Şimdi Ara

Yüksek hıza geçiş yaptım fakat upload'ım düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konunun başlığından anlaşılacağı üzere türknetin 100 mbit'e kadar hız paketine geçiş yaptım fakat uploadım 4 mbit olması gerekirken 2 mbit'e düştü. Ayrıca hat değerlerine bakınca snr değerim hat zayıflaması olmamasına rağmen çok düşük. Merak ettiğim konu şu, ben ttnet kullanırken 88 mbit sorunsuz alıyordum, turknetten önce 3 ay başka iss kullandım. Onda maksimum 75 mbit olduğu için, hat değerlerim ona göre değişti. Sizce tt'deki aynı hızları tekrar alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JacobHughes -- 27 Ocak 2020; 17:58:25 >

• Telekom nasıl bir içine ettiyse bu problem 2019 un başından beridir var ve düzeltilmedi. Geçici çözüm olarak 99 megabit yapıyorlar ama onu yaptırmakta ayrı bir eziyet. Ya 79/4 kullanacaksın ya 88/2 kullanacaksın. Yada bin bir zahmetle 99/4 yaptırabilirsen yaptıracaksın. Bütün iss'larda aynı durum var doğal olarak hepsi telekomun altyapısını kullandığı için. Sadece gerçek fiber SOL kullananlarda yok bu durum.
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Benimde acayip garibime gidiyor. Normalde snr düşük olunca hat zayıflaması yüksek olur ama ikisi de düşük. Hocam o zahmete ben bir ara gireyim dedim, hızımı 22 mbit'e kadar düşürdüler. Yeter ki upload 4 mbit olsun başka derdim yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JacobHughes kullanıcısına yanıt
    Bu arada farkettinizmi bilmiyorum annex a ile bağlısınız onu annex b olarak değiştirin otomatikte durmasın. Bir miktar daha iyi olacaktır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Yalnızca bu seçenekler var hocam denedim de pek fark olmadı.

Auto sync up yazan yerde hangi seçenekler var? Çok garip annex a normalde adsl demek vdsl olması için annex b olması lazım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Bu seçenekler var da vdsl2 yi seçtiğim zaman yine sadece annex a çıkıyor Garip modem hocam işin özü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JacobHughes -- 27 Ocak 2020; 19:36:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    muhtemelen firmware'de çeviri hatası var yani annex B olmaması imkansız vdsl modemde :) siz yinede otomatikta bırakmayın vdsl2 seçin ilk bağlantıda daha hızlı bağlanmasını sağlarsınız diğer seçenekleri hiç denemeye uğraşmaz modem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altuntepe2

muhtemelen firmware'de çeviri hatası var yani annex B olmaması imkansız vdsl modemde :) siz yinede otomatikta bırakmayın vdsl2 seçin ilk bağlantıda daha hızlı bağlanmasını sağlarsınız diğer seçenekleri hiç denemeye uğraşmaz modem.
    İlk defa senden duyuyorum. ben 70 mb çok güzel annex a modun'da VDSL2 kullanıyorum 2 senedir. Biraz öcne b yaptım hiçbirşey değişmedi
  • cat174 kullanıcısına yanıt
    İlk defa duymana şaşırdım, çünkü Türkiyede adsl annex a üzerinden veriliyordu analogtu. Almanyada adsl annex b olarak veriliyordu dijitaldi. türkiyeye bildiğim kadarıyla vdsl1 gelmeden direk VDSL2 geldi cihazların hepsi annex b olarak çalışıyor. TP link firmware'sinde annex a olarak seçince normalde vdsl2 kullanan kişilerin bağlanamaması lazım (benim kullandığım p2812 openwrt öyle). Bağlanıyorsada zaten annex b olarak bağlanıyordur ama firmware'de a olarak görünmeye devam ediyordur. Bu konu hakkında internette yabancı dilde sürüyle bilgi vardır araştırabilirsiniz. Hatta örnek olarak bir link ben paylaşayım 3. mesajı okuyun özellikle tp linkin yanlış olduğunu belirtiyor:
    Whirlpool.net.au
    VDSL2, Annex B, what is the story? - Internode
    https://forums.whirlpool.net.au/archive/2546585

For ADSL/2/2+, ITU G.992.1, G.992.3, and G.992.5, Annex A refers to asymmetric DSL (ADSL) over basic telephone service, and Annex B refers to ADSL over ISDN. For VDSL2, Annex A specifies band plans for the North American region and enables VDSL2 to be deployed with traditional basic telephony or in an all-digital mode. Annex B specifies band plans for Europe and enables VDSL2 deployment with underlying basic telephone or ISDN services.
    Current VDSL2 annexes (A for North America, B for Europe and C for Japan).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 27 Ocak 2020; 20:5:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: JacobHughes

Yalnızca bu seçenekler var hocam denedim de pek fark olmadı.
    bina içi tesisatının sorunsuz olduğuna eminsen 75e düşürt paketini. zaten 77mbps geliyor şuan .

• Paket hızını arayıp 75 e düşürürsen sorunun düzelir büyük ihtimalle

• e_capkan kullanıcısına yanıt
    AL3lMA kullanıcısına yanıt
    Daha önceden direk 100mbit alıyordum. Sonra sorun oluyor diye benden habersiz 88 mbite düşürdüler. Bu sorun tt ile alakalı. Hat zayıflaması düşük ama snr'de düşük. Sadece sinyali arttırmaları gerekiyor. O çok mühim değilde upload 4 mbit olsun o bana yeter. Hatta kopma falan yok sadece upload düşük olduğu için hızım limitleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JacobHughes -- 27 Ocak 2020; 22:42:24 >
    Çok birşey farketmiyor hocam, yine de yapsam dediğiniz gibi direk bağlantı sağlar. Belki dediğiniz annex b yurtdışına özeldir.

SNR değerini TT yükseltip alçaltamaz, öyle bir sistem yok, mümkün de değil zaten. SNR değerinin düşük olmasının çok sebebi var. Birincisi, bina içi kablolamanın durumu, kabloda ek olması, tt kutusunun muayene edilmesi, saha dolabı portunda kontrol yapılması, santral portunda kontrol yapılması gibi süreçler var.

Sizin kablolama durumu nasıl? Ek var mı, kablonun cinsi nedir örneğin?
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Cihazın çıkış gücü zayıf onu demek istedim. Hat zayıflaması düşük, doğal olarak cihazdan çıkan güç yetersiz kalıyor. Dediğiniz gibi tt kutusunda birşey yapılmış tam olarak bilmiyorum. Saha dolabı 90 metre ya var ya yoktur. Kablolarda bir sorun gözükmüyor. Dediğim gibi ilk vdsl açtırdığım zaman maksimum desteklediği hız 120'lere dayanmıştı. Ek falan yok doğrudan modeme bağlı. Direk kaliteli bakır kabloydu tam olarak bilmiyorum.
  • Merhaba, hız profilinizi güncelleyebilmem için GSM numaranızı PM üzerinden iletebilir misiniz?
    Öncelikle;
    Kablolama durumunu kontrol ediniz, kaliteli bir kablo mu? Eğer bina içinde bir sorun olmadığını düşünüyor iseniz;
    Türknet aracılığı ile arıza kaydı bırakıp, gelen tt ekibine ankastre kutusundan ölçüm yapmasını rica edebilirsiniz. Ankastre kutusunda bir sorun yoksa bu durumda bina içi kablolama gözden geçirilmelidir. Ankastreye de zayıf geliyorsa bağlantı bu durumda saha dolabı portu incelenir. Bu süreçler için arıza kaydı bırakmalısınız.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Hız tekrardan telekom tarafından güncellendi. Hattımda sıkıntı falan yok hocam telekom ne kadar veriyorsa onu alıyorum, yani türknet ne tanımladıysa aynısını alıyorum. Upload 4 olursa paketi 79 mbit'e güncelleyeceğiz dediler gerçektende dedikleri gibi oldu. Yorumlar için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.