Şimdi Ara

Çözene Helal Olsun!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler forum donanım üyeleri ve yetkilileri.
    Önemli bir sıkıntıyla karşı karşıya bulunmaktayım, ben bi yerde çalışmaktayım çalıştığım yerde 2 adet büyük ladox marka 24'lük switch ve patch kullanılmaktadır, modem ise zyxel kablosuz modem. Son bir kaç aydır belli aralıklarla internet bağlantısı kesilmektedir. Gelip baktığımda ise görülebilir sorun oluşmadı, sadece iki switchin fişlerini çekerek ve de modemi resetleyerek deneme yapıyım derken net bağlantısının geldiğini gördüm. Aralıklarla giden net bağlantısı ancak bu şekilde gelmektedir. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umitperwer -- 28 Eylül 2010; 9:10:54 >

• Swichlerin gücünü çekmen anlamsız. Modemi resetlediğinde geliyorsa internet modem sorunludur.

hem modemi hem swichleri aynı anda resetleme ki sorunun hangisinde olduğunu bulalım.
    Modemi fabrika ayarlarına döndürüp yeniden bilgileri gir .

Yada başka bir modem dene ağ'da.
  • modeminin modeli nedir? 40 dan fazla client söz konusu sanırım. Muhtemelen modeminizin aynı anda route edebileceği sınırı aşıyorsunuz. Kabaca modeminizin belleği ve cpu'su sistemdeki tüm pcleri internete doğru route etmeye yetmiyor. Modemi değiştirmek bir seçenek ama kaliteli modem bulmak bir sorun. Bu nedenle araya kaliteli bir router koymayı deneyin. Elinizde 1 GB ramlı eski bir p4 makne varsa pfsense iyi bir çözüm olabilir.
  • 40 kullanıcılı bir ağda dhcp serverda vardır diye düşündüm nacerin dediği çok mantıklı geliyor. eğerki dhcp dağıtan bir server yok ise
  • Arkadaş sadece modem ve switchlerden bahsettiği için arada başka birşey olduğunu düşünmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umitperwer
    Son bir kaç aydır belli aralıklarla internet bağlantısı kesilmektedir. Gelip baktığımda ise görülebilir sorun oluşmadı, sadece iki switchin fişlerini çekerek ve de modemi resetleyerek deneme yapıyım derken net bağlantısının geldiğini gördüm.

Benzer bir konu aşağıdaki linkte tartışılmakta. Bir inceleyin isterseniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_43309460/mpage_1/f_/key_//tm.htm#msglink_43309460
  • Cevaplarınızdan dolayı teşekkür ederim. Switch 3COM ve switchlerde güç kaynakları war elektrikler kesilse bile çalışıyorlar. Testlerime göre sıkıntı switch de. Şu şekil; Zyxel marka modem war ve 4 portlu, switchlerde 24 lü 2 adet 3COM model, toplam 48 li. Üç adet PC nin bağlantısı modeme bağlı kalan biri de switclere, fakat dediğim aralıklarla net gittiği zaman direk modeme bağlı olan PC lerinde neti gitmekte. Fakat switchi kapatıp açtığımda netler gelmektedir...
  • Sorun modeminiz üzerinden çok fazla PC yi internete çıkarmaya çalışmanız.

Switchlerin fişini çekince geri kalan 40 küsür PC nin modemden istekleri sona eriyor ve modeminiz rahatlıyor ve net geri geliyor.

Modeminiz ile networkünüz arasına düzgün bir router koyun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.