkur edıyorum.

DPL klasörü, F2'un kök dizininde yer alır. Bu klasöre ulaşmak için, şarkı çalarken veya çalmazken ama music konumundayken, " OK " tuşunda basın ve klasör görünümüne geçiş yapın, " Bookmarks, Dynamic Play List, MUSIC, PICTURE, RECORD ..." klasörlerini görene kadar " < " (sol ok) tuşuna basın, aşağı-yukarı ok tuşlarıyla da "Dynamic Play List" klasörünün üzerine gelin ve OK tuşuyla klasöre giriş yapın. Pop-up tuşuna bastıktan sonra karşınıza " Play, Remove, Remove All " seçenekleri çıkacaktır. Bundan sonra DPL'inizi isteğinize göre düzenleyebilirsiniz.

Umarım açıklayıcı olmuşumdur.

• ereyon dan aldığım F2 Gb lık cowon um bugun geldi. Ilk işim Fw update yapmak oldu. Herhangi bir sorun ile karşılaşmadan problemsiz tech_türk ün anlattığı şekilde fw update ettim.

tech_türk anlatımın için teşekkürler.

Bugun bide Cx300 siparişi verdim. Sony W700i telefon ve onun megabass ından sonra daha cowona alışamadım bakalım cx300 den sonra neler değişecek farkı yazarım.

• @Xbox360

Eğer bütçen imkan veriyorsa CX300'den daha üst seviye bir kulaklığa bakmanı öneririm. COWON'a CX300 biraz zor dayanıyor ve diğer kulaklıklarla kıyaslayınca da zayıf kalıyor. Mesela biraz daha para verip IE4 alabilirsin.
  • Yeni F2 almış olan arkadaşlar için kullandığım equalizer ayarlarını yine veriyorum. Eğer sizler de isterseniz, burda eq ayarlarınızı paylaşabilirsiniz.

Kulaklığım: Shure E4c

EQ: 4-2-0-4-4 (Sırasıyla)
    BBE: 2
    Mach3Bass: 4
    MP Enchance: Pasif
    3D Surround: 0

Ek olarak: Metal ağırlıklı, rock, clasik ve senfonik müzik dinlerim, bazen de TSM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 6 Ağustos 2007; 11:45:32 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.