|
Bildirim
|
Bence siz de ustaya "sen de benim zamanımı çaldın, belki başka ustaya gitseydim hallolacaktı" diyerek para talep etseydiniz. Biraz cevval olun böyle karaktersiz insanlara karşı.
|
ustanın biraz şeref ve onuru varsa sen teklif etsen bile almaz.
O zmn bende dükkan açayıp gelen araca tespit edemedim ama emek harcadım die para isteyeyim ? Bir ürün hizmet alıyorsan karşılığı olur ? hizmet vericem die dükkan açıyorsun ama hizmet veremiyorsun ? o zmn para alamazsn |
Normalde süreç şöyle işler; arızayı bulamaz problemi çözemezse sen nezaketen "borcumuz var mı?" diye sorarsın, usta da "ne borcu abi birşey yapmadık ki" der. Hayırlı işler dileyip çıkarsın.
Senin gittiğin usta esnaf değilmiş bir kere. Örneğin; bakkala gittin çamaşır suyu istedin, rafa baktı bulamadı, depoya baktı bulamadı geldi çamaşır suyu yok. Abi senin için depoya baktım vakit harcadım deyip senden para mı isteyecek? Mantık bu. Hizmet + çözüm yoksa ödeme yapılmaz. Çözüm tespit de içerebilir. Bazı durumlarda arıza tespiti yapılır, onarım ücreti çıkarılır. Onarım ücreti kafana yatmaz, pahalı gelir, o an paran yoktur, onarım yapılmazsa usta arıza tespiti için işçilik ücreti talep edebilir. Ama ne arıza tespiti var, ne çözüm var. Adam bir b.k becerememiş PARA İSTEYEMEZ. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 21 Mart 2020; 20:14:32 > |
|