Şimdi Ara

Çözülemeyen soruna işçilik ücreti alınır mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • usta eğer sorunu bulup, mesela bobin arızalı motor ustasına git deseydi en azından diagnoz yaptığı için isteme hakkı olabilirdi.
    Burda hiçbir çözüm sunamadıysa, ustanın para istemeye hakkı da yoktur.
    Çünkü karşılık isteyecek bir ustalık yapmamıştır.
  • zero01 kullanıcısına yanıt
    bilgisayara bağladı dediğine göre iyi bir arıza tesbit cihazına bağlamış olabilir ve bobin bozuk değilse arıza yoksa pahalı olan bobini boşuna aldırmasıda söz konusu olabilirdi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslanoto A kullanıcısına yanıt
    Bir cümle kurmuşsunuz;

"...bu düzelmeyebilir arıza tesbit ücreti 100 lira alırım derim..."

Düzelmeyecek arızanın tespit ücreti OLMAZ. Varsayımla para talep edilmez.

Tespit edilen durum %100 çözüm olacaksa ama müşteri yaptırmak istemezse ANCAK o zaman para talep edebilirsiniz. O da keyfi bir uygulamadır, yılların deneyimi ve tecrübesi söz konusudur. Buna ustanın hakkı vardır, alıp almamak esnaflığı ile ilgilidir.

Bu olmayabilir ama sen bana yine para ver ne demek? Millet parayı sokakta mı topluyor da sizin keyfinize göre sokağa para saçsın?

Sizin gibi "ustaları" gördükçe kendi ustalarıma gidip bir daha teşekkür edeyim. Arada tatlı, poğaça, memleketten hediyeler falan götürüyorum. Hediyeleri biraz daha sıklaştırayım da mesleği sizin gibilere bırakmasınlar.

Sizdeki bu kafayla ekonomi mi döner? Siz ayakkabı alırken mağazalara "ayakkabı deneme ücreti, kıyafet deneme ücreti" mi ödüyorsunuz? Yeri geliyor personel 1 saat müşteriyle ilgileniyor. Sizden "personel oyalama ve emek ücreti" talep etseler ne düşünürsünüz?

Konuya boş boş bir sürü cümle yazmışsınız, su son soruma bir cevap veriniz lütfen.

• Sen para verdin mi ben onu merak ettim.

7 - 8 sene önce evdeki Profilo fırından gaz kokusu geliyordu.
    Mahalledeki servisi çağırdım.
    Geldi baktı üstteki bir kaç parça bir şeyi söktü, fırın içindeki gaz tesisatını falan kontrol etti.
    "Abi kaçak yok" dedi, "Neden koku var " dedim "bilemiyorum" dedi.
    "Tamam" dedim. Çıkarken servis parası istedi, "Kokuyu gideremedin, sorunu çözmedin ne parası" dedim. Vermedim tabii para.
    "O zaman bir daha servise gelmeyiz "dedi
    "İşe başlamadan söyleseydin o zaman dedim.
    "Gelmezsen gelme baska servis mi yok." dedim.
    Sorun çözemeyip de para isteyecekse bunu işe başlamadan önce bilgisini vermek zorunda.
  • Alınmaması gerekir ama bizim ustaların(!) Yüzde 90'ı aşırı şerefli oldukları için isterler, araç üstünden parça çalarlar, bilerek bozarlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • canocan_07 kullanıcısına yanıt
    o halde arıza tesbit cihazı ne yazıyorsa ki bir sürü arıza yazıyor, turbo, bobin, krank, sübap, katalizör vs vs çok şey bunları alsanız 60 bin lira edebilir en basit arabada seçim sizin alın takın ama lpg ci bunları gene takmaz tesbit ücreti vermek lazım adam hayatını ortaya koymuş yanıcı madde söz konusu, 2 saat adam uğraştı hiç bir ödeme yapmadan gitmekde neyin nesi vicdansızlıkdır, siftah bari atın ayıp

• aslanoto A kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın, ben sizi normal bir usta/esnaf falan zannettim.

İşletme facebook profilinde bunu paylaşan şahısla esnaflığı falan tartışıyorum hata bende. Sizin amacınız tuttuğumu öpeyim.

Çözülemeyen soruna işçilik ücreti alınır mı ?
  • canocan_07 kullanıcısına yanıt
    aşağıdaki sıkıntılara maruz kalıyoruz o yüzden çok iyi seçim Telefonda whatsappda konuşmak tartışmak zaten anlaşmak zor bedava iş istiyor veya lastik istiyor muayeneden geçer lastik olacak 50 veririm diyor kimiside hiç vermiyor ama biz web ilana eklemişiz ordan baksın

Mesafeli Dur:

Corona korona virüs covid-19 farkında olmadan taşıyabilir bulaştırabilirsiniz bu nedenle mesafeli uzakdan konuşun 3 metre iyi, adamın ağzına girmeye gerek yok başkalarının hayatına mal oluyorsa buna dikat etmemekde eşkiyalık cahillik hapşırman geldi yönünü öbür tarafa çevir uzaklaş hapşır kolunun içine, adamın yüzüne değil. Telefondan konuşarak veya Whatsapp yazışarak tartış fiyat vereceksen sor tercihimiz. Sadece iş yaptırmak alım satım yapacaksanız gelin. evde canım sıkıldı kafanı ütülemeye mesleğini öğrenmeye geldim tarzında çok gereksiz gelen var bilgiyi google yandexe sor dedik. arabada arızalar neden meydana geliyor, rot balans makinası nasıl kullanılır, rot balans ayarı nasıl yapılır daha daha bir sürü soru ve kanala iniyor zaten usta zor sıgıyor kanala çalıştırmıyorsun, biz mesleği böyle bir iki sorarakmı öğrndik yıllarca çalışarak çile çekerek öğrendik git sende çalış öğren. Üniversitede ders anlatır yüksek maaş alırdım sana anlatana kadar. haddini bil geride işin bitmesini bekle. Allaha inamnıyor virüse inanmıyor cennete cehenneme inanmıyor okadar cahil varki çok. Dükkanımızı işgal edip telefon kulağında telefon sapıkları saatlerce kimle konuşuyorsa bir türlü bitmiyordu, ama bu sapıklar bizi arama ve mesaj yazma niye yapmıyor ? Gelmiş eşkiya şu fiyatdan aşağı muayeneden geçer lastik yok diyoruz yukardan aşağı inmiyosunki illa virüs bulaştıracağım lastik almayacağım diyor.

• yapılan işe göre değişir. 2-3 sene önce klimam arızalandı götürdüm abi bi parça var onda arıza olabilir dedi adam 3 saat uğraştı yapamadı bende canın sağolsun dedim 100 lira ateşledim
    bazı işler var 5dk uğraşırsın olmaz para vermezsin bazen 5 saat uğraşır yapamaz gönlü kalmasın diye verirsin.
    karşı tarafı da düşünün 3 saat uğraşıyorsun ama bazen olmuyor. 5 kuruş kazanmasanız üzülmez misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracimin difüzörünün plastik parçasını degistirecektim, egzozlar zaten mevcut eski plastik çıkartılıp yenisi takılacak

Bu işlem için tam 200₺ para istedi benden. İşte abi bı tüp silikon bitti diyor yalan, işte 50 TL ye bilmem ne bantı aldık diyor toplam 1 metre bile bant gitmedi.

Şimdi bu adama ben aynı işlem için iki arkadaşımı da getirecektim, artık bedava yapsa gider başka yere Parasını ben öderim yine de bu çakal esnafa götürmem

Bunu yapmalarının nedeni belli, karınları tok. Çarpa çarpa yolu bulmuşlar zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.