Şimdi Ara

ÇÖZÜLDÜ! IOS 5'ten 4.3.3'e downgrade yapmayı denerken Iphone 4'üm tamamen bozuldu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün gözü karartıp IOS 5'ten 4.3.3'e downgrade yapmaya karar vermiştim. bütün internet forumlarınının altını üstüne getirdim.
    4.3.3 orijinal ipsw dosyasıyla restore etmeye çalışınca malum iTunes bunu yemiyodu hata veriyodu. Snowbreeze ile Custom fw hazırlayıp denedim, bunu yedi. Yedi yemesine de. Bende ayvayı yedim. Yükleme tamamlandı, telefon açıldı ama menüye giremiyorum. Altta "Slide for emergency" yazıyor bütün dillerde. iTunes ve usb işareti var ekranda. iTunes'a bağlıyorum "There is no sim card installed in the iphone you are attempting to activate" yazıyor. sim kartı çıkarıp takıyom tık yok. telefonda da şöyle bir uyarı var "Restore Needed. Iphone cannot make or receive calls. Restore from iTunes"

Ha bide ekrandaki "i" ikonuna tıklayınca IMEI: Unknown ICCID:Unknown yazıyor. Hiç hayra alamet değil gibi :( telefon simkilitli mi oldu noldu anlamadım. Baseband'ı 4.11.08 idi. Hong Kong'dan alınmaydı. Konuya hakim arkadaşlardan yardım bekliyorum :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shad0w -- 19 Aralık 2011; 22:39:49 >

• Google'dan yaptığım araştırmalar sonucunda anladığım kadarıyla Iphone'um hakkın rahmetine kavuşmuş.
  • restore etmeyi denedin mi 5.0.1 e tekrardan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Megaege

restore etmeyi denedin mi 5.0.1 e tekrardan?
    Sn0wbreeze ile hactivate yazan kutucugu isaretleyerek birdaha custom hazirla ve tekrar yap. Sen aktive ekranini gecemiyorsun sanirim orijinal simkarti yok telefonun sende bu dedigimi yaparsan bu sorunuda asmis olursun.
  • Selam kardesim hic korkma ayni sey benim basima geldi 10 gun once filan bende sen gibi dusundum ama 5.01 e restore etdim itunes ile ve telefonun baseband bluetoth wifi adresi falan hepsi geri geldi ben senden daha beter etmistim telefonu redsnow ile men uyude acmistim telefonun iletisimle ilgili tum kisimlari ucmustu resmen hatta oyle panikledim kİ yemin etdim telefonu normale cevireyim jailbreak cikmasada 6 ay versiyon degistirmiycem dedim be su an 5.01 de o telefon la sana yaziyorum bak simdi sana anlatayim
    1.temiz bir bilgisayar bul itunes hic kurulmamis ve host dosyasi ile oynanmamis
    2.itunes in son surumunu indir apple in sitesinden ve kur
    3. Telefonu pcye bagla acikken dfu ya filan alma
    4.itunes den direkt restore ye tikla ve netten dosyayi yuklesin (cihazinin sim kilitsiz oldugunu dusunerek yaziyorum umarim degildir)
    5. Eger dfu ya almadan yuklemede sorun cikarsa birde dfu ya larak denersin yada recovery de de dene ben boyle
    Kurtardim cihazimi ben de sen gibi dusunmustum cihaz sim kilitliyemi dondu filan ama sadece iletisimi sagliyan kisimlar yuklenmemisti son versiyonu yuklersen basarili sekilde sorunun cozulcek basarilar.
    Saygilarimla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serif61 -- 19 Aralık 2011; 8:33:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzy2007

Google'dan yaptığım araştırmalar sonucunda anladığım kadarıyla Iphone'um hakkın rahmetine kavuşmuş.

4.3.3 için SHSH kaydınız var mıydı ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cholonya

quote:

Google'dan yaptığım araştırmalar sonucunda anladığım kadarıyla Iphone'um hakkın rahmetine kavuşmuş.

Alıntıları Göster
    İOS 5 e yükseltince cihaza şarz dayanmıyor,defalarca restore ettim aynı,
    önceki sürüme alayım dedim,
    tiny umbrella ile baktım,4.1 ve 4.3.3 e SHSH kaydı var diyor ama yapamadım,
    arkadaşın yazısını okuyunca uğraşmaktan vazgeçtim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakansant

shsh kaydi dosyasi elinizde ise ifaith ile custom fw hazirlayin ..once 4.3.3 ipsw indirin
    sonra ifaith ile ilk once shsh kaydini gosterin sonra ipsw dosyasini gosterin.
    size yeni bir ipsw hazirliyor..host ayarlariniz duzgun ise shift+geri yukleye basip yeni ipsw yi gosterin..sorunsuzca yukluyor.az once yaptim.(yapana kadar canim cikti .5.0.1 den dusurdum,surekli hata veriyordu bu yazdiklarimla hemen oldu)

• quote:

Orijinalden alıntı: kain061

quote:

Orijinalden alıntı: hakansant

shsh kaydi dosyasi elinizde ise ifaith ile custom fw hazirlayin ..once 4.3.3 ipsw indirin
    sonra ifaith ile ilk once shsh kaydini gosterin sonra ipsw dosyasini gosterin.
    size yeni bir ipsw hazirliyor..host ayarlariniz duzgun ise shift+geri yukleye basip yeni ipsw yi gosterin..sorunsuzca yukluyor.az once yaptim.(yapana kadar canim cikti .5.0.1 den dusurdum,surekli hata veriyordu bu yazdiklarimla hemen oldu)

Çok çok teşekkür ederim,ümitlendim biran,
    Deneyeyim hemen.

• quote:

Orijinalden alıntı: serif61

Selam kardesim hic korkma ayni sey benim basima geldi 10 gun once filan bende sen gibi dusundum ama 5.01 e restore etdim itunes ile ve telefonun baseband bluetoth wifi adresi falan hepsi geri geldi ben senden daha beter etmistim telefonu redsnow ile men uyude acmistim telefonun iletisimle ilgili tum kisimlari ucmustu resmen hatta oyle panikledim kİ yemin etdim telefonu normale cevireyim jailbreak cikmasada 6 ay versiyon degistirmiycem dedim be su an 5.01 de o telefon la sana yaziyorum bak simdi sana anlatayim
    4.itunes den direkt restore ye tikla ve netten dosyayi yuklesin (cihazinin sim kilitsiz oldugunu dusunerek yaziyorum umarim degildir)
    5. Eger dfu ya almadan yuklemede sorun cikarsa birde dfu ya larak denersin yada recovery de de dene ben boyle
    Kurtardim cihazimi ben de sen gibi dusunmustum cihaz sim kilitliyemi dondu filan ama sadece iletisimi sagliyan kisimlar yuklenmemisti son versiyonu yuklersen basarili sekilde sorunun cozulcek basarilar.
    Saygilarimla

Kardeşim çok teşekkürler yardımın için. Diğer arkadaşlar da sağolsunlar. Dediklerini deniycem. Hiç umudum yok gerçi ama... Senin başına gelen sorun da böyle miydi? Imei numarası Unknown diyor bende, en kritik kısmı da bu. İmei numarası gittiyse geri dönüşü yok gibi geldi bana bu işin.

Bir de söylemek istediğim bişey var, arkadaşlar aman diyorum, bu işlerden çok anlamıyosanız bulaşmayın downgrade işine. 32 GB'lık gül gibi iPhone'u mahvettim 4.3.3'e dönücem diye. Anasını belledim telefonun. Resmi Apple forumunda bunla ilgili açılan konuları inceledim, telefonun donanımsal olarak bozulduğunu söylüyor herkes, Apple Store'a götürüp yenisiyle değiştirmekten başka çare yokmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shad0w -- 19 Aralık 2011; 17:22:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cholonya

quote:

Evet vardı. Ona güvenerek giriştim zaten böyle bi işe.
  • quote:

quote:

Selam kardesim hic korkma ayni sey benim basima geldi 10 gun once filan bende sen gibi dusundum ama 5.01 e restore etdim itunes ile ve telefonun baseband bluetoth wifi adresi falan hepsi geri geldi ben senden daha beter etmistim telefonu redsnow ile men uyude acmistim telefonun iletisimle ilgili tum kisimlari ucmustu resmen hatta oyle panikledim kİ yemin etdim telefonu normale cevireyim jailbreak cikmasada 6 ay versiyon degistirmiycem dedim be su an 5.01 de o telefon la sana yaziyorum bak simdi sana anlatayim
    Saygilarimla

Kardeşim çok teşekkürler yardımın için. Diğer arkadaşlar da sağolsunlar. Dediklerini deniycem. Hiç umudum yok gerçi ama... Senin başına gelen sorun da böyle miydi? Imei numarası Unknown diyor bende, en kritik kısmı da bu. İmei numarası gittiyse geri dönüşü yok gibi geldi bana bu işin.

Bir de söylemek istediğim bişey var, arkadaşlar aman diyorum, bu işlerden çok anlamıyosanız bulaşmayın downgrade işine. 32 GB'lık gül gibi iPhone'u mahvettim 4.3.3'e dönücem diye. Anasını belledim telefonun. Resmi Apple forumunda bunla ilgili açılan konuları inceledim, telefonun donanımsal olarak bozulduğunu söylüyor herkes, Apple Store'a götürüp yenisiyle değiştirmekten başka çare yokmuş.

Kardesim senin sorununun birebir aynisi benin basina gelen sim kart ile aktive edemiyorum diye redsnow ile hactivate yaparak menuye ulasmistim ve ayarlara girdigimde telefonun modem firmware bluetoth wifi falan hepsi aynen senin dedigin gibiydi ve sana anlattigim sekilde ben cozdum olayi ve su an sana o telefondan yaziyorum saygilarimla

• Donanimdan filan degil yani eger donanimdan olsa benimki duzelmezdi sorun tamamen seninki gibiydi ve ben sana anlattigim sekilde cozdum dene eger basaramazsan istanbulda isen bana al gel hallederim buyuk ihtimalle ve anlamak anlamamak konusu degil sadece sans meselesi bir bana birde sana denk gelmis
  • quote:

Donanimdan filan degil yani eger donanimdan olsa benimki duzelmezdi sorun tamamen seninki gibiydi ve ben sana anlattigim sekilde cozdum dene eger basaramazsan istanbulda isen bana al gel hallederim buyuk ihtimalle ve anlamak anlamamak konusu degil sadece sans meselesi bir bana birde sana denk gelmis

kardeş çok sağol valla hiç umudum yoktu şimdi biraz umutlandım. dün gece öldürdüm telefonu. bu gece de diriltemeye çalışıcam. eğer düzelirse bi daha tövbe :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shad0w -- 19 Aralık 2011; 17:53:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shad0w

quote:

Donanimdan filan degil yani eger donanimdan olsa benimki duzelmezdi sorun tamamen seninki gibiydi ve ben sana anlattigim sekilde cozdum dene eger basaramazsan istanbulda isen bana al gel hallederim buyuk ihtimalle ve anlamak anlamamak konusu degil sadece sans meselesi bir bana birde sana denk gelmis

kardeş çok sağol valla hiç umudum yoktu şimdi biraz umutlandım. dün gece öldürdüm telefonu. bu gece de diriltemeye çalışıcam. eğer düzelirse bi daha tövbe :)

Alıntıları Göster
    öldürmemişsiniz korkacak ne var her zaman başıma gelen bir şey. hacktivasyon yapıyorum redsnowdan bitiyor bunda ne var

• Hocam cok panik yapmışsınız unutmayın mutlaka bir çözüm yolu vardır. Içinizi ferah tutun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekoman245

öldürmemişsiniz korkacak ne var her zaman başıma gelen bir şey. hacktivasyon yapıyorum redsnowdan bitiyor bunda ne var

Kardesim senin dedigin gibi degil olay ben ve bu arkadastan baskasina oldumu boyle birsey ama senin dedigin sey aktivasyon ekranini gecememek durumunda hacktivation yaparak menuye ulasmak oysaki arkadasin be benim basimiza gelen sey baseband wifi bluetoth wifi adresi vb.. Tamamen kaybolmus olmasi sorun ise yukleme sirasinda hata olmasi keske hersey senin dedigin kadar basit olsa ama degil ben bu islerden cok iyi anlarim simdiye dek forumda sayisiz kisiye yardimci olmusumdur ama baseband ucunca insan yusuf yusuf ediyor ben sirf bu sebepten artik geri donmemeye yemin etdim 6 ayda jailbreak cikmasada bekliycem diye yemin etdim oysa daha once cok kere versiyon dusurmus biri oldugum halde saygilarimla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serif61 -- 19 Aralık 2011; 19:42:17 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ekoman245

Kardesim senin dedigin gibi degil olay ben ve bu arkadastan baskasina oldumu boyle birsey ama senin dedigin sey aktivasyon ekranini gecememek durumunda hacktivation yaparak menuye ulasmak oysaki arkadasin be benim basimiza gelen sey baseband wifi bluetoth wifi adresi vb.. Tamamen kaybolmus olmasi sorun ise yukleme sirasinda hata olmasi keske hersey senin dedigin kadar basit olsa ama degil ben bu islerden cok iyi anlarim simdiye dek forumda sayisiz kisiye yardimci olmusumdur ama baseband ucunca insan yusuf yusuf ediyor ben sirf bu sebepten artik geri donmemeye yemin etdim 6 ayda jailbreak cikmasada bekliycem diye yemin etdim oysa daha once cok kere versiyon dusurmus biri oldugum halde saygilarimla

Alıntıları Göster
    iFaith kesin çözüm elinizdeki SHSH ile 4.3.3 ipsw dosyasını iFaith kullanarak imzalayın, sonra shift+restore tamamdır

• quote:

Saygilarimla

hocam dediklerini madde madde uyguladım ve sorunu çözdüm. 5.0.1 yükledim. senden Allah razı olsun kardeş ya. :) ne güzel anlatmışsın dediklerini yapınca tak diye oldu. valla ne kadar sevindim anlatamam. iphone'a çöp oldu gözüyle bakıyodum. bi daha tövbe ettim downgrade'le falan uğraşmam. 10 sene de olsa bekliycem untethered jailbreak çıkmasını. telefoncuya versem belki 100-200 TL masraf çıkarırdı çakallar. ondan telefoncuya vermek yerine kendim yapmayı uygun gördüm iyikide öle yapmışım. tekrar sağolasın kardeş. sorun çözüldü...

• quote:

Orijinalden alıntı: shad0w

quote:

Saygilarimla

hocam dediklerini madde madde uyguladım ve sorunu çözdüm. 5.0.1 yükledim. senden Allah razı olsun kardeş ya. :) ne güzel anlatmışsın dediklerini yapınca tak diye oldu. valla ne kadar sevindim anlatamam. iphone'a çöp oldu gözüyle bakıyodum. bi daha tövbe ettim downgrade'le falan uğraşmam. 10 sene de olsa bekliycem untethered jailbreak çıkmasını. telefoncuya versem belki 100-200 TL masraf çıkarırdı çakallar. ondan telefoncuya vermek yerine kendim yapmayı uygun gördüm iyikide öle yapmışım. tekrar sağolasın kardeş. sorun çözüldü...

Alıntıları Göster
    bence bi deneyin iFaith ile 4.3.3'e düşmeyi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.