Şimdi Ara

ÇÖZÜLDÜ! IOS 5'ten 4.3.3'e downgrade yapmayı denerken Iphone 4'üm tamamen bozuldu! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ozzy2007

quote:

Orijinalden alıntı: serif61

Selam kardesim hic korkma ayni sey benim basima geldi 10 gun once filan bende sen gibi dusundum ama 5.01 e restore etdim itunes ile ve telefonun baseband bluetoth wifi adresi falan hepsi geri geldi ben senden daha beter etmistim telefonu redsnow ile men uyude acmistim telefonun iletisimle ilgili tum kisimlari ucmustu resmen hatta oyle panikledim kİ yemin etdim telefonu normale cevireyim jailbreak cikmasada 6 ay versiyon degistirmiycem dedim be su an 5.01 de o telefon la sana yaziyorum bak simdi sana anlatayim
    1.temiz bir bilgisayar bul itunes hic kurulmamis ve host dosyasi ile oynanmamis
    2.itunes in son surumunu indir apple in sitesinden ve kur
    3. Telefonu pcye bagla acikken dfu ya filan alma
    4.itunes den direkt restore ye tikla ve netten dosyayi yuklesin (cihazinin sim kilitsiz oldugunu dusunerek yaziyorum umarim degildir)
    5. Eger dfu ya almadan yuklemede sorun cikarsa birde dfu ya larak denersin yada recovery de de dene ben boyle
    Kurtardim cihazimi ben de sen gibi dusunmustum cihaz sim kilitliyemi dondu filan ama sadece iletisimi sagliyan kisimlar yuklenmemisti son versiyonu yuklersen basarili sekilde sorunun cozulcek basarilar.
    Saygilarimla

hocam dediklerini madde madde uyguladım ve sorunu çözdüm. 5.0.1 yükledim. senden Allah razı olsun kardeş ya. :) ne güzel anlatmışsın dediklerini yapınca tak diye oldu. valla ne kadar sevindim anlatamam. iphone'a çöp oldu gözüyle bakıyodum. bi daha tövbe ettim downgrade'le falan uğraşmam. 10 sene de olsa bekliycem untethered jailbreak çıkmasını. telefoncuya versem belki 100-200 TL masraf çıkarırdı çakallar. ondan telefoncuya vermek yerine kendim yapmayı uygun gördüm iyikide öle yapmışım. tekrar sağolasın kardeş. sorun çözüldü...

kardesım ne mutlu sana ki mutlu sona ulastın ne mutlu banakı duanı aldım gule gule kullan kardesım saygılarımla

• restore
  • geçmiş olsun arkadaşım,
    konunun ilk mesajından itibaren okudum bitirdim korku filmi gibiydi, yeri geldi yusufladım yeri geldi heyecanladındım :)

söylemesi ayıp Allah nasip ederse yazın yut dışından bir ip4s sahibi olacağım. şimdiden moda girdim anlayacağınız :)

beraber gülüp beraber yusufluyoruz ki ip4s elime geçtiğinde biraz tecrübeli olalım. elimden geldiğince göz gezdirecem bu konulara ama pratikte uygulama şansım olmadığı için biraz havada kalıyor terimler. neyse anladığım tek şey var, eğer telefona ilk yüklenen işletim sistemi yani temel sistem neyse ondan önceye downgrade edilmiyor olduğu. (inş. yanılmıyorumdur)

saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mako3e

geçmiş olsun arkadaşım,
    konunun ilk mesajından itibaren okudum bitirdim korku filmi gibiydi, yeri geldi yusufladım yeri geldi heyecanladındım :)

söylemesi ayıp Allah nasip ederse yazın yut dışından bir ip4s sahibi olacağım. şimdiden moda girdim anlayacağınız :)

beraber gülüp beraber yusufluyoruz ki ip4s elime geçtiğinde biraz tecrübeli olalım. elimden geldiğince göz gezdirecem bu konulara ama pratikte uygulama şansım olmadığı için biraz havada kalıyor terimler. neyse anladığım tek şey var, eğer telefona ilk yüklenen işletim sistemi yani temel sistem neyse ondan önceye downgrade edilmiyor olduğu. (inş. yanılmıyorumdur)

saygılar...

Sağol kardeşim. Bi de ben nasil yusufladım bi bilsen. Apple resmi forumlarinda araştırdım orda herkes umudu kesmiş, kimse çözümü yazmamış, donanimhaber forumunda çözümü buldum arkadaş sağolsun bir kez daha teşekkür ediyorum burdan. Ders oldu bana bi daha kurcalamiycam bu kadar. İşletim sistemi denen şey eskiye döndürülebiliyor aslinda, forumda yapan bi sürü insan var, ama ben böyle bi riski oldugunu bilmiyodum, bilsem bulaşmazdım. 4S konusuna gelince, iyi düşün kardeş , bağımlılık yapıyor bu iPhone. :) ama harika bi şey. Laptopu kullanmayi biraktim iPhone'u elime aldigimdan beri.

• Burasi donanimhaber yardimlasmayi sever turk insani bana da oldugunda bende yusuflamistim 2 ayri bilgisayarda saatlerce ugrasip duzeltememistim ama panik yapmadim benim kendi bilgisayarimi arkadasima vermistim ablasi bahreynde yasiyor annesi kiziyla konusuyor diye gitdim kendi bilgisayarimi aldim ve 5 dakka da sorunumu cozmustum sorun birebir ayni olunca sana da kolayca yardimci olabildim valla ben su ara baya bir kurtlandim semitethered jailbreak yaptim ama salaklasti telefon

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TAKIP
  • quote:

Burasi donanimhaber yardimlasmayi sever turk insani bana da oldugunda bende yusuflamistim 2 ayri bilgisayarda saatlerce ugrasip duzeltememistim ama panik yapmadim benim kendi bilgisayarimi arkadasima vermistim ablasi bahreynde yasiyor annesi kiziyla konusuyor diye gitdim kendi bilgisayarimi aldim ve 5 dakka da sorunumu cozmustum sorun birebir ayni olunca sana da kolayca yardimci olabildim valla ben su ara baya bir kurtlandim semitethered jailbreak yaptim ama salaklasti telefon

sorunun aynısının senin başına gelmesi benim için büyük şans. yoksa ben bunu yapamazdım ve telefoncuya götürürdüm, büyük ihtimal en az 100 TL masraf çıkartırladı bişeyler uydurarak. ben de çok kurtlandım şeytan dürtüyo sürekli, jailbreak yapmak istiyorum, bu hadise de jailbreak aşkı yüzünden başıma geldi. semitethered'den memnun değil misin hocam?

• Yokya hic memnun degilim cunku ben jailbreaki sirf apple store dan 20 mb ustundeki dosyalari indiremiyorum diye yaptim a ne yazikki app store mail ve safari calismiyor yani bosa jailbreak yaptim benim oyun navigasyon filana ihtiyacim yok zaten bir dunya satin alinmis oyun navigasyon uygulama vb var istedigim sey app atore dan 20 mb ustu dosya indirmek sirf bunun icin bile versiyon dusurmeyi hala dusunuyorum ama ne yazikki yemin etmisim :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam cok sevindim sorununuzun cozuldugune cok gecmis olsun
  • quote:

Yokya hic memnun degilim cunku ben jailbreaki sirf apple store dan 20 mb ustundeki dosyalari indiremiyorum diye yaptim a ne yazikki app store mail ve safari calismiyor yani bosa jailbreak yaptim benim oyun navigasyon filana ihtiyacim yok zaten bir dunya satin alinmis oyun navigasyon uygulama vb var istedigim sey app atore dan 20 mb ustu dosya indirmek sirf bunun icin bile versiyon dusurmeyi hala dusunuyorum ama ne yazikki yemin etmisim :-)

mail safari falan çalışmadığına göre kapatıp yeniden açtın heralde bi kere cihazı? 20 MB üstü dosyaların 3G ile indirilmesine izin verilmiyor bunu mu kastettin hocam? ben de yemin ettim bi da downgrade'e bulaşmayacağıma. böyle kullancam artık cihazı
  • Ne yazikki tam tersi cihazi justethered yapip acarsam cihazi mail app store ve safari calismiyor ama cihazi kapatip yeniden acarsam safari mail be appstore calisiyor jailbreak yapip da cydia da my3g diye bir program var onu yuklersen 20mb uzeri dosyalarida yukliyebiliyorsun jailbreak yapmak daki tek amacim da o uygulama idi ama me yazikki calismadi daha once 4.1 de iken kullaniyordum o programi yemin etmemis olsam ben basarili sekilde dusurebilirdim cihazin versiyonunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serif61 -- 20 Aralık 2011; 21:09:10 >
  • Gecmis olsun. Kabus gibi başlatıp mutlu sona bağladın:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cholonya

iFaith kesin çözüm elinizdeki SHSH ile 4.3.3 ipsw dosyasını iFaith kullanarak imzalayın, sonra shift+restore tamamdır

ifaith i telefona mi yuklemek gerek? bir de bu programi Cydiadan mi buluyoruz? Hangi repoda var? Cydia da arattim bulamadi bu programi. Nasil down grade yapabilecegim anlatir misiniz lutfen ...
    tesekkurler
  • iFaith bilgisayara yükleniyor. elinizdeki SHSH ile 4.3.3'ü iFaith yardımıyla birleştireceksiniz. daha sonra iTunes ile 4.3.3'e ineceksiniz. google'da arama yapın, iFaith ile ilgili birçok kaynak (resimli, adım adım anlatan) bulabilirsiniz...
  • Aynı durum şu an benim başıma geldi fakat telefonu unlocklu kullandığım için direk ios5 yükleyemiyorum, unlock edilebilen sürüm 4.3.3 yüklediğimde de değişen bir şey olmuyor. Tavsiyesi olan var mıdır acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Madman

Aynı durum şu an benim başıma geldi fakat telefonu unlocklu kullandığım için direk ios5 yükleyemiyorum, unlock edilebilen sürüm 4.3.3 yüklediğimde de değişen bir şey olmuyor. Tavsiyesi olan var mıdır acaba?

Sn0wbreeze ile basebandi koruyarak custom fw hazirla temiz bir bilgisayara itunes yukle ve dfu moda al telefona ve shift restore tusu kombinasyonu ile hazirladigin custom fw yi goster ve yukle
  • Maalesef ne snowbreeze ne iFaith ile olmuyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.