Şimdi Ara

[Çözüldü]3900x + x570 Taichi 1 Saat Sonunda Vefat? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
3
Favori
3.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-EA6F8F78B

Eğer çok fazla sorun yaşayan var ise o parti nin sorunlu olma ihtimali vardır. Hocam forumda AMD kullanan var ise CPU nuzu test ettirin derim yardım alın birinden yada aldiginiz yer neresi ise yakınsa gidip test ettirin
    İhtimalen öyle görünüyor. İşlemcisi vefat edenler görüğüm kadarıyla hep 3900x kullanıcıları bir ya da birkaç partide saatli bomba var gibi görünüyor.

İşlemciyi hepsiburadan, anakaratı teknobiyotikten online aldım iade hakkım olması lazım ama bunlar montaj edilmiş alamayız vs. gibi birşeyle karşılaşmaktan çekiniyorum hiç başıma gelmedi 20 senedir böyle bir şey. Hepsiburadaya iade talebi oluşturdum teknobiyotikten konuyla ilgili dönüş bekliyorum değiştireceğim ürünleri. Gerçekten kullanmak istiyorum ama kısmet olacak mı olmayacak mı göreceğiz.

• Serkandrgn kullanıcısına yanıt
    Yani netten aldınız iade hakkınız var tabiki.. Siz genede bir konuşun derim hb ile. X570 için test edip geri yolluyabilirler sorunsuz ise. Ama tr deki firmaların ne yapacağı malesef belli olmuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar şey yazmış, 90 kodunun ne anlama geldiğine manueli açıp bakmak aklına gelmemiş, insanlar garip...
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

O kadar şey yazmış, 90 kodunun ne anlama geldiğine manueli açıp bakmak aklına gelmemiş, insanlar garip...
    90 Kodunun karşılığını açıp bakmadığımı nereden çıkardın? Sorunun çözümü için cmos sıfırlayın diyor... Cmos sıfırlayınca geçmeyen birşeyi söyleme gereği duymadım...
  • İşlemciyi de mi iade ediyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

İşlemciyi de mi iade ediyorsunuz ?
    Benimle bire bir aynı sıkıntıyı yaşayanların hep işlemcilerinde çıkmış sorun o sebeple işlemciyi yolladım hepsiburadaya teknobiyotik hala iletişime geçmedi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorunsuz olduğuna emin olduğunuz psu ile doğru montaj yapıldıysa anakart üstü ve arkasındaki clear cmos butonlarıyla sıfırlamayı denediniz mi..

önceki sürümlü bıos yüklemeyi denedinimz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rogue Agent

pil yok zaten galiba x570 taichide
    Mail falan attıysanız zor dönerler. 4-5 yıl evvel telefonla ulaşmak bile zordu kendilerine.

Şuan belki aynı tas aynı hamam devam ediyorlardır. Kurumsal şirketsin madem (kağıt üzerinde öyle yani) düzgün bir çağrı merkezi kuramıyor musun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Mail falan attıysanız zor dönerler. 4-5 yıl evvel telefonla ulaşmak bile zordu kendilerine.

Şuan belki aynı tas aynı hamam devam ediyorlardır. Kurumsal şirketsin madem (kağıt üzerinde öyle yani) düzgün bir çağrı merkezi kuramıyor musun ?
    Sistemleri üzerinden iade oluşturdum 1 saat önce dönmüşler ama verilen cevap "fotoğraf atar mısınız montajda hata olabilir..." 1.5 gün bunun için bekletmişler neyse işlemciyi hepsiburadaya yolladım ellerine ulaşmış bakalım ne olacak.

Bu tarz işlemleri yazılı olarak yapmayı seviyorum ama öyle demiştiniz ama böyle demiştiniz derdi yok. Denetçilik günlerimden kalan bir alışkanlık herhalde :)

Edit: Sonraki mailleşme hızlı ilerledi. Kontrol için gönderin hemen halledelim dediler. Bugün yollayıp onlardan dönüş bekleyeceğim artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkandrgn -- 16 Ekim 2019; 14:52:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sething

sorunsuz olduğuna emin olduğunuz psu ile doğru montaj yapıldıysa anakart üstü ve arkasındaki clear cmos butonlarıyla sıfırlamayı denediniz mi..

önceki sürümlü bıos yüklemeyi denedinimz mi?
    Üst arka hatta ısı kalkanının altındaki jumperlarla da denedim. ilk mesajımda belirttiğim gibi 3 ayrı bios sürümüne flashback attım düzelmedi. Ya anakart ya işlemci ya da en kötü senaryo ikisi birlikte vefat
  • Evet sonuç: Teknobiyotik anakartı test etti ve kartta herhangi bir problem yok. 3900x’in helvasını kavurabiliriz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Serkandrgn

Evet sonuç: Teknobiyotik anakartı test etti ve kartta herhangi bir problem yok. 3900x’in helvasını kavurabiliriz :)
    İntel at kafan rahat etsin

Saka yahu saka..

Gelince ayni psu ile deneme

Hala psu veya baglantida hata ihtimalini dusunuyotum..

• sana iki ihtimal söylüyorum biri anakart biri de ramlar arızalı biliyorsun ki ilk ryzen lerde ram mhz problem oluyordu 2993 mhz yukarısında mavi ekran hatası veriyordu.Aklında bulunsun bu tür sorunlar
  • Siz firmaya sadece anakartı mı gönderdiniz ? Teknobiyotik hangi CPU ve RAM ile test etti acaba, bilgi aldınız mı bu konuda ?

Sıkıntının BIOS update sonrası baş göstermesi, CPU ihtimalini bir nebze olsa da ortadan kaldırıyor gibi.

Sorunun kaynağı farklı bir parçadan çıkacakmış gibi geliyor bana. Sonucu merak ediyorum ben de.

Firmaya kendi RAM'lerinizi de gönderip, onlarla denendiyse RAM ihtimali de elenmiş olurdu.
  • @selahattin ısık

Abi benim donanımlarla ilgili bir sıkıntı yok. Güç kaynağımda problem olsa x99 platformda sıkıntı yaşardım tost makinası gibi sistemdi :) O sebeple içim rahat.

@ultraAslan_06

Anakartta bir problem yok. Teknobiyotik denedi onayladı ben de akabinde yeni işlemci istemiştim. ramlerimde de bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

@Toretto

Firmaya sadece anakartı aldığım için onu gönderdim. Hangi işlemciyle test ettiler sormadım.

İlk postu editleyeceğim birazdan. Şimdi sonucu iletiyorum şüphelendiğim gibi ilk 3900x vefat. Şu an sistemi yeni 3900x ile kurdum ve size oradan yazıyorum herhangi bir problem yok. Stok olarak kullanıyorum şu an tek sıkıntı stok halinde 1.425v veriyor işlemciye buna bir ara düzeltme çekmem gerekecek.
    Voltaja girişme son biosu kur anakarta.
    Son amd sürücü paketini kur anakart için ryzen balanced seç.

Zaten boşta düşecek boost ettiğinde gerekeni verecek.
    https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/x570

Revision Number
    1.9.27.1033

9/27/2019
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

Voltaja girişme son biosu kur anakarta.
    Son amd sürücü paketini kur anakart için ryzen balanced seç.

Zaten boşta düşecek boost ettiğinde gerekeni verecek.
    https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/x570

Revision Number
    1.9.27.1033

9/27/2019
    Evet kurdum bunu. Sıvı soğutmayı da komple söktüm uygun fiyatlı am4 blok bulamadım diye bakalım stok soğutucuyla biraz canım sıkılacak gibi görünüyor ama göreceğiz bakalım nasıl olacak. Boşta bile benim hiç hoşlanmadığım seviyelerde. Sadece chrome açık 50C şu an işlemci.

Switch var high yapın.

[Çözüldü]3900x + x570 Taichi 1 Saat Sonunda Vefat?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 18 Ekim 2019; 17:32:49 >
  • Geçmiş olsun, tekrar sorun yaşamazsın inşallah.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.