Şimdi Ara

(Çözüldü) Upload yönüne paket kaybım var? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Modem arayüzünde upstream yönüne manuel frekans set edilemiyor sorunlu frekansta falan olsam değiştirme şansım yok hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-190FFD898 -- 20 Temmuz 2019; 12:57:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-190FFD898

Modem arayüzünde upstream yönüne manuel frekans set edilemiyor sorunlu frekansta falan olsam değiştirme şansım yok hocam.
    Hocam ortak fiber altyapısından mı kullanıyorsunuz yoksa alt yapı belli mi? Upload'da bir paket kaybı sorununu bende online oyunlarda alıyorum.

Oyun oynarmısınız? Hangi ildesiniz ?
  • Bugün modem arayüzüne tekrar baktım da düzeltilemeyen tablolar falan baya bi oynama olmuş
    https://i.hizliresim.com/r0E3E3.png
    https://i.hizliresim.com/7BAqAN.png
  • quote:

Bugün modem arayüzüne tekrar baktım da düzeltilemeyen tablolar falan baya bi oynama olmuş
    https://i.hizliresim.com/r0E3E3.png
    https://i.hizliresim.com/7BAqAN.png
    Yolladıkları elemanların benden farkı olmuyor teknik eleman diyolar bir de :)

Kablonetin modem arayüzünde gerekli bilgiler hep mevcutmuş bizim "nokia g240w-c" modem modelinde bu değerlere nasıl bakarız acaba.

• DeLakiss kullanıcısına yanıt
    Ortak fiber altyapıya daha geçilmedi burada, hala daha coaxial Kablo üzerinden hizmet alıyoruz.

Oyun çok oynamam ama istediğiniz bir oyun varsa deneyebilirim

Ankara Gölbaşındayım hocam

• Mtu veya mruyu hangisi varsa düşürerek sonuç elde edebilirsin.

• Yıllarca aynı anda hem ttnet hem de kablonet kullandım, şunu rahatlıkla söyleyebilirim kablonetin modemleri rezalet. Paraya kıyıp düzgün bir modem alırsanız hem hat sağlığı hem de wifi açısından çok rahat edersiniz.

Probleminize gelince, upload'u bir de linux sürümleri ile deneyin, linux'un birçok distrosu var usb'den boot edilen, usb stickle linuxa bootlayıp aleti öyle deneyin en temizi, önce windows'tan olup olmadığını net anlamak adına. Eğer aynı sorun devam ediyorsa artık net olarak ya modemden ya da hattan olduğunu anlayabilirsiniz.

Modemleri ne kadar kötü olursa olsun benim yaşadığım problemler genellikle hat sağlığı ile ilgiliydi, fakat yine de modemi değiştirmekte wifi adına özellikle yarar var.

Bilgi olarak alıntı veriyorum:

"Downstream Signal/Noise Ratio Olması Gereken Aralık: 30 dB ~ 40 dB
    Upstream Signal/Noise Ratio Olması Gereken Aralık : 20 dB ~ 40 dB
    Downstream Power Olması Gereken Aralık: -15 dBmV ile 15 dBmV -8 ila +8 arasında ise iyi demektir.
    Upstream Power Olması Gereken Aralık: 30 dBmV ile 55 dBmV

Daha ayrıntılı bilgi için aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz ;
    http://forum.donanimhaber.com/m_53798507/tm.htm"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo-wan -- 20 Temmuz 2019; 18:20:53 >

• Yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum, bugün 08508044444 u aramadan önce tekrar deneyeyim dedim ve o an gözümün önünde duran Şebnem Ferah 10 Mart 2007 konser DVD mı YouTube a upload ettim(videolar gizli bir biçimde duruyor telif hakkı ile başımı agritamam ) 7.60 GB boyutundaki bütün kayıtlar dosyalar bozulmadan yüklenmiş. Upload eskiden olduğu gibi 4.8-5.2 stabil seyretmese de dosyalar bozulmadan yükleniyor, dolayısıyla sorun çözülmüş oldu(dosya boyutu 1-2 GB olsa emin olamazdim ama 7.60 GB söz konusu).

Wifi çekimi ile ilgili konuya gelecek olursak Xiaomi mı router var(kablo ile ona giriyordum neti wifi veriyordu) ama 1-2 ay kadar süredir bağlı değil, hala daha bağlı değil. Yoğun kullanımlar başlayınca onu da bağlarım geri ama evde pek bı wifi kullanımı söz konusu olmuyor şu sıralar, yazılım atacağım o router a da eriniyorum biraz .

Tekrardan yardım eden herkese çok teşekkür ederim.

Edit: sanırım bahsedilenler kısmında kotayı doldurduk, daha fazla kişi eklenmiyor, @NitroNos size de teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-190FFD898 -- 21 Temmuz 2019; 0:35:38 >

• Rica ederim de... Sorun nasıl çözülmüş oldu ben birşey anlamadım ;)
  • Valla ben de pek bir şey anlamadım nasıl çözüldüğü hakkında. Buraya konu açmadan önce gelen teknik arkadaş sistemden bakacağım falan demişti o mu müdahale etti acaba . Neyse sonuç olarak dosyalar bozuk gitmiyor artık, yarın YouTube a yayın yapmayı dener iyice kontrol ederim. Tekrardan teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-190FFD898 -- 21 Temmuz 2019; 1:42:2 >
  • quote:

Ortak fiber altyapıya daha geçilmedi burada, hala daha coaxial Kablo üzerinden hizmet alıyoruz.

Oyun çok oynamam ama istediğiniz bir oyun varsa deneyebilirim

Ankara Gölbaşındayım hocam
    PUBG var sa (Steam) ben alabilirim.

Oturduğum sokakta 4 nolu sitede var bizim sitede yok talep ettik bakalım ne olacak arada 100 metre var gelir kurarlar heralde.
  • VII_outLaw kullanıcısına yanıt
    Hocam üzgünüm, pubg yi satın almadım ben. Başka bir oyun istediğiniz varsa kontrol sağlarım hocam.

• PUBG LİTE OLUR bedava o.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.