Şimdi Ara

Çözüldü 3200 mhz ram 2133 mhz gozukuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, asus tuf z490 anakartim i9 10850k islemcim ddr4 3200 mhz ram var. Biosta ramlar 2133 mhz gozukuyor xmp enabled yapiyorum. Yeniden baslatinca goruntu gelmiyor bir sure sonra eski halinde basliyor. Frekansi nerden ayarlayacagim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can48 -- 11 Aralık 2020; 13:35:2 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çözüldü: 3200 MHz RAM 2133 MHz Görünüyor

2133 MHz RAM vs 3200 MHz RAM

3200 MHz RAM'e sahip olduğunuza rağmen eğer bilgisayarınızda 2133 MHz olarak görünüyorsa, aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözebilirsiniz:

• BIOS Ayarlarını Kontrol Edin: BIOS'unuza girin ve RAM ayarlarını kontrol edin. "Bellek Hızı" veya "Bellek Frekansı" seçeneklerini bulun ve bunların 3200 MHz olarak ayarlandığından emin olun.
    • XMP Profillerini Etkinleştirin: Bazı anakartlar, RAM hız aşırtması için XMP (Extreme Memory Profile) profillerine sahiptir. BIOS'ta bu profilleri etkinleştirebilir ve RAM'inizin tam potansiyelinde çalışmasını sağlayabilirsiniz.
    • Anakartı Güncelleyin: Anakart üreticinizin web sitesinden en son anakart BIOS güncellemesini indirip yükleyin. Bu, RAM uyumluluğu sorunlarını çözebilir.
    • RAM Öncelik Sırasını Kontrol Edin: BIOS'ta, RAM yuvalarının öncelik sırasını kontrol edin. 3200 MHz RAM modüllerinizin, diğer yuvalara takılı daha yavaş RAM modüllerinden önce takıldığından emin olun.
    • Donanım Çakışmalarını Giderin: RAM'inizle çakışabilecek diğer donanım bileşenlerini kontrol edin. Grafik kartı gibi bileşenleri geçici olarak çıkarın ve sorunun çözülüp çözülmediğine bakın.
    • RAM'i Yeniden Takın: RAM modüllerini çıkarın ve yeniden takın. Modüllerin doğru şekilde takıldığından ve yerlerine tam olarak oturduğundan emin olun.

Yukarıdaki adımları gerçekleştirdikten sonra, 3200 MHz RAM'inizin doğru hızda çalışmasını bekleyebilirsiniz. Sorun devam ederse, RAM modüllerinizin veya anakartınızın sorunlu olabileceğini düşünün ve daha fazla sorun giderme için teknik destek ile iletişime geçin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kendi anakartınızı bulup o listeyi kontrol edin. belki uyum sorunu vardır.

https://www.asus.com/tr/Motherboards/TUF-GAMING-Z490-PLUS-WI-FI/HelpDesk_QVL_Memory/
  • quote:

Orijinalden alıntı: baykuş®

kendi anakartınızı bulup o listeyi kontrol edin. belki uyum sorunu vardır.

https://www.asus.com/tr/Motherboards/TUF-GAMING-Z490-PLUS-WI-FI/HelpDesk_QVL_Memory/

listede benim ram yok, biostan 2933 mhze çıkartınca sorun yok çalışıyor ama ben kendi frekansında çalışmasını istiyorum overclock değil, biostan 3200 olarak değiştirdiğimde eski haline dönüyor, bu anakartta bile uyum sorunu olacağını sanmazdım

• ram de bu CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance RGB PRO 3200mhz bilindik bir ram :)

• Ram'lerinizin temel frekans 2133 mhz zaten. Siz müdahele etmediğiniz sürece otomatik olarak 2133mhz'e ayarlanır. Raminizin temel hızını aşağıdaki özelliklerin verildiği linkten kontrol edebilirsiniz.

https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Memory/Vengeance-PRO-RGB-Black/p/CMW16GX4M2C3200C16#tab-tech-specs

Anakartınızın xmp profillerinden 3000 yada 3200'e ayarlayabilirsiniz. Bazen uyum sorunu çıkabiliyor xmp profilleri düzgün çalışmayabiliyor.

Kolay gelsin.

• Xmp aktif duruma getirir isek garanti kapsamından çıkar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LostonTT

Xmp aktif duruma getirir isek garanti kapsamından çıkar mı?

Tabi ki hayır. Ram'lerin hızı o şekilde kullanılabiliyor. Ürünün kendi hızlarını kullandığınız için neden garanti kapsamına çıksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maxpayne53

Ram'lerinizin temel frekans 2133 mhz zaten. Siz müdahele etmediğiniz sürece otomatik olarak 2133mhz'e ayarlanır. Raminizin temel hızını aşağıdaki özelliklerin verildiği linkten kontrol edebilirsiniz.

https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Memory/Vengeance-PRO-RGB-Black/p/CMW16GX4M2C3200C16#tab-tech-specs

Anakartınızın xmp profillerinden 3000 yada 3200'e ayarlayabilirsiniz. Bazen uyum sorunu çıkabiliyor xmp profilleri düzgün çalışmayabiliyor.

Kolay gelsin.

Ramlar anakartin 1 3 slotundaydi. Ramleri 2 4 olarak yerlestirdim ve xmp acinca 3200 olarak calisti ayni sorunu yasayanlar icin boyle sorun cozuldu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.