Şimdi Ara

ÇÖZÜLEMEYEN MERAK KONUSU S/PDİF

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle ileri derecede bilgisi olmayanlar yorum yapıp bu topiği çöplüğe çevirmesin çünki çok bilen çok yanılır bu işin duayenleri yazsın.

S/pdif digital out yani sony ile philips firmasının geliştirdiği arayüz açılımını bilen gayet iyi bilir sony philips digital interface internette baya bir araştırma yaptım bu konu ile ilgili
    ama bilen bilmeyen atan tutan çorba etmişler üzüldüm bilgi kirliliği resmen.

Şimdi sorum şu s/pdif konnektörü hem coaxial hem optik (yani dışı (rca) (lale jack) içi optik olarak tek tipmidir. toslink adaptörü bu konnektör içinmi kullanılır
    yoksa sadece optik ve rca konnektör olan çeşitleri de varmıdır. aşşağıda vereceğim resimlerde xonar ses kartının s/pdif yazan "resmi büyütürseniz yazıyı görürsünüz"
    konnektöründe toslik adaptörünü görebilirsiniz

• pccommander kullanıcısına yanıt
    Konu hakkında ileri derecede bilgim yok. Ancak konunun bir yere gitmediğini gördüğüm için yazıyorum...

Normalde s/pdif standardında sinyal dijital olarak ya RCA (phono) konnektör ile elektriksel olarak ya da Toshiba tarafından çıkarılan TOSLINK ile optik olarak iletilir.

Sorun, daha doğrusu kafa karışıklığı bazı cihazlarda iki ayrı sistemin birlikte kullanılmasından kaynaklanıyor. Birlikte kullanılma nedeni genellikle yer darlığı...
    Örneğin bir notebook bilgisayar veya portatif ses cihazında analog kulaklık çıkışı veya mikrofon girişi var diyelim. Cihaz üreticisi bu soketi çift işlevli yapıyor. Soket normalde 3.5 mm jak tipi (analog), kulaklığı buraya takıyorsunuz diyelim... Ama bu sokete bir Mini-TOSLINK adaptörü takarsanız (cihazda böyle çift işlevli soket olduğunu varsayıyorum) cihazın dijital giriş veya çıkış özelliğinden yararlanıyorsunuz.http://en.wikipedia.org/wiki/TOSLINK

Sizin verdiğiniz kombine soket daha önce görmediğim tipte. Anlaşılan kart üreticisi muhtemelen yer darlığından ötürü biraz daha farklı bir Mini-TOSLINK adaptörü uygulamış. 3.5 mm jak için değil, RCA konnektör ile kombine etmiş. Ancak sistem temelde aynı. Soketin normal konnektörünü takarsanız elektriksel (analog veya dijital) bağlantı sağlıyorsunuz. Uygun Mini-TOSLINK konnektör ile bağlantıyı yaparsanız adaptörün optik uzantısı elektriksel bağlantılara zarar vermeden geçerek arkadaki optik elemana erişiyor.

Portatif küçük cihazlar için 3.5 mm jak üzerinden optik bağlantıyı sağlayan Mini-TOSLINK adaptörler yavaş yavaş bir standart haline geliyor.
    Ancak sizin örneğini verdiğiniz RCA (phono) konnektör üzerinden optik bağlantının sağlanması sanıyorum bu üreticiye ait standart dışı bir uygulama.

Uzmanı olmadığım bir konu hakkında yazdığım için özür dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 12 Ağustos 2014; 19:34:31 >

• çok teşekkür ederim cevabınız için benim düşündüğüm gibiymiş demmek ki yeterince açık ve net olmuş aradığım cevap buydu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.