Şimdi Ara

Cowon J3 vs.Sandisk Sansa Clip+

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu ikisi arasında kaldım. Her zamanki gibi soluğu DH'de aldım :)

Benim en büyük önceliğim ses kalitesi. İki ürün arasında büyük fiyat farkı var.

Sadece ses kalitesini göz önünde bulundurursanız çok daha fazla para ödeyerek J3'ü tercih etmek doğru mudur?

Bir diğer sorum; hem J3 için hem Sansa için kulak içi ve kafa üstü kulaklık tavsiyeleriniz nelerdir? Cihaza o kadar para verdikten sonra iyi verim almak için doğru kulaklığı seçmek lazım diye düşünüyorum.

Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler

• sansa'da flat ses vardır belki hoşuna gitmeyebilir.

cowon j3'te eq seçeneği ve ayarları daha fazla olduğundan J3'te sandisk'ten daha iyi bir ses alabilirsin.

kulaklık olarak ne tür müzik dinlediğini ya da bir kulaklıktan beklentilerini yazarsan daha da yardımcı olabiliriz..

ama kulakiçi olarak phonak pfe+fiio e5 kombinasyonunu öneririm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siyah Nur -- 22 Aralık 2010; 15:09:54 >
  • Hocam öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.

Şöyle söyleyeyim, kulağım iyidir diyebilirim ama teknik terimler ve ayrıntılar konusunda sıfırım Onun için beklentilerimi tam olarak ifade etmem biraz zor diyebilirim.

Ama en çok önem verdiğim özellikler bass ve vokal netliği diyebilirim.

Müzik türü olarak da şunu söyleyebilirim ki çok sıkı bir Michael Jackson dinleyicisiyim. Şarkılarında çok fazla detaylar gizli, ancak ve ancak iyi bir ekipmanın bu işin üstesinden gelebileceğini düşünüyorum. Ama biliyorsunuz üstadın şarkılarında öncelik sırası eşit gibi. Hem vokaller, hem basslar, hem ritimler, zaman zaman tizler çok çok önemli. Bunun dışında oldukça fazla Türk Sanat Müziği dinliyorum, ama siz tavsiyesilerinizi Michael Jackson'ın müziğini göz önünde bulundurarak yaparsanız daha iyi olur.

Yani şarkıların en ince detayına inebilmek, şarkıları adeta yaşayabilmek için iyi bir kulaklıkka birlikte paraya kıyıp Cowon J3 almam doğru mu? Yoksa Sansa da işimi görür mü?

Bir de kulaklıklar hakkında bir sorum daha olacak. Bu cihazlarda illa ki kulak içi kulaklık mı kullanmak gerekir? Şimdilik bütçem müsait değil ama ileride örnek olarak Sennheiser HD 650 alsam bu cihazlarda kullanabilir miyim? Verim kaybı olur mu? Kısacası gereksiz bir yatırım mı olur?

Çok soru sordum kusura bakmayın

Tekrardan teşekkürler...

• Bass önceliği istiyorsan Ath'nin Cks serisi en uygunu olur...Michael Jackson'ın Billiejean ve Beat İt şarkılarından başka şarkılarını dinlemişliğim yok bu şarkıları Ath-Cks70 ile dinlediğimde(kaynak olarak spinn vardı) kulaklıktan çok iyi performans almıştım tüm ayrıntıları yakalayabiliyordum...Bana sorarsanız Ath'nin Cks serisine yönelin kulaklık olarak...(Kulaklık bölümünde soru sor-cevap bul kısmında kulaklık konusunda bende daha ehil kişiler var...Kulaklık konusunu onlara sorarsanız benden daha iyi cevap verebilirler...)

Kulaküstü kulaklıklarda sahne iem'lere oranla daha iyi ancak onlarında taşıma sorunu var malum
    HD605 gibi bir kulaklık kullancaksanız eğer kulaklık amfi'si kullanmadan ses alabilceğinizi sanmıyorum...İyi bir amfi şart...Ama kafaüstü kulaklık ile söylediğiniz müzik tarzından iem'e göre daha iyi bir ses alırsınız(tabi bunu iyi bir kulaklık alcağınızı farzederek söylüyorum)

Ve dinlediğiniz müziğe gidecek player bence İriver Spinn...J3'e o kadar para vermeyin derim ben...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.