Şimdi Ara

cowon S9 incelemesi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
979
Cevap
1
Favori
92.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: fyilmaz

Cevap için teşekkürler ekranın kalitesini ve farkını gördüm bir sorum daha olacak O2 de beni en çok cezbeden şey videoları convert etmeden direk atıp izleyebilme olanağı acaba bu özellik s9 dada varmı yoksa s9 illa ki conver etmek gerekiyormu. Vereceğiniz cevaplara göre sipariş vereceğim, saygılar.
    Sonuç olarak siz hangisini tavsiye edersiniz o2 mi almalı s9 mu ???

Edit: Forumu biraz daha okuyunca birçok video formatını convert etmeden oynatabildiğini gördüm umarım video desteği devam eder bu durumda tercihim s9 a doğru kaymaya başladı, hatta şunu bile sorabilirim şimdiden titanium black mi yoksa chrome black mi ? Ne dersiniz ?
    quote:

Orjinalden alıntı: Q5

quote:

Arkadaşlar ben bu cowonlardan birini getirtmek üzereyim USA dan bir kç sorum olacak cowon O2 PMP ürünün inceledim fakat bu forumda pek göremedim onu şöyle bir özellği var video dosyalarını 1280x720 30fps ye kadar convert etmeden direk oynatabiliyor acaba böyle bir özellik bu s9 dada varmıdır yoksda illaki convert etmekti gerekiyor s9 da, yani ben film izlemek için alacağım ve her defasında convertle uğraşmak istemiyorum, birde bu amoled ekran olayın yeni öğrendim s9 da amoled ekran varmış bu ekranın avantajı nedir ve sırf bu ekran için s9 almak mı gerekyor onu bi sorayım dedim. Şimdi usa da jetmall sitesinde 16 gb s9 ile O2 ürünlerinin fiyatları aynı sayılır karar verirken yardımcı olursanız çok memnun olurum. Saygılar,

http://www.jetmall.net/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=479

http://www.jetmall.net/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=482

video hakkında 2.sayfada ki yazılarıma bak dostum.amoled ekranda elbette renkler daha canlı ayrıca güneş ışığında lcd gibi sönük kalmıyor.ekrana dikey yada yatay istediğin kadar açıyı kıs yinede görüntü net olarak görülebilir..

kısa bir video amoled ve lcd karşılaştırması hakkında...

http://www.youtube.com/watch?v=b64SKiLc80o

Herkezin bir zevki vardır dostum şahsen ben mat severim Titanium rengini daha hoş buluyorum.izleyeceğin filmler 2 gbdan büyükse cowon s9 alma dostum bunuda not olarak iliştiriyim neden dersen 2.sayfadaki yazılara tekrar bak kafanda soru kalmasın.ac3 lü sesli video yada convertsiz videolar 2 gbdan küçükse videoda sıkıntı yaşamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syesil -- 18 Haziran 2009; 10:11:57 >

• Teşekkürler cevap için artık bugün siparişi verebilirim o zmn 16 gb chrome s9 düşünüyorum ama son olarak yine söyleyim ki benim öncelikli amacım film izlemek bu ürünü sırf ekranından dolayı tercih ediyorum 3.3 inç olmasına rağmen, saygılar.
  • quote:

Teşekkürler cevap için artık bugün siparişi verebilirim o zmn 16 gb chrome s9 düşünüyorum ama son olarak yine söyleyim ki benim öncelikli amacım film izlemek bu ürünü sırf ekranından dolayı tercih ediyorum 3.3 inç olmasına rağmen, saygılar.

sen bilirsin dostum seçim senin.cowon s9da her video oynamaz bunu biliyorsunda alıyorsun değilmi?yanlış bir anlaşılma olmasın.cowon s9 un ilk önceliği müziktir.yada sana şunu sorayım film derken ne tür filmler izleyeceksin?divx lermi (700-800mb lık) dizilermi (350mblık) Brriplermi (2-3 gblık) BRrip 2 gb dan büyük oynatmaz bunuda not olarak tekrar söyliyim.geri kalanında sıkıntı yaşamazsın sıkıntın sadece hafızandır,çabuk dolabilir:)
  • Önceliğim film ve genelde int den indirdiğim 700 mb lk dvd rip, xvid ve aviler tabi bunların içinde 350 mb lik hdtv rip diziler de var. 2 gb tan film fazla yk bende ama bazı filmlerim BR rip ve onların bazısı 2gb tan büyük şimdi dediğin gibi yanşıl tercih yapmayalım, film için o2 alınması gerekiyorsa onu alalım. Saygılar, birde bu o2 de altyazı olayı nasıl s9 gibi font problemi varmı ondada ? S9 un işlemcisi o2 den iyimidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 18 Haziran 2009; 14:06:33 >
  • quote:

Önceliğim film ve genelde int den indirdiğim 700 mb lk dvd rip, xvid ve aviler tabi bunların içinde 350 mb lik hdtv rip diziler de var. 2 gb tan film fazla yk bende ama bazı filmlerim BR rip ve onların bazısı 2gb tan büyük şimdi dediğin gibi yanşıl tercih yapmayalım, film için o2 alınması gerekiyorsa onu alalım. Saygılar, birde bu o2 de altyazı olayı nasıl s9 gibi font problemi varmı ondada ? S9 un işlemcisi o2 den iyimidir.

evet o bazı dediğin videoları izleyemezsin sadece bunun dışında yazdıklarını izleyebilirsin.O2 de altyazı sorunu yoktur.Sub,Srt veya Smi formatındaki altyazıları rahatlıkla görür.O2 yi bilemicem çünkü hiç kullanmadım fakat Q5 kullandım onda butür problemler yoktu.Gerçi video bazlı oynatıcılarda bu tür sıkıntı pek olmaz diye düşünüyorum.yinede kullanan arkadaşlara danışmanın yararı olacaktır.işlemcisini ne yapacaksın anlamadım biri video tabanlı diğeri müzik?..seni ikiside tatmin edecektir,o2 nin hiç youtube da videolarını yada cowon s9 un videolarını izledinmi?tahmini bir karara varacaksındır.saygılar

• teşekkürler. biraz daha okuyum o zmn konuları. :) s9 da sadece ekranın amoled olması kafamı karıştırmıştı zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 18 Haziran 2009; 14:24:44 >
  • Arkadaşlar cuma itibariyle o2 modelinin siparişini verdim bi yakınım gelirken getirecek ürünü inşşallah bi problem olmaz. Yanında plastik kılıf ve lcd koruyucu hediyesi var ben birde tv out kablosu eklettim. Ürün gelince karşılaştırmaları yaparız artık.
  • COWON S9 Firmware V2.31 Beta çıktı en önemli özellikleri gapless muzik artık destekliyor

Change log :

- Added the typist feature that is a notepad with a keyboard. (p/s: max. 200 characters... lol, why so little?)

- Improved receiving quality, compatibility, and performance of Bluetooth.

- Support gapless playback in lossless music files (WAV, FLAC, APE, and LOSSLESS WMA) and OGG files.

- Support M3U.

- Support AVI files that are damaged.

- Fixed the error that frame color wasn’t changed in document mode.

- Fixed some minus operation error in calculator.

- Support Thai.

Support M3U :

- Functionality that recognizes M3U files that are created in PC.

- M3U folder will be created in 'playlist' from the top menu of browser when you copy .m3u files in
    COWON S9.

- COWON S9 recognizes up to 400 M3U files.

- COWON S9 recognizes up to 400 lists in M3U.

- ONLY support extended M3U

http://www.cowonglobal.com/download/Firmware/COWONS9/S9_2.31b.zip

• helsloot cahıllıgımızı bahısla ama bu gapless muzik ne demek acaba ?
  • Gapless demek şarkılar arasındaki sürenin olmaması sanki bütün şarkılar bir bütünmüş gibi çalmasıdır.
  • Arkadaşlar cowon s9 için wall charger arıyorum elektronikçilerde bulabilirim sanırım 5v veren bi charger lazım ;

cowon S9 incelemesi
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

Arkadaşlar cowon s9 için wall charger arıyorum elektronikçilerde bulabilirim sanırım 5v veren bi charger lazım ;

cowon S9 incelemesi

aklıma bimeks geliyor onlarda bu tür aletler bulunur bir tel. et sitesinede bir bak derim.
  • sadece film izlemek için kullanıcam S9 almama gerek varmı
    yoksa O2,Q5,A3 den hangisini almalıyım kafam çok karışık???
    converte ile uğraşmak istemiyorum tEk isteğim bu.izlicem filmlerin çoğuda 700MB Tr Dub divx en fazla 2GB kadar o da 1-2 tanedir. hangisini almalıyım
    teşekkür ederim
  • quote:

Arkadaşlar cuma itibariyle o2 modelinin siparişini verdim bi yakınım gelirken getirecek ürünü inşşallah bi problem olmaz. Yanında plastik kılıf ve lcd koruyucu hediyesi var ben birde tv out kablosu eklettim. Ürün gelince karşılaştırmaları yaparız artık.

dostum senin O2 geldimi nasıl memnunmusun bi inceleme gibi bir şeyler yapabilirmisin sitede hiç O2 incelemisi yok galiba
  • cowon s9,

- 1280X720 çözünürlüğün altındaki bütün çözünürlükleri destekliyor. fakat 1280X720 ve üstünü açmıyor. Direk sürükle-bırak ile hemen hemen herşeyi izleyebiliyorsunuz.

- Ekran çizilmez olduğu gerçekten doğru, 16M renk içeriğinin üzerine birde amoled olması diğer playerlara göre oldukça net ve canlı renkler sunmasına yarıyor. (piyasada 16M renkli alet bulmak çok zor gerek tel gereksede mp3 player olarak). 16M renke sahip creative x-fi ım vardı aradaki kaliteyi anlamam hiç zaman almadı amoled ekran ezer. Fakat 16M renk olması şartıyla ;)

- Kendim renklerde canlılık ve video kalitesi olarak tercih yaparak s9 u seçtim diğer cowon modelleri hem kaba hemde amoled ekran sahibi değiller. birde cowon s9 da kulağı daha hassas olanlar için bbe+ ses kalitesine sahip.

Kısaca cowon markası isimlerini hakeden ürünler piyasaya sürüyor. S9 modeli tam bir portatif mp3 player. Canınız sıkıldığı zaman yolda, sağda, solda hemen ekranda ufak tefek şeyleri izleyip resimlerinize bakabileceğiniz, yolda uyurken ekrana bakamayacağınız zamanlarda hayal dünyasında iken, en kalitesi sesi sunabilen (bbe+), anlık ihtiyaçlarınıza hemen karşılık verebilen kullanışlı (hesap makinesi, not defteri, kaliteli oyunlar, menülerde kolay dolaşım, resim çizebilme...vs), ihtiyaca göre kablosuz kulaklıklara takabilme, ses kaydetme ve radyo özelliği olması ayrıca radyçodan kayıt ve şarkı içinde beğendiğiniz kısmı sadece 1-2 tıklama ile devamlı yenileyerek dinleyebilme özellikleri gibi ufak görünen ama aslında işimize en çok yarayan bir çok özelliği bünyesinde barındırmaktadır. eğer bu kadar şeye rağmen hala almadıysanız yada başka modelleri düşünüyorsanız. sizin ihtiyacınız kesinlikle bu değil ;)

Diğer cowon modellerinde ise sizin bahsettiğiniz portatif media player o2 ler var birkere şunu iyi bilmeniz gerek. siz portatif mp3 playermı almak istiyorsunuz yoksa portatif media playermı ?. sizin için videomu, müzikmi yoksa net ..vs mi önemli öncelikle buna karar verdikten sonra alacak olduğunuz ürünü düşünmek ve bulmak hiç zor değil. Cowonun pmp modelleri media playerdır. Q modelleri ise portatif bilgisayardır. Mp3 player değildirler. Hepsinin uzmanlık alanı farklı. hepsi benzer özelliklere sahip ve temelleri aynı fakat dediğim gibi hepsinin uzmanlık alanı birbirinden farklı. sizin için hangisi önemliyse onu almanız sizin mutluluğunuz için en iyisi olacaktır.

Son olarak unutuyordum şunuda belirteyim cowon s9 un 2gb ın üzerindeki dosyaları açamamasının nedeni s9 un belleğinin fat32 formatında olmasından kaynaklanmaktadır. ntfs formatında olmuş olsaydı onlarıda izleyebilecektiniz. fat ve fat32 dosya formatları 2 gb ve üzerindeki dosyaları bünyesinde barındırmaz. yani bütün haldeki 2 gb ve üstündeki dosyaları fat ve fat32 dosya formatındaki disklere, belleklere, hddlere koyamazsınız. cowon s9 un dosya formatı fat32 dir, biçimlendirerek ntfs formatına değiştirmeye kalkmayın aleti çöpe koymak zorunda kalabilirsiniz =). ben denemedim şahsen o riskide göze alamam başka bir playera denemiştim çöpe çöpe gitmeden zor kurtardım tekrar fat32 ye çevirmiştim yoksa çalışmıyordu. bu alette kurtarabilirmiyim bilmiyorum. piyasada hdd özelliğinde olmayan bellek tarzı olan aletlerde de ne yazıkki ntfs formatı yok. keşke olsaymış bizde oyunları filmleri parçalamak zorunda kalmazdık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manyetooo -- 23 Temmuz 2009; 17:11:19 >

• Here's the firmware update a lot of people been waiting for.
    Note that it's 2nd Beta firmware.

- Support gapless playback in MP3 files.

- Improved DivX3 playback performance and hours of continuous playback.

- Fixed the error that audio synchronization was not working properly when some AVI 2.0 files are
    searched in 0 second.

- Fixed the error that some files display frame rate incorrectly.

- Fixed the error that audio plays faster than video in some video files.

- Fixed date created of DMB, DAB, and recording files.

Gapless playback in MP3 files.
    1. MP3 Gapless playback is the uninterrupted playback of consecutive audio tracks without intervening
    silence sections in front and end of files that are created while compressing mp3 files.

2. COWON S9 supports gapless playback in MP3 files that are converted by LAME MP3 encoder such as
    type of plugins.

3. Gapless playback won't be supported, if original audio file contains silence part in front and end before
    converting MP3 files.

download :http://www.cowonglobal.com/download/.../S9_2.31b2.zip

page :http://www.cowonglobal.com/zeroboard...&bmenu=support

• merhabalar arkadaşlar merak ettiğim birşey var. torrentlerde flac lossless diye geçen 1000 kbs kalitede ses dosyaları var acaba bunlarıda çalıyormu?
  • @manyetooo arkadaşım bilgiler için teşekkürederim, fakat düzeltmek isterimki fat-fat32 sistemleri 4gb veya daha yüksek dosya boyutuna destek vermez.daha düşük boyutlara musade edecektir.saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: tmert0

merhabalar arkadaşlar merak ettiğim birşey var. torrentlerde flac lossless diye geçen 1000 kbs kalitede ses dosyaları var acaba bunlarıda çalıyormu?

Evet, flac uzantılı dosyaları oynatabiliyor s9. eğer elinde kaliteli bir kulaklık (senn cx300 cx500 değil) da varsa s9 dan eşsiz bir keyif alıyorsun
  • s9 için AKG324P orjınalını bulursanız onerırım arkadaslar super bı ses kalıtesi yakalıyosunuz.birde flac olarak muzik indirecegimiz bir site veya program varmı acaba
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.