Şimdi Ara

(Çözüldü) Upload yönüne paket kaybım var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. 2018 Ağustos ayından beri Kablonet abonesiyiz ve açıkçası çok memnunuz. Ancak son ~21 gündür upload yönünde sorun yaşıyorum. YouTube veya Google Drive farketmeksizin yaptığım bütün uploadlarda gönderdiğim dosya bozuk gidiyor. Paketim 100 mbps sınırsız, dolayısıyla upload hızı 5 olmalı lakin speedtestlerde baya oynak çıkıyor sonuçlar

Çözmek için denediklerim;
    Adblock u kapatmak
    Chrome yerine Firefox üzerinden upload yapmak
    Ethernet kablosu sorunludur belki diyerek wifi üzerinden upload yapmak
    Format atmak (Windows 10 en güncel sürüme sahibim)
    Upload hızımı 4.5 ve 1.8 gibi değerlere sabitlemek

Ayrıca dikkatimi çekenler;
    YouTube dan canlı yayın yaptığımda YouTube un o yayın durumunu renklerle gösteren kısmı hiçbir zaman yeşile dönmüyor, ne kadar bitrate değiştirirsem değiştireyim hep sarı

VLC üzerinden 3 mbps bitrate i olan bir dosyayı http yayına çıkartıp arkadaşıma ip adresimi verdim, 32 mbps download i olan arkadaşım mozaiklenme sorunu yaşadı.

2018 Ağustos ayında modemin durum sekmesinden bir ekran alıntısı almıştım, orada 537 MHz frekansının gücü 8.4dBmV SNR değeri 40.3 DB, ayrıca hiç düzeltilebilen tablo falan yokken şuanda aynı frekansta(modem 1 gündür açık) güç 5 dBmV, SNR değeri 42.1 ve düzeltilebilir/düzeltilemeyen tablolar var. Yazı ile yazmak yerine ss ekleyecegim

2018 den

Güncel tarihli

Müşteri hizmetlerini arayıp upload yönüne paket kaybı olduğunu söyleyince evime teknik ekip yönlendirildi, gelen arkadaşa örneklemeli olarak sorunu gösterdim. Modemi resetledi hat değerlerini tekrar kontrol etti vb. en sonunda buna sistemden baktırayim dedi gitti. Sorunu anlatırken "şuanda olduğunuz TOKİ binalarına bina altına kadar fiber altyapı geliyor" cümlesini duydum kendisinden. Teknik servisten sonra televizyonumdan sinyal kalitesine bakmak geldi aklıma, Vestel televizyonda sinyal seviyesi çubukla gösteriliyor, 70-75 dolaylarına falan geliyor çubuğun konumu, kalite çok iyi diyor. Sinyal seviyesi çubuğu biraz oynuyor o dikkatimi çekti.

Speedtestlerde hep dalgalı çıkıyor sonuçlar, örnekleri ekliyorum.(çıkışım Superonline omurgasından)

https://i.hizliresim.com/P7QqM8.png

https://i.hizliresim.com/gPX5oN.png

Yedeklerim falan hep upload edilmeyi bekliyor açıkçası, gelen teknik arkadaş da sistemden bakacağım dedi gitti bir şey yapmadı. Aşağıya inip altyapıya bı bakayım dedim amplifier gördüm kutuda açayım mı diye düşündüm ama dedim başımıza iş almayalım bıraktım ellemeden. Sorunu çözmek adına tavsiyelerinizi bekliyorum açıkçası. Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ederim. İyi günler.

Edit: modem infinity 401

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-190FFD898 -- 21 Temmuz 2019; 0:40:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Wifiyle test ediyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cadavaros kullanıcısına yanıt
    Denediklerim kısmında ethernet yerine wifi ile test etmek var, hem wifi hem ethernet ile denediğim anlamına çıkıyor bu.

Edit: Kontrol ettim de yanlış anlaşılabilir bir cumle olmus orası hocam, editledim şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-190FFD898 -- 19 Temmuz 2019; 17:10:35 >
  • Ee yardım edebilecek kimse yok mu?

• 5 Mbps upload hızını sabit alamıyorsan ya hat kaynaklı ya modem kaynaklı yada malwate tarzı bir sorun yaşıyorsundur.
    Network monitorden takip ettin mi send/receive işlemlerini? Belki malware tarzı birşey de olabilir pcde.

• Charmlander kullanıcısına yanıt
    Ettim görev yöneticisinden hocam, 5.2 mbps civarında seyreden upload bır anda 2.50 ye falan iniyor sonra geri çıkıyor. Zararlı bir yazılım durumunu kontrol edebilmek için de hem farklı bir bilgisayar (HP ProBook 440 G6 ile 5GHz ağına bağlanarak) hem de format attım bilgisayara, sonuç ayni. Windows u da Microsoft un Windows Media Creation Tools isimli tool undan indirdim.

• Arka planda çalışan bir uygulama olmadığından eminsen şu siteye girip :
    TestMy.net
    Upload Speed Test
    https://de.testmy.net/b/upload

MANUAL'dan önce 50 MB sonra da 100 MB paketlerini seçip bir test yapabilir misin?
    Eğer 50 MB çok uzun sürüyorsa otomatik olandan da başlayabilirsin.

EDiT : Sonuç ekranı geldiğinde sol alt köşede MY GRAPH diye bir buton çıkıyor ona basıp bir kontrol etsene hoplama zıplama oluyor mu grafikte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 19 Temmuz 2019; 23:50:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Modem olarak türksat'ın verdiği modemleri mi kullanıyorsunuz ?

infinity 401

Çok iyi modemler değil bunlar bilginize.

2018 ve 2019 arasındaki tek farkı söylüyeyim güç dbmV sayılarında düşüş olmuş bu değerlerin düşmesi sıkıntı yaratmaz ama daha fazla düşerse sıkıntı yaratır snr değerleriniz iyi bir sıkıntı yok peki bu upload sıkıntısı günün her saattin demi ? oluyor yoksa belirli saatlerde mi? birde eskiden sorun yok demişsiniz modem aynı modem peki cat6,cat5e ethernet bağlı şekilde test yaptınız mı kablosuz şekilde mi yapıyorsunuz ?

RG6 kablosunda herhangi bir yerinde ezik veya ek var mı ? Yada televizyon açık iken bir problem yaratıyor mu ? Biraz bilginiz varsa modeme gelen kablonun ucunu dikkatli şekilde kesip uç bırakıp tekrar konnektörü bağlayıp modeme takmanız.Azda olsa voltaj vardır çarpılabilirsiniz dikkatli olun.
  • Günün her saatinde bu sorun söz konusu.

Cat6 ethernet kablosu üzerinden masaüstü bilgisayarım ile ve WiFi 5GHz üzerinden HP ProBook 440 G6 laptop ile denedim ikisinde de sorun mevcut.

Valla binada hali hazırda mevcutta bulunan kablo üzerinden hizmet alıyoruz. Daireye gelen kablo bir bölücü parçaya giriyor, o parçadan Vestel televizyonuma ve modeme kablo gidiyor. Kurulum bu şekilde

Kablo TV açık/kapalı olması fark etmiyor, Kablo Info kanalında 1-2 kere mozaiklenmeye denk geldim.

Modeme giden kablonun ucundaki konnektör sıkmali sanırım, bende onu sıkacak alet yok maalesef. Klasik f konnektöre benzemiyor çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-190FFD898 -- 20 Temmuz 2019; 0:48:36 >
  • Anladım yani ekipte çağırsanız pek sallamazlar gibime geliyor çünkü kablosuz modemleri o kadar dandik ki dibinde bile 2 diş çekiyordu bebeklere zararı varmış ıvır zıvır söyledi bastı gitti o derece yani.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    VoIP olmasa kendi modemlerini kullanmazdik da VoIP yüzünden infinity 401 var, servisi arayıp ubee marka modem isteyeyim mı hocam sonuçta kirada modem her ay 3 ya da 6 lira olması lazım kesiliyor sonuçta. Soruna çözüm bulurlar herhalde 1 senede (taahhüt bitimine kaldı), Telekom gibi taahhüt bitimine kadar sorunu çözemeyecekseler, superbox a kalacağız gibi duruyor burada başka alternatif altyapı kalmadı.

NitroNos kullanıcısına yanıt
    Ekliyorum sonuçları hocam

• UL 4 Mbps civarında görünüyor bir sıkıntı yok gibi...
    Yanlız sen VLC'den stream yaparken aynı anda dowload falan yapıyor musun?
    Kablonet'te benim en çok yaşadığım sıkıntılardan birisiydi UL/DL yaparken hat şişmesi.
    Netmaster kullanırken pingler 2-3 katına çıkıyordu, Motorola kullanırken veri alışverişi kardiyo grafiğine dönüyordu, bir yukarı , bir aşağı ;)
  • Yok hocam yapmıyorum, sorun sadece VLC de değil her yerde oluyor, gece 1 de de upload yapsam gündüz 12 de de, sonuç fark etmiyor bozuk gidiyor dosya. En son bütün cihazları söküp raspberry pi yi bağlayıp deneyeceğim upload I az kaldı

Sorunu Google Drive a yedekleme yaparken fark ettim ben de, attığım 4K 1gb a yakın bir videom bozuk gitmişti. Sonra denemek amaçlı YouTube a gönderim orada da bozulmuştu video. Sorun videodan mı diye düşünerek 1080p başka bir video ile denedim aynı sorun devam ediyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-190FFD898 -- 20 Temmuz 2019; 2:48:31 >
  • Sendeki emareler bana sanki fiziksel bir sorun olduğu yönünde...
    Kabloda bükülme, kırılma, eskime, splitter sorunu yada komple kabinden gelen kabloda da sorun olabilir.
    Mesela mozaiklenme olduğundan bahsetmişsin, bunu 126'yı arayıp Teknik ekibi hat sinyal değer ölçümü yapması için sorun olarak bildirebilirsin....
  • Süperbox'ta böyle şeyler yaşamazsınız ama 5G gelmeden süperbox kullanımı Fiber gibi olmaz pinginiz ekstra yük alır ama indirme ve yükleme hızınız stabil kalır.
  • Ya bir arıza kaydı bırakın bir ekipler gelip baksın sorununuzu kanıtlarla gösterin ve anlık test yapın anlasın en azından bir çözüm sağlayabilir.

Sizin sorununuz CRC hatası gibi paket bozuk olduğundan tekrar tekrar göndermeye çalışıyor hat ile alakalı olduğunu düşünüyorum zira eğer modem'den olsaydı eskiden de olurdu.
    126 yi arayıp hattın kontrolü için kayıt actirayim ben o zaman, yardımlarınız için teşekkürler hocam. Bizim bina 5 katlı ve ben en üst katındayim, açıkçası bina baya eski olduğu için kablolar ne kadar sağlam bir bilgim yok. En kötü kendimiz rg6u6 çekeriz.

• Modem arayüzü hakkımda bilgi sahibi misin? Modemin arayüzünü bilmiyorum ancak arayüzle oynayarak belki değiştirebilirsin?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.