Arkadaşlar hayırlı geceler, hayırlı forumlar dilerim. Yaklaşık 7-8 ay önce aldığım hazır sistem kasamı geliştirmeme rağmen Valorant'ta çözemediğim bir FPS Drop yaşamaktayım. B450M K Anakart Ryzen 5 5600 İşlemci RX 6700XT Ekran Kartı 16 GB 3600 Mhz Ram 1 TB M2 SSD 3700/2500 M2 SSD 1 TB Harddisk (Önemsiz ancak belki bir şeye sebep oluyordur düşüncesiyle yazıyorum) Deepcool Le500 Marrs Bk Sıvı Soğutma olarak kullandığım sistemimi bugün aynı CL değerine aynı MHZ'ye sahip 2 adet daha 8 GB ram ile 32 GB'a yükselttim. PCI 4.0 destekleyen bir karta sahip olduğum için anakartımı Gigabyte B550M DS3H v1.7'e yükselttim. Bir umut düzeleceğini düşünerek yaptığım eklemelerde ne yazık ki bir işe yaramadı. (PC formatlayıp Win 11'den Win 10'a geri döndüm, tüm güncelleştirmeler yapıldı.) Isı sorunum hiç yok. Ekran kartım XFX marka olmasına rağmen 75 derece üstünü dahi hiç görmedim. İşlemci deseniz 50-60 dereceyi görüp görmediğimi dahi hatırlamıyorum ancak anlamadığım ve çözemediğim bir şekilde FPS drop yaşamaktayım. Monitörüm 240 HZ ve 240 Fps değerlerinin altını dahi gördüğüm oluyor. 1 MS bir monitör kullanıyorum ancak aşırı delaylı oyun deneyimi yaşıyorum (yaşayamıyorum). Monitörün Freesync özelliğini açtığımda AMD uygulamasındanda aktif ettiğimde FPS değerim daha çok dibi görmekte ve takılmalarım artmakta. Konuyla ilgili bütün önerilere açığım. Yardımcı olabilecek birisi çıkarsa çok memnun olurum. DİPNOT: Aşağıdaki görseldeki fps ve ms değerleri sadece DeathMatch oynanmış değerlerdir. (Bilmeyenler olabilir diye herhangi bir skillin kullanılmadığı sadece dümdüz aim fight yaşanan bir oyun türü yani skill ve görsel animasyon az olduğu için FPS'ler daha yüksek gözüküyor) |
Çözümsüz bir FPS Drop Sorunu | AMD Sistem
-
-
Her şeyi yazmışsınız ama PUS yok. Belki de güç kaynağı yetersiz.
-
-
Haklısın kardeşim gece biraz sinirle yazınca unutmuşum kusura bakma.
- DeepCool CG540 650W 80+ Tempered Glass RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
-
Kardeşim dün kasayı tekrar dizdiğim için hem toz temizliğini hem termal bakımları yaptım maalesef etki etmedi :(
-
daha önce bu sıkıntı yok muydu yada ne zaman başladı zaten vardı da o yüzden mi yükselteme yaptın.
aynı remler de olsa 4 lü set bazen sorunlara sebep olabiliyor aynı remler 2x8 desteklerken 4x8 aynı mhz de çalışmaya bilir yada sorun yaşayabilirsin. 4 kit olarak bile alsan anakartın net uyumu gereklidir.
bios güncellemesi yaptın mı. yapmadıysan yapıp ardından xmp yi açmayı dene .
bu sorunu ful hd ve 2 k dada yaşıyor musun. ekran kartını 10 dakikalık stres testine sok
ve ardında aynı seri ekran kartları ile kıyasla.
güç yönetimine de bak güç tasarufunda ise dengelide dene , dengelide ise yüksek performansta dene.
oyun hdd deyse m2 ye almayı dene aklıma gelenler bunlar.
bu denemeleri 2x8 rem olarak 2 seti de ayrı ayrı xmp açık şekilde dene
en önemliside anakartın kitapcında yazar dual kit hangi slotlara takılır gösterir
genellikle bu slotlar 2 ci ve 4 cü slotlardır
-
Güzel soruların ve önerilerin için öncelikle teşekkür ederim. Hepsini sırayla cevaplıyorum;
- Daha önce sıkıntı mevcuttu ve yükseltlemeleri bu sebeple gerçekleştirdim.
- MHZ değerlerinde bir sıkıntı yok XPM açık şekilde 4 ramde doğru çalışmakta kontrollerini sağladım.
- Bios güncellemesini gerçekleştirdim.
- Stres testine sokup kontrol daha öncede sağladım bu sıkıntıyı yaşarken kart ile alakalı bir problem yok, kıyaslama sonucu değerler hep olması gerektiği gibi.
- Güç yönetimim nihai performansta.
- Oyun M2 SSD'de kurulu.
- 2x8 iken xmp açık kullandım.
- PC ilk aldığımda dual kullandım ancak performans hep sıkıntılıydı. (b450m anakart çift ram slotuna sahip)
-
hm peki şunları denermisin
1. ValorantShipping.exe'yi Yüksek Öncelik verin
2.çok yüksek hassasiyette bir faren kullanıyor musunuz? öyle ise
oyunda hassasiyet ayarlarınızın altında Ham Giriş Arabelleğini açmayı deneyin
3. çoklu iş parçacığı oluşturma açık yada kapalı deneyin
4. Ryzen Master kurlumu kuruluysa kaldırmayı deneyin
5. gene Ryzen Master yüklü olmasın komut istemini yönetici olarak aç
bcdedit /enum all /v | findstr "clock" yaz ve entere bas
useplatformclock no ise birşey yapma çık ancak
useplatformclock Yes yazıyorsa
bcdedit.exe /set useplatformclock false yaz ve pc yi yeniden başlatıp tekrar test edin.
oldukça fazla drop yaşayan var bu oyunda çoğu bu örnekler ile çözmüş bir deneyin.
-
Mümkünse denemek için bir nvidia kart alıp driver vs düzgün kurulumdan sonra deneme yapabilir misin?
AMD sürücü konusunda resmen sıvadı senelerdir hep ilk tercihlerim arasında yer alan amd gpular sırf yazılım yüzüne artık bende bitti kapandı o sayfa uzun bir süredir.
Merak ediyorum deneyebilirsen takip..
-
Valorant cpu tabanlı bir oyun gpu değil. sorun bir ihtimal 5000 serisi işlemciler ile Valorant optimizasyon sorunu gibi görünüyor
bu arada amd 6000 serisi ile gittikçe iyi sürücüler yapmaya başladı ve enteresan bir şekilde sürücüde iyi olan nvidia bu aralar
çok sorunlu sürücüler çıkarıyor 4000 serisi kartlarda özellikle. teknoloji bu hocam devamlı değişiklik gösteriyor.
güncel kalmakta fayda var
-
Aynı sorunu ben de yaşıyorum birden olmaya başladı çözüm bulabildiniz mi fps 500 600 iken ara sıra fightlarda 50ye kadar düştü inanamadım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam öncelikle geçmiş olsun ekran kartınızın hala garantisi olduğunu düşünüyorum bu yüzden hiç vakit kaybetmeyin anlık düşüşler benim bir önceki ekran kartım 3070 de de vardı ekran kartınızda büyük ihtimalle vram veya benzeri bir hata vardır ben bir ay boyunca evde kendimce kullanıcı olarak denemedigim şey kalmadı en sonunda garantisinin bitmesine bir gün kala kartı garantiye gönderdim sağ olsunlar bir gün dahi olsa garantide süresi olduğu için para iadesi aldım donanımsal bir sıkıntı sizdeki de anladığım kadarıyla ben evde format attım farklı monitör denedim bellekleri çıkarttım üç kere farklı sistem kurdum falan derken yapma demiş kendimce kalmadı test ediyorum teste herhangi bir problem yok ama gel gör ki oyunda sürekli anlamsız şekilde düşüşler oluyor hissiyat kayboluyor hiç bir akıcılık yoktu sanki görüntü seçiyormuş gibi aradada göz kırpma yapıyordu siz hiç vakit kaybetmeyin hocam ekran kartını garantiye gönderin
Şimdi ikinci elde garantili 6700xt aldım Onda da bu tarz sıkıntılar var gibi yani bu Üretici ya da marka farketmiyor kul yapımı ürünler olduğu için böyle sorunların olması gayet normal Hiç vaktinizi boşa harcayıp da sinir stres sıkıntı yapmayın hocam gönderin garantiye onları zaten cihaza falan bağlıyor test cihazları falan oluyor bizim göremediğimiz sıkıntıları da görüyorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Güç kaynağı büyük ihtimal sıkıntılı. 650w değil 1650w olsun bu kadar değerli malzemeyi ben bu kadar ucuz bir psu ya bırakmam. artık aerocool, highpower vs bile bence tam bir üretici değil. deepcool nedir arkadaş. markanın bir web sitesi olmaz mı... var ama bir tane adres paylaşamayacak kadar kötü. slimsquare denilen bir plazada bir ofis.
en mantıklısı bu işin en mantıklılarına gitmek. fps, zalman, thermaltake vb...
Ah çizgi elektronik gözünü seveyim. Niyazi beyler Asustan gol yiyince bıraktılar piyasayı. kasıp kavrulurdu heryerimiz asus olurdu ki en mantıklısı idi o an için. sağolsunlar psu lara test yapmışlardı fiii tarihinde. bu güç kaynağı iyi bu kötü diye. şimdi herkes at koşturuyor.
Güç kaynağı sorunlu ise ekran kartını da etkilemiş olabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X