Şimdi Ara

[Çözüldü] Oyunlarda Birden Oluşan Kare Atlama ve Performans Problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
9.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

20.000+ mesajı olan birinin kasasının içinin böyle olması üzücü.

20.000+ mesajı olan birisi herkes gibi bütün gününü PC başında geçirmiyor ve başında olması gereken bir işi var
  • Forumdaki yaş ortalaması düşük olabilir ancak yaşı büyük ve özel sektörde çalışan kişiler için doğru algılanılmayacak bir laf olmuş bu. Mesela ben.
  • Aynı sorunu bende yıllardır yaşıyorum his<4870 ekran kartım var , sorunu bu şekilde çözebilirsem mükemmel olur , ramlerin yerini değiştirme bios pili çıkarmayla ilgili bir link veya resim atabilirseniz tam süper olur . Bir de tarih sıfırlanıyor yazılmış , nasıl eski haline getiririm bu durumu .
  • merttszgn kullanıcısına yanıt
    Tarihi yine BIOS a girip düzeltebilirsiniz. Açılışta DEL veya F1 veya ALT F1 gibi bir tuş kombosuyla girilir oradan Standard Settings muadili bir menu vardır. Anlayacağınız çok kolay bir işlem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

@.45 ACP, sıcaklıklara bakayım ama ısıdan olsaydı direkt PC'nin kapanması gerekmiyor mu? Ayrıca dediğim gibi daha bilgisayarı açtığım an oyuna girdiğimde de aynı problem oluşuyor. İşlemci fanı bile yükselmiyor bu zaman aralığında henüz ısınmış olmuyor işlemci. Isıdan dolayı olsa en azından ilk 10 dakika falan oyunlarda bi sorun olmaması gerekir?

burada musavir isimli arkadas testini yapti 62 derecede cekirdek kendini kapatiyor ama islemci kapatmiyor makineyi.direkt makine kapanmiyor yani.isinmasi icin 10 dakika cok.stabilite testi yaptiysan bilirsin dakikasinda firliyor sicakliklar yuke girince.normal bir anda durup dururken bakip islemci sicakliklari da 60 kusur derece yazmissin yukariya.cok yani bu sicaklik ben soyluyorum.pire yuzunden yorgani yakmadan once overclock varsa iptal et, duzgun bir sogutucu al, bir format daha at...vs satarken cok zarar edersin cunku uzerine para ekleyip alacagin sistemin elindekinden cok bir farki olmayacak.islemci bolumunde 4 ghz 955 ile 4 ghz 2500k arasinda oyun testlerinde neredeyse fark olmadigini gosterdi bir arkadas hala duruyor hatta baslik.

Hocam bi sorun kalmadı artık problemi düzelttim.

Kasayı açtım soğutucuyu söktüm, fanı bakır bloktan da söktüm. Manzara çok iyiydi 2-3 cm kalınlığında bir toz tabakası, resmen tozdan bir halı kapatmış bütün blok aralıklarını. Aldım bir güzel temizledim herşeyi, gittim termal macun alıp sürdüm (ilk defa yaptım ama kolay işmiş) ilk hali gibi tertemiz geri taktım hepsini. Bios pilini çıkardım, ramlerin slotlarını değiştirdim. Ekran kartını çıkardım fanlarından baya bir toz temizledim.

Yaptığım işlemler bunlar oldu. Şu an hiçbir sorun yok çok şükür yağ gibi akıyor oyunlar.

Bir de önceden deli gibi fan dönüyordu bağırıyordu makine, şimdi süt dökmüş kedi gibi oyunlarda hiç ses çıkartmıyor. Bir tozun bu kadar büyük sorunlara yol açacağını hiç sanmazdım :)

Sağolun cevaplar için arkadaşlar sorun çözüldü

Toz yüzünden işlemciyi eline almış arkadaşlarım var buda sana ders olsun :D

Bu arada bendeki işlemci 62 de kapanmıyor yaw 65 gördüm dün neden acaba

• Şimdi baktım bendeki model http://www.hisdigital.com/un/product2-418.shtml

Bu modelde içerisinde toz tutacak üstü kapalı bir soğutma sistemi bulunmuyor , direk fan var zaten youtube dan temizleme videoları izledim onların açılmış hali benim kartın şuanki hali gibi yani sorunun toz olduğunu pek sanmıyorum .

HDD eskiden 250 gözükürken D sürücüsü gitmiş sadece C kalmış 150 gözüküyor sadece, sorun hdd de olabilir mi ? Okuduğum diğer kaynaklarda sorunun biosta olduğu güncelleme gerektiği yazıyor .
  • bi arkadaşıma 1000 dolar verdirtip zamanının kral makinelerinden birini aldırtmıştım.süper oynayacaksın grafikleri sona dayayacaksın falan demiştim fakat öyle yavaştı ki makine,adam aldığına pişman olmuştu :) sonrasında 1.slottaki rami 3.slota, 3. slottakini de 1. slota taktım sorun çözülmüştü.sonrasında güzel bi yemek ısmarlamıştı bana sevinçten :D

edit: eğer gpu oyunda %90 ve üstüne çıkmıyorsa genelde cpu limiti oluyor ya da cpu throttle dediğimiz olaydan kaynaklanıyordur.7870xt ya da 79x serisi gibi kartlar için geçerli değildir çünkü ondaki sıkıntı power limitin %20ye dayanmadığı için oluşur.%63 ile %90 arası gidip gelir adamı hasta eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aysat -- 20 Eylül 2013; 0:27:58 >
  • oo bukonu çok değerli ufaık bişey yüzünden nelerle uğraşıyoruz
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.