Dediğiniz gibi olabilir adamlar attıkları mailde sadece anormal ısılar tespit ettiklerini söylüyorlar kapanmayla alakalı birşeye değinmemişler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
( çözüldü ) yeni i7 10700K lı sistem kapanıyor ( arkadaşın ) (5. sayfa)
-
-
Yeni işlemciyi ve anakarti montajlayip 10dk test etmişler kapanmış yine oyundayken.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sana gene aynı işlemciyi yollamış olabilirler
-
Yeni bir işlemci kutusunda geldiğini söyledi ama Sinerji yeni kutuya eski işlemci koyabilir mi ?
-
bilmiyorum köksalım ozaman anakarta taktıgın işlemci sorun yaratıyor olabilir
anakart sorunlu ise işlemciyi bozuyor olabilir
-
serviste kapanmamış mı bilgisayar test yaparlarken ? öyle ise psuyu göndermemişti herhalde arkadaşın. Psu olabilir.
İşlemci değişmiş.
Anakart pinleri sağlam mı acaba? inceleme şansınız var mı?
-
PSU Servise girdimi bilmiyorum ama aklıma gelen diğer şeyleride yazayım,
- PSU'yu kasanın dışına çıkartıp kabloları dışardayken kasaya bağlayıp deneyin.
- GPU 2 adet 8 Pin yada 8+6 Pinden oluşuyorsa kabloları ayrı kanallardan çekin, tek kablo olmasın.
- Son olarak pek ihtimal vermeyerekten, prizin bağlı olduğu sigorta kaç amper onu da kontrol edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 21 Ekim 2020; 16:40:58 > -
Servise giden birtek ekran kartı , diğer parçaları Sinerji test etmiş yapilan testde işlemciyi değişmişler , güç kaynağini geçen ay gönderdi ama göndermesiyle iki günde sinerji sorun yok deyip geri gönderdiler ben güç kaynağını yeterince test ettiklerine inanmiyorum.
ekran kartsız Cpu Z strest testindede benzer olay oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: MogoLKhanYeni işlemciyi ve anakarti montajlayip 10dk test etmişler kapanmış yine oyundayken.
sonunda ceza bıttı. neyse..
sorun %90 ramlerdeee... :)
bıostan ramlerı cl 18 20 20 40 3000 mhz olarak ayarlayıp testlerı tekrar yapsın.
ram voltajıda 1,45 olarak sabıtlesın.
-
başka birinden ram bulup denedi bugün aynı sorunu yine yaşamış ne yazık ki.
quote:
Orijinalden alıntı: MogoLKhanbaşka birinden ram bulup denedi bugün aynı sorunu yine yaşamış ne yazık ki.
o zaman ıslemcıyı 3 ghz ve 1 v verıp sabıtleyıp tekrar denesın.
ekran kartsız olarak.
sorun psu da dır buyuk ıhtımalle o zaman...
acaba modulermı psu ?
moduler ıse kabloyu sokup kablo soketlerının ıcındeki metaller aynı hızada mı bır kontrol ettsın.
sorun yoksa kasa dısında uzay montaj olarak kursun sıstemı tekrar test etsın.
benzer şekilde sorun defalarca basıma geldı. stabıl olmayan işlemci ocsi sonrası yada ram ocsi sonrası. hepsınde voltaj yetmedıgınde o sekılde oluyordu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MogoLKhanbaşka birinden ram bulup denedi bugün aynı sorunu yine yaşamış ne yazık ki.
bios ayarları default mu? ve güncel mi? güncelleyip default ayarlarda deneyin birde
-
quote:
Orijinalden alıntı: MogoLKhanekran kartsız Cpu Z strest testindede benzer olay oluyor.
hocam torpilli bir üyeyle dalaşınca haliyle yine 4 gün ceza yiyince o boşlukta konuyu tekrar dikkatli okudum ve pcnin kapanma şeklini yazınızı görünce bu olayı bende nadir de olsa ayda 1 yada 3 ayda 1 yaşamaya başlamıştım aynı şekilde pc çalışıyor ama önce ekran gidiyor no sinyal oluyor sonra klavye maus gidiyor ışık yok ama pc de tüm fanlar çalışıyor ve anakart ekran kartı şıkları çalışıyor Qcode ekranı da var ekranda görülen sayı 0 sanırım ve altında ram cpu gpu ışıklarından sadece ram. ışığı yanıp sönüyor arkadaşınızda da böyle mi sorar mısınız?? yani ram ışığı böyle mi? sonra kendim reset atıp açıyorum çünkü öyle kalıyor pc ve hiç bir şey yok gibi aylarca sorunsuz çalışıyor
Ayrıca OLAY GÖRÜNTÜLEYİİCİDE Kernel power 41 63 hatası var ve araştırdım lanet bir hata kimisi psu değiştirdim kurtuldum diyor kimisi psu kablosu yapıyormuş onu yeniledim düzeldi diyor kimi ekran kartını manuel ayarladım oldu diyor kimisi rem oc kapadım düzeldi diyor, (yani xmp yi) kimisi ramin biri oturmamış oturttum düzeldi diyor kimisi de çözemiyor gerçekten bela bir hataymış bende nadir olunca takmamıştım ama arada da yapsa can sıkıcı işin garibi bendeki çok saçma 8 saat oyun oyna pc 10 saat açık olsun tık yok birden masa ütünde bir program aç yada nette video aç pat o hata olabiliyor neden başladı çözemedim, gerçi nadir karşılaştığım için uğraşmadım diyeyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 21 Ekim 2020; 20:1:36 >
-
Merhaba,
Konu biraz uzamış tamamını okumadım fakat bu tür durumlarda ilk güç kaynağına odaklanılır. Ev kullanıcıları için en zoru da arıza tespiti yapmaktır. Çünkü ellerinde genelde yeterli miktarda yedek parça yoktur. 6-7 sen önce topladığım sistemde benzer bir arıza yaşamıştım. O zamanlar Asus'un GTX 770 model ekran kartını kullanıyordum. Ekran kartının biosunu güncelleyip sorunumu çözmüştüm.
-
Ekran kartsızda Cpu z stres testinde benzer sorunu yaratiyor. Ben ilk güç kaynağından şüpheleniyorum modelinin görselinide bıraktım aşağıya.
2004 de ki Asus anakartım bozulmuştu ve kaçtane işlemciyi taktiysam bozmuştu hepsini ama ozamanlar tam nasıl hata alıyordum unuttum :)
Merakla takip ediyorum konuyu ilk gününden beri.
-
quote:
Orijinalden alıntı: SaLVaToRe_VMerakla takip ediyorum konuyu ilk gününden beri.
Klinik bir vaka oldu
Her parça tek tek sağlam birleşince sorunlu oluyor
Yada servis işini herzamanki gibi işini iyi yapmadı ve parçalardan birinde sıkıntı var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X