Şimdi Ara

(ÇÖZÜLDÜ)16 GB lik Usb Flash için ExFat mı ? NTFS mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

16gb usb flashım var hangisini kullanmalıyım?Şuan exfat kullanıyorum birde anlamadığım bir durum var , bilgisayarım için gerekli driverları indirdim internetten mesela 10 mb lik dosya onu kopyalıyorum flasha 3.5 gb yer kaplıyor.Bunun sebebi nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebo -- 8 Eylül 2012; 11:22:47 >

• ntfs daha iyidir bence.
  • Arkadaşım sana zahmet bir yardım eder misin?Bak ss vereyim,

NTFS 16 GB desteklemiyor sanki?

http://c1209.hizliresim.com/11/8/css29.jpg

http://f1209.hizliresim.com/11/8/css2r.jpg

Ya aslında her dosyada olmuyor bu üstteki sorun , Laptop aldım yeni driverlarını indirdim , onlar böyle zip gibi aslında zip değilde setup dosyası ama önce boş bir klasöre extrac yapıyorsunuz sonra klasörün içinden setuptan çalıştırıyorsunuz.İşte o klasör mesela 10 mb boyutu var , usb flasha atınca 3.5-4 gb yer kaplıyor.

exfat olduğundan mı böyle?

• ntfs destekler çoğu flaş.diğer sorun için ,gerçekten büyük boyutlu bir dosya atmayı dene.birde flaşın markası modeli nedir acaba? biliyorum çok soru sormuş olucam ama,sürücünün dosyaları hdd de ne kadar yer kaplıyor? sorun belki dosyadan kaynaklıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: mangdasire

ntfs destekler çoğu flaş.diğer sorun için ,gerçekten büyük boyutlu bir dosya atmayı dene.birde flaşın markası modeli nedir acaba? biliyorum çok soru sormuş olucam ama,sürücünün dosyaları hdd de ne kadar yer kaplıyor? sorun belki dosyadan kaynaklıdır

Allah razı olsun arkadaşım NTFS yapınca düzeldi,

Dosyalar normalde 10 mb kaplıyor(Tabi hepsi değil) Mesela Ses sürücüsü(PC min driverları bunlar) , ama flasha atınca 20 dk da atıyordu ve 3.5 gb oluyordu.Şimdi 300 mb lik ekran kartı sürücüsünü bile NTFS yaptıktan sonra 10-15 sn de atmaya başladı.Hemde boyut artmıyor 10 sa 10 , 300 se 300 kısacası çok rahat bir şekilde sığıyor.

Resimlerdede görüldüğü gibi ayırma birimi 4000 bayt olunca 16 gb desteklemiyor sandım ben.Ex fat yapıp 16000 kilobayt seçmiştim demekki o boyut değilde daha farklı bir şeymiş , sanırım o boyutu kısıtlıyor , onu seçince herhalde yedek boyut gibi birşey galiba bozuyor olayı.

Sonuç olarak çözüldü NTFS ile , tekrar çok teşekkür ederim.

Bu arada ürünüm , Kingston DT102

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.