Bir nedeni yok öylesine sordum =) mesajımda kardeşim yazdım küçük sandım =)
Bib sesinin gelmeme nedeni buzzer arızalı yada ters takılmış olduğu için olabilir mi acaba :D
quote:
Orijinalden alıntı: tarum34
Bib sesinin gelmeme nedeni buzzer arızalı yada ters takılmış olduğu için olabilir mi acaba :D
Yanlış anlama ama Buzzer ne desem komik olur muyum :))
İlgine Teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: vibisi
quote:
Orijinalden alıntı: tarum34
Yanlış anlama ama Buzzer ne desem komik olur muyum :))
İlgine Teşekkürler
Komik olmasın bilmemek ayıp değil. Bilgisayarın kasanın içindeki bip sesinin gelmesini sağlayan küçük hoparlör
Siz ne zaman gidiceksiniz ben metroyla goldun önünden geçicem 5 gibi
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetbozak
quote:
Orijinalden alıntı: aliemreyegin
quote:
Orijinalden alıntı: smet35 ana kart üzerine 2 adet güç girişi olmalı biri 24 pinli uzun diğeri 4 pinli kare küçük olan 2 sinide bağladığından eminmisin
sistem fanlarının hepside çalışıyormu eğer takılı olmayan varsa onlarada bi bak derim
Benim pc de 4pinli olan takılı değil ama çalışıyor nasl oluyor? :) Anakar:Gigabyte GA-8i915PL-G
4 pin girişi Onboard Vga çıkışı için güç verir onboard kullanmıyorsan çok sorun yapmaz:)
4 pin girişi (P4) onboard vgaya değil işlemciye güç verir, kullanılmamasının arkadaşta sorun yaratmamış olması ilginçtir.
quote:
Orijinalden alıntı: loserk
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetbozak
quote:
Orijinalden alıntı: aliemreyegin
quote:
Orijinalden alıntı: smet35 ana kart üzerine 2 adet güç girişi olmalı biri 24 pinli uzun diğeri 4 pinli kare küçük olan 2 sinide bağladığından eminmisin
sistem fanlarının hepside çalışıyormu eğer takılı olmayan varsa onlarada bi bak derim
Benim pc de 4pinli olan takılı değil ama çalışıyor nasl oluyor? :) Anakar:Gigabyte GA-8i915PL-G
4 pin girişi Onboard Vga çıkışı için güç verir onboard kullanmıyorsan çok sorun yapmaz:)
4 pin girişi (P4) onboard vgaya değil işlemciye güç verir, kullanılmamasının arkadaşta sorun yaratmamış olması ilginçtir.
bilgisayar toplama hatta bilgisayarı takan adam orayı kapatmış
quote:
Orijinalden alıntı: Rallyman61
Siz ne zaman gidiceksiniz ben metroyla goldun önünden geçicem 5 gibi
ben saat 7 gibi orada olacağım.işbitişi saat 6,30 çünkü :)
Arkadaslar kontroller yapildi.Anakartta sorun..ALdigim yere geri yollayacagim.Fakat degisimini istesem yenisi ile acaba degistirirler mi yoksa garantiye mi yollaralar?
quote:
Arkadaslar kontroller yapildi.Anakartta sorun..ALdigim yere geri yollayacagim.Fakat degisimini istesem yenisi ile acaba degistirirler mi yoksa garantiye mi yollaralar?
Goldda sizle kim ilgilendi. dedigim gibi firmaya gore degisiyo buyuk ihtimal yenisini verirler
quote:
Orijinalden alıntı: Rallyman61
quote:
Goldda sizle kim ilgilendi. dedigim gibi firmaya gore degisiyo buyuk ihtimal yenisini verirler
dediğiniz gibi ihsan beyi buldum.saolsun hemen ilgilendi.elinde olan bir iş vardı onu bırakıp benim iş ile ilgilendi.eğer parçayı golddan almış olsaydım hemen değiştireceğini söyledi:) fakat almadığım için aldığım yere yollamalıyım:)
Sevindim adınıza adımı söylemişmiydiniz ?
tabii ki söyledim.İlk başta hangi m... dedi :) sonra hani buraya sık sık gelen var ya dedim hatırladı :):)
yanlız firma önce garantiye yollarız diyor.nasıl bir yol izlemeliyim acaba değişmesi için ?
Evet her zaman öyle yapıyolar eğer küçük bişeyi varsa yapıp gönderiyolar ama daha yeni olduğu için hiç kullanamadım diye not düşerseniz tamir etmeden yenisini verme ihtimali var oda firmanın insifiyatine kalmış
Arkadaslar cok acil birsey sormak istiyorum.Pc yi kurmak icin bir adet sata hd ve 1 adet sata dvdwriter aldim.Fakat kasa da 1 adet hd yada dvd okuyucu icin power kablosu var.Bunun baglantisini nasil yapablirim acaba? saatlerdir dusunuyorum bulamadim:(
Sorun bir turlu cozulemedi.Yeni kingston marka ram aldim fakat anakart ilk basta calisiyor.Pc yi kapatip guc kaynagini cikartip yine yerine takinca ekrana goruntu gelmiyor.Sebebi ne olabilri arkadaslar? Garantiye gonderdim ram ler uyumlu deil dedi.Hi level yerine kingston aldim.Yine ayni sorun.Bilmiyorum ne yapacagimi :(
arkaslar var mi yardimci olabilecek?( anakartin ram soketleri arizali olmus olmasin :( 2 aydir pc kullanilamiyo artik gina geldi..calistigim icin anca aksamlari ilgilenebiliyorum :(
şöyle bir şey önersem yaparmısın bilmem ama
1. anakartı ve power ı sök metal olmayan bir masanın üzerine koy 2. bios pilini sök 3. işlemciyi söküp yeniden itina ile tak sonrada fanını ve fan kablosunu 4. ekran kartı on board varsa ekran kartı takma 5. monitörün görüntü kablosunu anakartın üzerindeki vga connectörüne tak ve monitöre elektirik geldiğinden emin ol 6. ram slotuna tek bir ram tak 7. anakart üzerinde işlemci işlemci fanı ram den başka birşey takılı olmasın 8. power kablolarını anakartın üzerine tak 24 pin ve 4pin 2 ayrı power kablosu 9. bios pilini tak 10. psu nun yani powerın arkasına 220 kablosunu tak 11. anakartın üzerindeki power tuşunun kablolarının bağlandığı 2 adet pimi metal bir şeyle kısadevre et (kasanın üzerindeki power tuşunun kablosu yetişiyorsa onuda takabilirsin) 12. eğer görüntü gelmiyorsa %90 anakart bozuktur.
dediklerini sırası ile yapıyorum birtek 11. sıradakini yapmadım.pili çıkartıp taktıktan sonra görüntü geliyor.Pc yi kapatıyorum yine açıyorum hiç bir sorun yok.Taa ki arkadaki power güç kablosunu kasadan ayırıp 2 sn geçmeden yerine takana kadar.Açmak için basıyorum anakartta güç var ama ekrana görüntü gelmiyor.Aklıma 2 seçenek geliyor.Anakartın ram slotunda sorun var yada kasanın gücü mü kaldırmıyor.350W gücünde kasa.
sistem de bu şekilde
*ASUS INTEL P7H55-M LX H55 DDR3 2200 VGA GLAN 16X 1156P CORE I3, I5, I7 1 *HI-LEVEL 2GB 1333MHZ DDR3 PC RAM KUTULU 2 ADET *INTEL CORE I3 540 3.06 GHZ 4MB 733 MHZ GFX 1156P *PHILIPS 192E1SB 18.5 5MS LCD MONITÖR PARLAK SIYAH *SAMSUNG 3.5 1TB 7200 RPM 32MB SATA II PC HDD HD103UJ/HD103SJ *ZOTAC 1GB 9800GT ECO GDDR3 256 BIT HDTV 2XDVI NVIDIA 16X
şimdi ram leri değiştirdim Kingston marka aldım yine aynı sorun:(