Şimdi Ara

Çözülemeyen soruna işçilik ücreti alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün LPG ustasına gittim araç gaza geçerken stop ettiği için. Taktı bilgisayara baktı etti enjektör kablolarına söktü baktı. Aracı çalıştırdı stop etti falan sorunu bulamadı. Sonra çıkarken ücret istedi. Sorunu çözemedin ki dedim ben zamanımı harcadım aracına dedi. Kimi normal senin aracın dışında başka araçla ilgilenebilirdi diyor ama bana bu ücret mantıksız geliyor.

• Normalde süreç şöyle işler; arızayı bulamaz problemi çözemezse sen nezaketen "borcumuz var mı?" diye sorarsın, usta da "ne borcu abi birşey yapmadık ki" der. Hayırlı işler dileyip çıkarsın.

Senin gittiğin usta esnaf değilmiş bir kere.

Örneğin; bakkala gittin çamaşır suyu istedin, rafa baktı bulamadı, depoya baktı bulamadı geldi çamaşır suyu yok. Abi senin için depoya baktım vakit harcadım deyip senden para mı isteyecek? Mantık bu.

Hizmet + çözüm yoksa ödeme yapılmaz. Çözüm tespit de içerebilir.

Bazı durumlarda arıza tespiti yapılır, onarım ücreti çıkarılır. Onarım ücreti kafana yatmaz, pahalı gelir, o an paran yoktur, onarım yapılmazsa usta arıza tespiti için işçilik ücreti talep edebilir.

Ama ne arıza tespiti var, ne çözüm var. Adam bir b.k becerememiş PARA İSTEYEMEZ.
  • Hem de nasıl...
  • ustanın biraz şeref ve onuru varsa sen teklif etsen bile almaz.

O zmn bende dükkan açayıp gelen araca tespit edemedim ama emek harcadım die para isteyeyim ?

Bir ürün hizmet alıyorsan karşılığı olur ? hizmet vericem die dükkan açıyorsun ama hizmet veremiyorsun ? o zmn para alamazsn
  • Normalde süreç şöyle işler; arızayı bulamaz problemi çözemezse sen nezaketen "borcumuz var mı?" diye sorarsın, usta da "ne borcu abi birşey yapmadık ki" der. Hayırlı işler dileyip çıkarsın.

Senin gittiğin usta esnaf değilmiş bir kere.

Örneğin; bakkala gittin çamaşır suyu istedin, rafa baktı bulamadı, depoya baktı bulamadı geldi çamaşır suyu yok. Abi senin için depoya baktım vakit harcadım deyip senden para mı isteyecek? Mantık bu.

Hizmet + çözüm yoksa ödeme yapılmaz. Çözüm tespit de içerebilir.

Bazı durumlarda arıza tespiti yapılır, onarım ücreti çıkarılır. Onarım ücreti kafana yatmaz, pahalı gelir, o an paran yoktur, onarım yapılmazsa usta arıza tespiti için işçilik ücreti talep edebilir.

Ama ne arıza tespiti var, ne çözüm var. Adam bir b.k becerememiş PARA İSTEYEMEZ.
  • Ustanın karakteri ile ilgili yüzde 90 i almaz ücret.Sorunu bulamiyorsa tabelayı indirsin hadi çok sıradışı bir şey oldu başka yerlere sorsun araştırsın dersiniz ama para istemek hoş olmamış.adini yerini yazın insanlar bilsin.
  • Almadığın hizmetin parasını ödemek?

İşin bokunu çıkardılar.
  • Açalım bi dükkan gelen gidenin aracına bakalım. Hiç bir sorunu çözmeye yada tespit etmeye gerek yokmuş. Alalım paramızı güzel iş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU ARAÇ ALINIR MI
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sorunu çözemediği için yüzünün kızarması lazımdı kesinlikle oara vermemeniz gerekliydi.
  • Bence siz de ustaya "sen de benim zamanımı çaldın, belki başka ustaya gitseydim hallolacaktı" diyerek para talep etseydiniz. Biraz cevval olun böyle karaktersiz insanlara karşı.
  • Senin gittiğin usta(!) hakiki k*ncıkmış.
  • Ne koparırsam...diye düşünmüş
    tamirci isen tamir edemedin mi para yok
    o zaman hemen tedbir almak gerek baştan konuşmak gerek tamir olmazsa para yok
    işe yaramayan işçiliğin , zamanın bedeli olmaz

benzin deposu kilitlendi depoda da az benzin kalmış , aracın amblemi bulunan en yakın tamircide durdum baktı etti en az 20 dakika ,
    -Abi dedi ben bunu yapamayacağım , anlamadım sen 1 km ilerde servis var oraya git dedi tarif etti.

-borcumuz
    -yok abi , ne borcu

olay buydu
    bunu değiştiremezler .
  • çözülemeyen sorun için işçilik ücreti istenmez. Şikayet etseydin keşke.
  • İyiymiş bu

Öyle bir durumda çıkar 5 lira at, hakkın bu de çık. Küfür yemiş gibi olur zaten
  • Bunu usta ile önceden konuşma lazım
    Bazı ağır parçaları söküp taktiysa ve çok zaman harcadiysa para alması lazım
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Komodin gibi birşey varsa oraya koymak daha hoş hava estirebilir. 😁
  • Araç lpg marka model nedir usta öne çıkarılmış sadece, bunların kusurunu usta niye çekiyor ustamı imal etmiş üretmiş
  • aslanoto A kullanıcısına yanıt
    Usta markasına modeline göre bakıyorsa neden almış o zaman arkadaşı içeri? Para istiyor nir de utanmadan. Ha yok dediğiniz gibi marka model de uyuyorsa daha beter...
  • baykus_reyis kullanıcısına yanıt
    Araç lpg marka model öncelikle sorumlu kalitesiz araba motoru ve lpg aparatları söz konusu olabilir,
    konuda Araç lpg marka model yazılması lazım öncelikle bilelim uzak duralım
    başka ustaya gittim o yaptı düzeldi derse güzel olur işi bilenin kıymeti olur,
    lpg netameli bir şey bazı Araç lpg marka modelde
  • Kaportacı düşün adama ne götürürsen onu takıyor parasını alıyor sıkıntı yok her usta öncelikle montajcı motorcu lpg cide aynı öyle montaj yapıyor, başdan düzelmezse para veremem demesi lazım, ben şahsen lpg motor işi yapmıyorum alanım dışı ama bu düzelmeyebilir arıza tesbit ücreti 100 lira alırım derim, bazı ustalar olamayacak yere kendine iş çıkarıyor onuda beceremiyorda olabilir onada ufak bir bahşiş atsın dilenciye para vermekden daha hak ediyor, hayatını ortaya koymuş usta lpg yi yapacam derken yanarsa patlarsa çok riskli iş herkes yapamaz korkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 21 Mart 2020; 20:14:32 >
  • Dünyanın en iyi ustası Dmaxxda Edd China araba üzerinde her şey yapıyordu ama ne lpg ne dizel motorda işi yapmıyordu neden çünkü başlı başına makinalar aparatlar motor uyumluluğu sorunlu adam yapmıyor sadece benzinli yapıyor senda bakıp aaa ne başaralı usta elinden her iş geliyor diyosun ama lpg dizel niye yapmıyor düşün yapmaya değmez çünkü baş ağrıtır geri gelir düzelmez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.